Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Tweede klasse: op naar speeldag 17

Drankenhandelleiden artikelbanner
ALV artikelbanner

voorbeschouwing167x60Er waren afgelopen weekend grillige uitslagen te noteren in de tweede klasse als het gaat om onze regioclubs. Voorschoten’97 vertrapte de tegenstander, Valken’68 deed het prima maar verloor, Kagia bewees zichzelf een slechte dienst door van TAVV te verliezen en Meerburg kreeg op zondag weer wat speelruimte op de ranglijst. Maar ja, komende zaterdag en zondag zijn er nieuwe kansen.

 

Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Sepa green artikelbanner

Zaterdag:

 

ts-kagiaNa de voorbije speelronde is Kagia weer terug op de plaats die reeds eerder geruime tijd werd ingenomen. Hekkensluiter Gouda won verrassend van Monster, terwijl Kagia niet opgewassen bleek in de return tegen TAVV (3-0). De positie van de Kagianen is daardoor andermaal nijpend te noemen. Slechts Gouda en SEV staan nog in de buurt, waardoor de nacompetitie vooralsnog het maximaal haalbare lijkt voor het team van Jerry Ubink. De oefenmeester blijft onverminderd positief en ziet nog steeds een scenario voor ogen waarin de Lisserbroekers zich zullen handhaven in de tweede klasse. In Ter Aar werd Kagia niet zoek gespeeld, maar de ploeg van Henry Egberts is toch wat verder in de ontwikkeling en is zich zo zoetjes aan weg aan het spelen uit de gevarenzone. De nummer elf, Naaldwijk, staat zeven punten voor op Kagia en is dus ook al redelijk uit zicht, ondanks de 4-2 nederlaag van die ploeg tegen Forum Sport, de komende opponent van Ubink’s formatie. In het eerste treffen moest Kagia nog duidelijk wennen aan het niveau en werd een 3-0 nederlaag genoteerd. Toch ging het duel lange tijd gelijk op, maar in die fase leek Kagia het scoren verleerd. De Voorburgers staan vijf maanden later derde op de ranglijst en vergaarden precies twee punten per gespeeld duel. Forum Sport won overigens verdiend van Naaldwijk, waarbij zowel routinier Steve Kenepa (ooit onder meer UVS’er) als Regilio Bezemer zich twee keer mochten laten feliciteren. Kagia won tot nu toe slechts eenmaal op het eigen complex, terwijl de in het licht-en donkerblauw gestoken Voorburgers drie keer winnend huiswaarts keerden.

 

ts-valken68Trots was Andries Wendt op zijn manschappen. Er was ‘gebuffeld’, ‘alles was uit de kast gehaald’ en er was ‘heel behoorlijk gevoetbald’. Toch verloor zijn ploeg Valken’68 op ’t Duyfrak met 1-2 van Haaglandia/ Winston, op dit ogenblik de ploeg met de beste papieren om zich straks te melden in de eerste klasse. ,,Als je in zo’n hoek zit dat het tegenzit dan is het lastig dat te doorbreken, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we weer potjes gaan winnen. De pech moet een keer verdreven worden, dat kan toch niet anders”, sprak Wendt zichzelf na afloop moed in. Dat de Valkenburgers geen potten meer gaan breken bovenin is evident, maar toch wordt het seizoen nog niet als verloren beschouwd. Eerder in het seizoen werd toch immers een prima serie neergezet. Toch zijn drie punten weer eens wenselijk, want de nummer acht staat maar drie punten voor op de nummer elf in de rangschikking. SEV zal Valken’68 zaterdag ontvangen en die ploeg staat op zeven punten verwijderd van de Valken. Derhalve kan de kloof naar die ploeg dus nog groter worden bij een winstpartij. In het eerste onderlinge duel werd SEV eenvoudig onder de voet gelopen en kwamen de Leidschendammers er met 5-1 nog genadig vanaf. In de tweede periode sprokkelde Valken tot nu toe zeven punten, twee meer dan Sport En Vriendschap. SEV verloor in de voorbije speelronde met 2-0 bij SVC’08.

De andere wedstrijden op de rol zijn: Lyra- TAVV, Gouda- SVC’08, Haaglandia- DSO, HVC’10- DUNO en Naaldwijk-Monster.

 

Zondag:

 

ts-voorschotenTegen HVV pakte Voorschoten’97 de eerste punten van het seizoen in deze klasse. En hoe, het werd 5-1 op Adegeest. Daarna zegevierde de formatie van Mo Bougrine bij Meerburg (0-1) en daarmee werd de schroom weggespeeld die promotie met zich mee kan brengen. Afgelopen zondag wachtte HVV voor de tweede maal en opnieuw kon Voorschoten’97 na afloop een optocht inzetten na wederom een klinkende overwinning. De chique Haagse club werd met 0-6 verpulverd, onder meer door een valse hattrick van Niels van den Berg. Ook nu is Meerburg de volgende tegenstander en dus krijgt Voorschoten’97 de kans om ook deze tegenstander voor de tweede keer te kraken. Op de ranglijst bivakkeren beide clubs nog in de gevarenzone, maar vooral de geelgroenen zouden zichzelf een uitstekende dienst bewijzen en afstand kunnen nemen van de laatste vier in het klassement.
Bij winst kan er zelfs weer enige aansluiting volgen bij de middenmoters. Het gaatje naar de nummer vier is tenslotte ook maar zes punten. In het eerste bedrijf van de tweeluik kroonde Van den Berg zich tot matchwinnaar na een assist van Mike Nikic. Jordy Paap kwam met een inzet op de kruising nog wel in de buurt van de gelijkmaker, maar Voorschoten trok aan het langste eind in deze overigens wel tegenvallende streekderby. Zondag kan het echter een leuk potje worden, want ook de mannen van Nico van der Salm tankten zelfvertrouwen door Vredenburch van zich af te duwen: 2-1.Vorig seizoen, nog in de derde klasse A, won Voorschoten ruim in Zoeterwoude (1-4), maar werd er niet gescoord in Voorschoten.

De andere duels in 3A voor komende zondag zijn: Vredenburch- Wilhelmus, VUC- Delft, GDA- TOGB, Oliveo- Schipluiden, Nieuwkoop- HVV en HMSH- GONA.

 

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten