Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Eerste klasse…op naar speeldag 18 (2 en 3 maart)

Catsanddogs artikel
Duke of Oz artikel

Blijft FC Rijnvogels in het spoor van Delta Sport? Kan Voorschoten’97 de kansen eens gaan afmaken? Wint UVS weer een keer in de eigen omgeving en kan FC Boshuizen in het juiste ritme komen? Onze redactie komt zoals wekelijks met een voorbeschouwing, waarbij het duel tussen RCL en GHC apart wordt belicht deze keer in de Voorbeschouwing van de Week.

 

Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Zaterdag

 

Voorbeschouwing FC RIJNVOGELS-BVCB

 

ts rijnvogelsBij FC Rijnvogels, dat aanstaande zaterdag op De Kooltuin  de gastheer is van BVCB, rust de druk op de schouders van het ‘moeten winnen’ wil het koploper Deltasport in het vizier houden. De equipe van Hein van Heek mag er immers van uit gaan dat de Vlaardingse koploper, dat thuis SHO ontvangt, in de huidige vorm nauwelijks steken laat vallen. Het gat bedraagt vijf punten maar Deltasport heeft een wedstrijd meer in de benen en die achterstallige wedstrijd zal door de Vogels nog eerst maar eens gewonnen moeten worden. Het moment waarop de beide teams qua aantal wedstrijden weer op gelijke hoogte kunnen komen, zal nog wel enige tijd op zich laten wachten.

Voorlopig moeten de Katwijkers de mannen uit Bergschenhoek maar eens van zich af zien te schudden. Het team van trainer Edwin Vurens zal na de smadelijke 6-0 nederlaag in de heenwedstrijd nog iets recht willen zetten. Na deze zeperd herstelden de wit-blauwen zich echter en klommen op tot de 6e plaats. Maar afgelopen zaterdag moest het zich op eigen terrein met minimaal verschil (0-1) gewonnen geven tegen een nu weer goed acterend GHC (na twee nederlagen op rij weer een zege, red.). BVCB zal zeker geen gemakkelijke opgave worden voor de rood-witten. Als het de kansen die het vaak genoeg creëert, beter benut dan afgelopen zaterdag tegen Vitesse Delft, is de thuisclub toch wel de favoriet. De vraag is dan echter of het team goed met deze druk weet om te gaan en of de tegenstander ook wil mee voetballen en niet met een defensief spelconcept naar De Kooltuin komt.

 

VOORBESCHOUWING VOORSCHOTEN ’97-SPIJKENISSE

 

ts-voorschotenOp sportpark Adegeest wordt zaterdagmiddag de aftrap verricht voor het duel van het team van Marcel van der Hoogt dat Spijkenisse ontvangt. Het nog jonge groen-gele team heeft nog de bittere nasmaak van de nederlaag van afgelopen zaterdag bij RCL (2-1) achter de kiezen. Een over de gehele wedstrijd gezien beter en kansrijker Voorschoten ’97 stuitte met name op doelman Nick van der Wiel en ging na de 0-1 voorsprong alsnog in korte tijd onderuit. Tijd dus om een en ander recht te zetten. Om het tot op heden tegenvallende seizoen (7e plaats) wat meer kleur te geven. Maar de tegenstander van komende zaterdag behoort tot de sterkeren van dit seizoen. Ondanks dat het zaterdag van koploper Deltasport verloor (2-0) maakt de ploeg van Peter Wubben nog deel uit van de top drie, alhoewel het gat voorlopig wel geslagen lijkt. Willen de mannen uit Spijkenisse mee blijven doen voor de prijzen, zullen zij op Adegeest zeker dit perspectief willen koesteren. In de heenwedstrijd, vroeg in het seizoen, deelden de beide teams de punten en bleef de teller op 1-1 steken. Zal er nu wat meer vuurwerk kunnen worden verwacht als de aanvalslinie van de gastheren op scherp staat? ‘Kansen creëren wij wel, maar in de afwerking ontbreekt het nogal’, viel onlangs nog uit de analyse van trainer De Hoogt op te maken. Nieuwe kans dus voor hem en zijn manschappen. De laatste thuiswedstrijd tegen DSVP, een maand terug, werd omgezet in een 3-0 overwinning.

 

Zondag

 

VOORBESCHOUWING UVS-DE MEERN

 

ts-uvsZondag komt De Meern op bezoek in De Kikkerpolder. Aan de eerste ontmoeting in en tegen de plaatselijke voetbalclub hielden de mannen van trainer Paul van der Zwaan een goed gevoel over omdat het daar – weliswaar met het kleinst mogelijke verschil, 0-1 – de volle buit binnen haalden. Maar UVSis dit seizoen onberekenbaar en wisselt leuke potjes af met onnodige uitglijders hetgeen tot op heden resulteert in een plaats in de grauwe middenmoot. De meest teleurstellende nederlaag werd in eigen huis tegen hekkensluiter RKDEO geleden. De bezoekers die de derde plaats bezetten doen het tot op heden beter, ook al bedraagt het gat met koploper VOC acht punten en bovendien hebben de mannen uit het Utrechtse  een wedstrijd meer gespeeld. Titelaspiraties zullen zij derhalve niet koesteren. Het gat tussen de beide opponenten bedraagt momenteel vijf punten en bij winst van de thuisclub zal dit dus tot twee kunnen worden gereduceerd. Maar thuis winnen lijkt dit seizoen een probleem want er werd al vijf keer in eigen huis verloren. Vorig seizoen verloor UVS vier keer als gastheer in dertien thuiswedstrijden en eindigde destijds als vierde. De statistieken van dit seizoen leren dat beide teams niet erg schotvaardig zijn, maar de defensie van de gasten behoort tot de minst gepasseerde in de afdeling. Opvallend is dat regioploegen FC Boshuizen (2-3) en SJC (1-2) op verplaatsing ook wonnen van de ploeg van Marinus Dijkhuizen. Vooralsnog lijkt een schuttersfestijn niet voor de hand liggend, maar wie weet. Belangrijker is echter dat de punten weer eens in de Kikkerpolder blijven. Overigens leverde het laatste duel van De Meern drie punten op, Excelsior’20 moest er met 0-2 aan geloven.

 

VOORBESCHOUWING FC MAGREB’90-FC BOSHUIZEN

 

TS-FCBOSHUIZENDe equipe van trainer Mario Koswal reist zondag af naar de Domstad om Magreb ’90 te bestrijden. De geel-blauwen hebben nog wat goed te maken want in de heenwedstrijd verloor het in eigen huis met minimaal verschil (0-1). Bovendien zal ook de nederlaag in de laatste uitwedstrijd bij laagvlieger PFC (2-1) nog vers in het geheugen liggen. Aanleiding voldoende om  in Utrecht weer eens een positieve prestatie neer te zetten. Er is potentie genoeg in het team maar de strijd om de hoofdprijs zoals in de vorige voetbaljaargang, lijkt er dit seizoen niet meer in te zitten. Koploper VOC staat immers al op een straatlengte. Maar een betere klassering dan de huidige vijfde plaats zit er zeker nog in. Winnen van de huidige nummer 2 is zeker geen sinecure. Mocht dit echter lukken, dan overbruggen de Leidenaren het verschil van drie punten en komt het gelijk met Magreb ’90 en wordt het in de stand om de tweede periode ook weer interessant. Kortom, Koswal en zijn mannen weten waar zij voor zullen gaan. Magreb’90 werd vorig seizoen ongenaakbaar kampioen van de tweede klasse en speelde nog niet eens zo lang geleden in de vijfde klasse. De roodhemden brengen dit seizoen een elftal op de been met veel technische Marokkaanse voetballers. Eenmaal verloor de jonge club pas en dat was tegen UVS, dat in die wedstrijd als een wervelwind tekeer ging (1-4).

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten