Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Derde klasse…op naar speeldag 3 (21 en 22 september)

ALV artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

voorbeschouwing derde klasseKomend weekeinde staan er drie regionale derby’s in de derde klasse op het programma, waarbij die op zondag zonder meer op voorhand het meest spraakmakend mag worden genoemd. Aan de Rijndijk ontvangt Meerburg de groenwitten uit Zoeterwoude-Dorp. Dat wordt smullen. Wat staat er zoal meer op het programma? Een overzicht is op zijn plaats.

 

Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Zaterdag

ts-lsvv70In Koudekerk ontvangt de gelijknamige voetbalclub LSVV’70. De ploeg van Alex Redel kwam zaterdag j.l. niet in actie en heeft derhalve pas eenmaal de krachten kunnen meten. Van BSC’68 werd verdiend gewonnen in het openingsduel. De Leidse ploeg kwam al twee keer in actie en dat verliep niet bepaald succesvol. In Rijswijk werd verloren van Semper Altius, nadat de ploeg van Wim Mugge een 1-2 voorsprong had gekoesterd. Er lagen kansen op meer, maar binnen een ommezwaai werd de studentenploeg in de houtgreep genomen. In de afgelopen speelronde werd op eigen veld verloren van Lugdunum, dat dus ook op eigen veld speelde. De cijfers waren pijnlijk en hard: 1-7. Toch was het bizar genoeg LSVV’70 dat voor rust meer aanspraak mocht maken op kansen. De kikkers waren echter dodelijk efficiënt en lieten uiteindelijk weinig heel van Mugge’s brigade. In het seizoen 2010/2011 kwamen de ploegen elkaar voor het laatst tegen. Koudekerk beet twee keer in het stof. Aan de Gruttolaan werd het na een vermakelijke botsing 3-4 voor de Leidenaren, een resultaat waar aanstaande zaterdag vermoedelijk ongezien voor getekend zal worden.

 

ts-kagiaDe andere derby in deze klasse is die tussen Kagia en DoCoS. De ploeg van Joop Lankhaar zag het thuisduel met Koudekerk afgelast worden en uitwijken naar kunstgras was geen optie voor de ex-betaald voetballer. DoCoS kwam dus enkel tegen Lugdunum in actie en dat treffen eindigde onbeslist: 1-1. Het wordt voor de withemden dus de tweede uitwedstrijd en wellicht wordt het iets duidelijker waar de kampioen van 4A van vorig seizoen staat. Dat weet ook Kagia nog niet echt, want de LIsserbroekers hebben nog niet de juiste cadans gevonden in deze ts-docosklasse. Op eigen veld werd geremiseerd met DWO en bij BSC’68 werd wel gewonnen (2-3), maar spelers en trainer waren het er over eens dat het niveau nog niet om over naar huis te schrijven was. Toch heeft Kagia dus vier punten en daarmee deelt het de gedeelde plaats met nog vier ploegen. In competitieverband is er nog geen verleden tussen de oranjehemden en de formatie uit de Leidse Morsch.

 

ts-roodenburgRoodenburg is de enige club in 3A zonder puntverlies en dat mag een wonder heten. Niet zozeer omdat de Leidenaren verwacht worden in de staart, maar de twee overwinningen verliepen bepaald niet gladjes. Van Sportief werd gewonnen, maar dat was puur op basis van de eerste helft. Daarna was het erg pover in het openingsduel. Van Oegstgeest werd enkele dagen terug gewonnen, maar vraag niet hoe. Pal voor tijd kwam de equipe van Patrick Heijmans en Henk Buyn op achterstand tegen de gastheer. Toch volgde er nog een Escape from De Voscuyl. Eerst werd een aanvankelijk door de scheidsrechter afgekeurd doelpunt alsnog gehonoreerd vanwege het uitblijven van en vlagsignaal van de grensrechter (in zijn ogen was er dus geen sprake van buitenspel) en even later viel een vrije trap zo ongeveer uit de lucht in het Oegstgeester doel. Iedereen was met stomheid geslagen, maar de blauwzwarten vierden een feestje. Al met al heeft Roodenburg een prima start en dat een vervolg worden gegeven bij Oosterheem, op doelsaldo de nummer twee. De Zoetermeerders wonnen met niet minder dan 2-10 bij Sportief. De Leidse ploeg kan dus rekening houden met een heet middagje.

 

ts-lugdunumLugdunum speelt nu ook op papier een thuiswedstrijd. Zwammerdam komt naar de kikkerpolder toe en formeel mag deze wedstrijd ook worden gezien als een topper. Beide ploegen hebben vier uit twee en zijn dus nog ongeslagen. De resultaten van Lugdunum werden al aangehaald. De gasten van komende zaterdag speelden gelijk bij Oosterheem en waren te sterk voor Semper Altius (4-2). Vorig seizoen kwam Lugdunum twee keer bovenop te liggen. In het uitduel werd het liefst 0-4 en thuis zegevierden de mannen van Hennie de Klerk met 1-3. Afgelopen zaterdag had met name Sipan Khalid het op zijn heupen tegen LSVV. Hij zette zijn handtekening onder vijf goals. Of hem dat zaterdag weer lukt valt te bezien, maar de aanvaller gaf in zijn analyse aan na de zevenklapper van zaterdag dat hij de smaak van het scoren graag wil vasthouden.

 

oegstgeestOegstgeest heeft nog geen punt in de wacht kunnen slepen en daar heeft trainer Rob van den Wijngaard stevige hoofdpijn van. Zijn ploeg werd allerminst twee keer weggespeeld, maar verspeelde zoals gezegd een voorsprong tegen Roodenburg en dat was eerder ook het geval op bezoek bij SEV geweest. Later in die wedstrijd werd zelfs verloren van tien man. Volgens de trainer wordt er keihard gewerkt en is de sfeer ook prima en dus komt het nog harder aan dat de ploeg die hogere ogen wil gooien dan in het voorbije seizoen, maar vooralsnog onderin bungelt. Zaterdag mogen de geelroden zich revancheren bij DWO in Zoetermeer. Die ploeg staat op vier punten, maar weet ook dat Oegstgeest zich nog wenst te herstellen van de vorig jaar geleden nederlaag op verplaatsing (2-1). Oegstgeest kan dus weer enigszins aanhaken of de kloof wordt nu al vrij groot. Ook al een wedstrijd om uit te kijken naar de afloop.

 

Zondag

ts-meerburgOp speeldag drie komen de beide clubs tegen elkaar uit die aangesloten zijn bij deze website. Aan de Rijndijk legt Meerburg de loper uit voor SJZ. In elk geval vóór de ontmoeting. Vanaf de aftrap zal het echter ‘erop of eronder’ zijn, want een winstpartij zal niet enkel drie punten opleveren maar welhaast het gevoel van laten we zeggen hevige opwinding. Wie mag zich de beste van Zoeterwoude noemen? Vooralsnog staat Meerburg voor op punten. In de realiteit zijn dat er drie. Na winst in het openingsbal tegen DOSR volgde voor de volgelingen van Nico van der Salm een teleurstellende nederlaag bij MMO (2-0). SJZ verloor eveneens zondag, hoewel het er aanvankelijk niet naar uitzag. Tegen Alkmania werden de kansen echter om zeep geholpen en na een doelpunt van de ploeg van Paul Pikaar bleek SJZ toch weer broos te zijn. Een 0-3 ts-sjznederlaag was het gevolg en dat opgeteld bij de eerste afstraffing bij Den Hoorn levert dus een vrij beroerd plaatje op voor de formatie van Ronald Rosdorff. Wanhopen is er echter uiteraard nog niet bij, de competitie is immers net gestart. Ongetwijfeld zal het flink druk worden op het complex aan de A4 en er mag gehoopt worden op ruim zicht. Het duel in het seizoen 2011/2012 werd geweld aangedaan door dichte mist. Na afloop verdween er een uitslag van 0-2 op het formulier, maar weinig toeschouwers hadden de goals meegekregen. Vorig seizoen kwam Meerburg een trede hoger uit, maar nu is deze twist dus weer in ere hersteld. In Zoeterwoude is er al sprake van slapeloze nachten…

Koetshuis de burcht artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten