Boshuizen sep 2012 2

Hoofdklasse, eerste en tweede klasse: op naar speeldag 12

Voorbeschouwingen
Rurh gold artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Boshuizen sep 2012 2Afgelopen weekend haperde kampioenskandidaat FC Rijnvogels enigszins, plette GHC de tegenstander, richtte RCL zich op en kreeg Voorschoten’97 het speeltuig maar niet in het hok. Een dag later nam FC Boshuizen andermaal geen historische overwinning mee naar Leiden, gaf UVS even niet thuis en dat werd hen fataal en is de zondagtak van Voorschoten’97 bezig aan een indrukwekkende serie. Wat gaan deze clubs komend weekend laten zien? Een wekelijkse voorbeschouwing.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Zaterdag 7 december

EERSTE KLASSE B

ALEXANDRIA ’66-GHC

De mannen van Dennis Olman schoten afgelopen zaterdag behoorlijk met scherp en uit hun slof tegen Haaglandia/Winston. De dubbele cijfers lagen binnen handbereik maar werden niet gehaald. Nou is 8-3 op zich ook wel een lekkere score toch? Daar waar de oefenmeester ontevreden was over de productiviteit tot nu toe, werd in één klap het negatieve doelsaldo naar een positieve plus 3 omgebogen. Dat staat weer even beter voor de nummer drie van de ranglijst. Een positie die het tegen Alexandria ’66 op het sportpark aan de Leningradweg in Rotterdam kan continueren tegen de laagvlieger die van het nog zwakkere Aalsmeer met 3-2 verloor. De hoofdklasser van vorig seizoen is hopeloos uit vorm. Maar de tricolores mogen zich hier niet op blind staren. De bekende kat in het nauw…. Weet je wel? Hopelijk hebben de Sleutelstadbewoners hun kruit vorige week niet verschoten en weten zij de Rotterdamse touwen vaak genoeg te vinden om verder aan het puntentotaal te sleutelen.

 

HAAGLANDIA/WINSTON-RCL

De vraag is in hoeverre de Haagse fusieclub tussen Kranenburg en RVC de optater die zij van GHC aan De Vliet kregen, hebben verwerkt. Zij gingen er met 8-3 kopje onder en kwamen er zelfs nog genadig vanaf. Zal de Racing genade kennen met de donkerblauwen? Een minimale zege zou op zich al prettig zijn in de wetenschap dat het gaatje van 1 punt in het voordeel van de Leiderdopers tot 4 uitgebreid kan worden en dat houdt tevens in dat er wat meer lucht voor de discipelen van Ben Kottenhagen komt. Weliswaar verloren zij afgelopen zaterdag thuis met 1-2 van Swift, maar dat is geen schande want de Amsterdammers zijn tot op heden een sterke nummer twee op de competitieladder. Bovendien speelde RCL een sterke slotfase waarin het echter net niet langszij kon komen. Dit moet toch wel vertrouwen geven voor het komende duel op het sportpark Prinses Irene. De Haaglandianen wonnen thuis drie keer en gingen tweemaal onderuit. RCL draaide het om in uitwedstrijen tot nu toe. ‘Elders’ staan dus zes punten op het scorebord.

 

VOORSCHOTEN ’97-FC RIJNVOGELS

Een regionale derby (met op de foto een duel uit het verleden) en een wederom hernieuwd weerzien op Adegeest voor trainer Hein van Heek en enkele spelers die in het verleden het groen-geel om de schouders hadden. Het verleden leert overigens dat het tussen de Voorschotenaren en de Kattukkers altijd duels waren die nooit in een bloedeloze 0-0 eindigden. Vorig seizoen echter kwamen de rood-witten in één der slechtste V 13 KLUWENopvoeringen echter niet tot scoren en verloren kansloos met 2-0. Een dergelijke uitslag zal niet op het wensenlijstje van de Vogels staan. Zeker niet omdat zij afgelopen zaterdag twee dure punten in de slotfase tegen Forum Sport uit de vingers lieten glippen. Weliswaar bedraagt de voorsprong op Swift nog vijf punten, maar een tweede (al dan niet gedeeltelijke) misstap, zou de spanning zo maar weer terug kunnen brengen. Het team van Marcel de Hoogt behaalde tot nu toe vier overwinningen waarvan drie op eigen bodem. Om er hier een aan toe te

voegen zal het de koploper pootje moeten haken. En de vraag is ook of het vizier eens scherp afgesteld kan worden. Het kostte de fusieclub al veel punten tot op heden. Maar de Vogels zullen het voorlopig warme nest ongetwijfeld willen koesteren.

 

Zondag 8 december

HOOFDKLASSE A

FC BOSHUIZEN-GOES

Gaat het komende zondag tegen GOES eindelijk een keer lukken? Alle optimisme van trainer Mario Koswal ten spijt is de keiharde realiteit dat de teller na tien wedstrijden nog immer op twee puntjes staat. Het gat met VOC dat weliswaar een wedstrijd meer achter de benen heeft, bedraagt acht punten. Wil het geel-blauwe vlaggenschip de voorgangers niet achter de horizon zien gaan verdwijnen dan zal het nu toch moeten opstomen om de broodnodige achtervolging in te zetten. Opponent van aanstaande zondag, GOES, doet het ook niet zo denderend maar wist toch 12 punten bij elkaar te ballen. Zij behoren tot de zwakkere broeders in deze competitie en wellicht ligt hier de kans om aan de Kade de eerste zege te mogen verwelkomen. Het zou meer dan welkom zijn. Voldoende talent voorhanden, nu nog de collectieve vuisten ballen en met zelfvertrouwen aan de bak. Negentig minuten lang. Eens moet het toch gebeuren?

 

EERSTE KLASSE B

NEPTUNUS/SCHIEBROEK-UVS

Op papier twee gelijkwaardige tegenstanders die elkaar zondag in Rotterdam gaan bekampen. Aansluiting met de top is in de inzet. De aansluiting die beide teams afgelopen week beide misten door tegen laagvliegers onderuit te glijden. UVS deed dit bij Kotacepe (4-2) en de Schiebroekers lieten zich op eigen bodem door CVV Zwervers met 1-2 in de luren leggen. Beide misstappen roepen om revanche. Vorig seizoen wonnen de mannen van Paul van der Zwaan de uitbeurt met 1-2 om thuis met 1-3 aan het kortste eind te trekken. Alles wijst er dus op dat de vorm van de dag beslissend zal zijn tussen twee teams die graag in de tweede periode een rol van betekenis willen en kunnen gaan spelen. Beiden noteerden 6 punten uit drie partijen. Voorlopig zullen de pijlen dus op de tweede periode moeten worden gericht want Magreb ’90 is als koploper met 9 punten voorsprong op UVS en Neptunus/Schiebroek vooralsnog wel even uit beeld.

 

TWEEDE KLASSE C

WOERDEN-VOORSCHOTEN ‘97

Geel-groen mag het groene hart van Holland in om in Woerden tegen de club van diezelfde naam te trachten de vierde zege op rij te boeken. Gaat het de mannen van Mo Bougrine lukken nu zij de smaak te pakken hebben om op sportpark Snel en Polanen het gat met de nummer vier van de ranglijst kleiner te maken? Beide teams kennen elkaar nauwelijks want in competitieverband hebben zij elkaar (zeker de laatste acht jaar) niet ontmoet. Belangrijker op dit moment is dat de Voorschotenaren de volle buit na drie wedstrijden in de 2e periode hebben. Weliswaar deelt het samen met Concordia de voorlopige eerste plek, maar de Delftenaren moeten uit naar het lastige GONA. Bij winst op Woerden kan het dus zomaar een leuke zondagmiddag worden na een moeizame competitiestart en komen de papieren weer wat gunstiger te liggen.

OWN artikelbanner
If Not Now