Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Eerste klasse: op naar speeldag 14

Brasserie VIS artikelbanner
Rumling bouw artikel

algemene headerOf de regionale clubs kunnen spelen op hun eigen natuurgras of moeten uitwijken naar het kunstgras valt te bezien. Feit is dat bijna alle regionale eersteklassers iets goed te maken hebben van de laatste gespeelde wedstrijden. Op zaterdag werd er in die pot verloren door Voorschoten’97, RCL en GHC en op zondag door FC Boshuizen en UVS. SJC verspeelde een voorsprong en speelde gelijk. Enkel FC Rijnvogels pakte twee keer de winst in februari en dat ook nog eens met overduidelijke cijfers.

 

Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis

Zaterdag

ts rijnvogelsFC Rijnvogels moet nog steeds in de achtervolging op Delta Sport, dat vijf punten voorsprong heeft op de equipe van Hein van Heek. Daarbij moet wel worden aangestipt dat de Vogels nog een duel tegoed hebben. Zaterdag komt Vitesse Delft naar Katwijk toe. Een tegenstander die op de openingsdag in de gong gelijk maakte tegen de Katwijkers, die dachten de zege al binnen te hebben. Volgens Van Heek was die uitslag op zich niet onjuist te noemen, maar de late 2-2 was wel een tegenvaller. Maanden verderop is FC Rijnvogels volop verwikkeld in de titelrace en zal de ploeg van Manuel Vissers, ook volgend seizoen op de bank op sportpark Tanthof-Zuid, juist alle zeilen moeten bijzetten om niet af te dalen naar de tweede klasse. Toch hebben de Delftenaren enkele middenmoters in zicht en werd er tweemaal gewonnen in een uitwedstrijd. Dat was in beide gevallen met minimaal verschil, bij BVCB en Nootdorp. Vorig seizoen gingen de zes punten uit naar de roodwitten. Op eigen veld werd het 3-0. J.l. zaterdag speelde de nummer twee in een oefenduel met Valken’68 (6-1).

 

ts-ghcGHC wacht een zware uitwedstrijd bij BVCB, de ploeg van Edwin Vurens die, net als Dennis Olman bij de Leidse ploeg, bijtekende voor het volgende seizoen. De formatie uit Bergschenhoek vergaarde in 2013 al zes punten. In januari werd Spijkenisse, een titelkandidaat, op eigen grond geklopt en in het laatst gespeelde duel werd SHO aan de zegekar gebonden. Daartussen zat nog wel een tweestrijd met Vitesse Delft, waarvan onverwachts verloren werd. BVCB naderde GHC tot op een punt, vooral omdat de Groene Hart Combinatie na een benauwde zege op SHO bij de hervatting van de competitie twee keer uitgleed. Bij Geinoord werd ondermaats geacteerd (1-0 verlies) en tegen ’s-Gravenzande ging het niet veel beter (0-3). GHC is nog wel vierde, maar zag een trio weglopen in de strijd om de bovenste plaatsen. Op de Vliet is men echter absoluut niet ontevreden als een plek in de subtop kan worden ingenomen aan het einde van het seizoen. Voor BVCB is er nog een kleine kans op succes in de tweede periode. Vorig seizoen gingen Olman en zijn manschappen hard onderuit met 4-1 bij de komende tegenstander.

 

ts-rclIn Leiderdorp gaan RCL en Voorschoten’97 met elkaar in de clinch op De Bloemerd. De streekderby werd in de eerste speelronde ook gespeeld, toen uiteraard op Adegeest. Voorschoten was destijds met 4-1 te sterk, maar dat was wel in een duel waarin RCL lange tijd de lakens uitdeelde. RCL versus Voorschoten’97 is ook een botsing tussen twee broers. Charlie en Daley Windhorst. Charlie komt uit voor de ploeg van Marcel de Hoogt en Daley kan Frank Bloemheuvel plezieren met goed spel voor RCL. Op de ranglijst is het noch vlees noch vis voor Voorschoten. De ploeg bungelt precies tussen de bovenste en onderste helft en wil toch eigenlijk aansluiting vinden met de beteren uit de eerste klasse. Het team van De Hoogt is erg onevenwichtig en daardoor werden al behoorlijk wat punten over de balk gegooid. RCL leefde op na de winterstop met een puntendeling bij FC Rijnvogels en een krappe zege op Nootdorp. In het ts-voorschotenlaatste treffen was Spijkenisse evenwel stappen verder en had de Racing Club maar weinig in te brengen. Voorschoten’97 leverde een ‘uienpot’ af bij Nootdorp en verloor tot grote teleurstelling van de staf met 2-0 en mocht doelman Matthijs Keemink dankbaar zijn dat hij wel zijn niveau haalde in die tweestrijd. Bij winst van RCL wordt het verschil tussen de beide clubs teruggebracht tot twee punten, nog wel in het voordeel van de groengelen. Voorschoten’97 komt dit seizoen uit maar moeizaam tot punten. Vooralsnog pas vijf (1 zege) uit acht wedstrijden. RCL scoort redelijk als gastheer met elf uit zeven.

 

Zondag

SJC verspeelde afgelopen zondag dure punten tegen Nieuwerkerk (3-3). Niet ver voor tijd leidde de formatie van Laurens Mouter nog met 3-1, maar net als een paar keer eerder in het seizoen liet het de tegenstander langszij komen. Waar SJC nog een puntje overhield aan de laatste speelronde, TS-FCBOSHUIZENdaar zag FC Boshuizen zelfs een kans voorbij gaan om de tweede plaats te bemachtigen. De Leidse ploeg verloor bij PFC en dat was een fikse streep door de rekening van de in de winterstop enigszins aangepaste selectie. Voor Mario Koswal en zijn mannen was het pas de eerste competitiewedstrijd in 2013 en die ging dus verloren, mede omdat een elfmetertrap niet werd verzilverd. Het ‘mekkergehalte’ was aanzienlijk volgens verdediger Heijgen en daar baalde hij flink van, omdat zo de aandacht voor het neerzetten van het spelletje verloren ging. Op de ranglijst kukelde FC Boshuizen naar de vijfde plaats en heeft het team een achterstand van drie punten op Magreb’90. Daar achter komen nog De Meern en Neptunus/Schiebroek. In de openingsronde van de competitie gingen de Noordwijkers naar huis met een 2-1 nederlaag. Overigens werd onlangs bekend dat Garry Mendes Rodrigues, vorig seizoen nog ballend aan de Kade, via ADO en FC Dordrecht nu zal neerstrijken bij Levski Sofia. Hoezo een bliksemloopbaan? Bij de Leidse clubs heerst er uiteraard een gevoel van trots in dit kader.

 

Neptunus/Schiebroek opent zondag de deuren voor de andere Leidse vertegenwoordiger in 1B, UVS. De Schiebroekers kwamen afgelopen zondag uit tegen koploper VOC. Het duel eindigde zonder doelpunten, maar wel met maar liefst acht gele kaarten. De ploeg van Rob Jacobs, lange tijd werkzaam geweest in het betaalde voetbal, had wel de overhand maar kon de torenhoge favoriet ts-uvsvoor een ticket naar de hoofdklasse niet de tweede seizoensnederlaag toebrengen. In de ouverture van het seizoen reed UVS op eigen grond een scheve schaats en ging de zege naar de tegenstander, die in het verleden ook al heel vaak op de rol stond voor de blauwwitten (1-3). UVS heeft op de ladder twee punten achterstand en een wedstrijd meer gespeeld dus kan zich een nieuwe nederlaag, na de meest recente zeperd tegen staartploeg RKDEO, eigenlijk niet permitteren om nog verder achterop te raken bij de subtop. Een nederlaag zou zelfs impliceren dat een blik naar onderen meer reëel zou worden. Het elftal van Paul van der Zwaan verloor zondag nog van tweedeklasser Nieuwkoop (2-3), voor wat dat waard is. UVS is immers al het hele seizoen een ploeg van uitersten.

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten