Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Derde klasse…op naar speeldag 4 (28-29 september)

Catsanddogs artikel
Rurh gold artikelbanner

voorbeschouwing derde klasseOp de zaterdag heeft de regio een Leidse lijstaanvoerder, te weten Roodenburg. Gaat de ploeg uit Noord ook na vier speelronden nog aan de leiding? En komen LSVV’70 op zaterdag en SJZ op zondag van de hatelijke nul af? En zo zijn er nog veel meer boeiende vragen te verzinnen. Hierbij in elk geval een overzichtje van wat ons te wachten staat.

 

Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner

Derde klasse

Zaterdag

Koploper Roodenburg ontvangt Semper Altius in Leiden-Noord. De Leidenaren kwamen al drie keer tot winst, waarbij de 1-4 zege op Oosterheem het meest tot de verbeelding sprak afgelopen weekend. Abdul Ali Elbaroudi had zijn tong op de schoenen in de slotfase, maar had op dat moment al wel drie keer toegeslagen. De tegenstander van zaterdag kan op gelijke hoogte komen bij winst, maar de kloof kan dus ook worden vergroot naar zes punten in dit nog prille seizoen. Nummer twee Kagia reist af naar Leiden voor een duel met het nog puntloze LSVV’70. De Lisserbroekers vergaarden tot dusverre zeven punten, mede door in de voorbije speelronde de baas te blijven over DoCoS, een andere Leidse opponent. Op papier lijkt de ploeg van Wim Mugge zwaar de underdog, want vooral in defensief opzicht rammelt het aan alle kanten bij de promovendus. Ook aan de uitslagen uit de voorgaande vier duels in de tweestrijd bewaart de studentenploeg weinig lol: 0-3, 0-5, 2-6 en in het seizoen 2007-2008 werd het 0-2. Wiskundig gezien komt LSVV echter steeds dichterbij een driepunter tegen de Kagianen. Maar ja, de feiten liegen niet tot nu toe. DoCoS gaat op jacht naar de eerste overwinning en zal daarvoor SEV moeten kloppen. De ploeg van Joop Lankhaar kwam bij Kagia tekort, hoewel het na een korte opleving nog spannend werd(van 3-0 naar 3-2). De Leidschendammers staan net boven de withemden met drie punten uit drie wedstrijden. Achter deze twee kemphanen heeft Oegstgeest een plekje ingenomen en dat valt vooralsnog niet bepaald mee. Wel  werd voor het eerst de nul gehouden in de uitbeurt bij DWO. Tot grote kansen kwam de equipe van Rob van den Wijngaard evenwel ook niet. De tegenstander van zaterdag heet Oosterheem, dat achtste is na drie speeldagen met vier punten. Lugdunum gaat op bezoek bij Sportief en moet zich niet in slaap laten sukkelen door het feit dat de komende sparringpartner nog geen punt in de wacht sleepte. Het doelgemiddelde van de ploeg uit Noorden is eveneens niet om over naar huis te schrijven, maar de gastheer zal ongetwijfeld op zoek willen naar een eerste meevaller. Lugdunum speelde op de derde speeldag gelijk tegen Zwammerdam en is nog ongeslagen en vijfde.

 

Zondag

Na de zege op de buren uit het dorp zal Meerburg vertrouwen hebben getankt richting zondag. De meningen waren verdeeld of de winst op SJZ terecht was, maar aan de Rijndijk maalde niemand daarom. De ploeg van Nico van der Salm bezoekt komende zondag SEP, vorig jaar nog vierdeklasser. Op de ranglijst heeft Sport en Plezier met drie verzamelde punten drie punten minder dan de witzwarten. Meerburg is met de twee zeges en een nederlaag vooralsnog zevende of positiever gesteld gedeeld derde. SJZ is na Meerburg nog steeds zonder punten, maar het gevoel heerst dat de lift omhoog gevonden is. Dat is ook te hopen voor Ronald Rosdorff en de zijnen, want de laatste plaats is niet bepaald in lijn met de verwachtingen voor dit seizoen. Eenvoudig zal de klus niet worden, want Ben Stukart en zijn manschappen ofwel MMO komen richting Zoeterwoude. De elf uit Hoogmade sprokkelden al zes punten tot nu toe. Vorig seizoen werd het 2-2 op sportpark Haasbroek.

Koetshuis de burcht artikelbanner
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten