Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Richard de Graaf (Leidsche Boys, zo): ,,Oppassen om weer niet af te glijden”

Brasserie Park
Rurh gold artikelbanner

voorbeschouwing167x60Beide clubs kwamen met hun zondagtak pas eenmaal in actie dit jaar. Met wisselend succes. Roodenburg won met 1-2 bij GOL Sport op South Park, terwijl diezelfde middag even verderop Leidsche Boys de oren gewassen kreeg tegen Kickers’69 (0-4) uit Leimuiden. Komende zondag  staan de ploegen van Robin van Wieringen en Richard de Graaf tegenover elkaar, waarbij het verschil op de ranglijst drie punten bedraagt in het voordeel van de roodwitten.

 

Brasserie buitenhuis
Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner

Richard de Graaf is ‘schijtziek’ van de winterse perikelen. ,,Ons probleem is dat we niet kunnen uitwijken naar kunstgras in deze periode. Daardoor zitten we om de haverklap bij de Vlietlijn om te spinnen en te fitnessen. Leuk, maar die gasten willen ballen. De club heeft het probleem al eerder bij de gemeente neergelegd, maar wij voldoen niet aan een aantal vastgestelde criteria waardoor wij niet in aanmerking komen voor een kunstgrasveld. Dan moet je zoveel uren per week gebruik maken van het veld en daar komen wij niet aan. We kunnen gelukkig wel op vrijdag terecht bij onze buren, GHC. Het zou mij niet uitmaken als we naar bijvoorbeeld Gol Sport of VV Leiden zouden moeten uitwijken op onze vaste trainingsavonden. Dan blijf je tenminste in het ritme, nu is het elke week behelpen.”

 

De trainingsopkomst loopt ook terug bij de nummer zeven en dat is de trainer een doorn in het oog. ,,De harde kern is er meestal wel, maar je ziet het minder worden. Daar baal ik van, want we hebben een redelijke eerste seizoenshelft afgewerkt en het zou doodzonde zijn als we nu weer gaan afglijden. Eind deze week ga ik de boel weer op scherp zetten voor de pot tegen Roodenburg en vragen of ze er nu alles uit willen halen om vijfde, zesde of zevende te worden. Dat is echt niet onmogelijk. Als ze alsnog (voor)laatste willen worden dan hoor ik dat ook graag. Dan is de eerste seizoenshelft echter voor niets geweest.”

 

De Graaf, het gehele seizoen positief, is op dit moment minder te spreken. ,,De wedstrijd tegen Kickers’69 laatst sloeg nergens op. Zo slecht. Vier of vijf man werkten ervoor, maar de rest gaf niet thuis. Dat is simpelweg te weinig en dan heb je dus niks te vertellen en sta je met lege handen. We zullen snel de draad moeten oppakken anders gaat het de verkeerde kant op.”

 

Als er al getraind kan worden dan is er wel wat veranderd bij de Boys. ,,De eerste en tweede groep trainen nu apart van elkaar. Eerst was het 1 grote groep, maar daar ben ik vanaf gestapt. Teveel geouwehoer en te weinig scherpte. Het werkt nu veel fijner.”

 

Leidsche Boys is ook al druk bezig met de toekomst en wil volgend seizoen serieus komen bovendrijven. ,,Ik ben met vier spelers bezig. Dat zijn stuk voor stuk prima voetballers en met hen erbij kunnen we volgend seizoen op zeker meedoen voor de prijzen. Ik hoop snel een ‘ja’ te horen van dit kwartet, want ik wil niet tot half juni in twijfel zitten. Van de huidige groep gaan er twee lager spelen en er staan nog vier vraagtekens open. De rest blijft, dus ik zie het zonnig tegemoet. Zeker als die versterkingen inderdaad overstappen van andere Leidse clubs naar hier.”

 

Over de komende wedstrijd met Roodenburg kan De Graaf weinig zeggen. ,,Het is een gekke ploeg. Ze hebben een paar goede, individuele spelers. Maar het is niet echt een team. Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten. Maar dat heeft meer met mijn eigen team te maken. Als we zo spelen als tegen Kickers’69 hebben we weinig kans, zoveel is voor mij wel zeker.”

 

Hassan Bouda, rechtsback bij Roodenburg, is ook op de hoogte van het weer de komende dagen. Hij houdt er rekening mee dat het doorgaat. ,,Daar ga ik wel vanuit. We spelen op kunstgras. We zijn er ook op gebrand, want die voetballoze weekenden zijn we volkomen beu. Daarnaast willen we een stap omhoog zetten en de overwinning tegen GOL Sport een vervolg geven.”

 

Waar de zaterdagtak van Roodenburg behoorlijk wat oefende tijdens de afgelopen weken, kwam de formatie van Robin van Wieringen niet in actie. ,,In december nog wel, maar daarna niet meer. Het animo was volgens mij ook niet heel groot. Wel hebben we getraind en we willen ons nu vastbijten in de derde periode. De wedstrijd tegen Leidsche Boys is nog voor de tweede periode, maar door een goed resultaat neer te zetten kunnen we vertrouwen tanken voor het slotstuk van de competitie. Met alle respect gesproken hebben we meestal geen probleem met Leidsche Boys. Okay, in hun thuiswedstrijd werd het 2-2 en stonden we ook nog achter. Toen speelden wij echt niet goed en er is nu veel meer vertrouwen bij ons. Destijds waren we nog zoekende, maar we zijn nu verder als ploeg. Buitenom het feit dat we te laag staan en dus nog wat van het seizoen willen maken, is het een derby en die willen we dolgraag winnen.”

 

Roodenburg speelde tot op heden twee stadsderby’s op eigen veld. Van GOL Sport werd met 1-0 gewonnen, maar FC Rijnland ging met drie punten aan de haal (2-5). Leidsche Boys nam de volle buit mee na twee uitwedstrijden in de sleutelstad. Bij GOL Sport werd het 3-4 en bij FC Rijnland werd het 2-3 in het voordeel van de roodwitten van de Vliet.

 

Resultaten voorbije seizoenen:

 

2012/2013: Leidsche Boys- Roodenburg 2-2

2011/2012: Leidsche Boys- Roodenburg 1-6, Roodenburg- Leidsche Boys 5-0

2010/2011: Leidsche Boys- Roodenburg 0-2, Roodenburg- Leidsche Boys 5-0

2009/2010: Leidsche Boys- Roodenburg 1-1, Roodenburg- Leidsche Boys 4-1

Seven gifts artikel
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten