Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Tweede klasse: op naar speeldag 18

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

Met Meerburg gaat het in 2C op zondag de laatste tijd crescendo, maar de uitdaging voor komend weekend mag er zeker zijn. Koploper Nieuwkoop meldt zich dan aan de Rijndijk of A4, zo u wilt. Een dag eerder is TAVV de gastheer van HVC’10. De andere drie regionale ploegen spelen ook wedstrijden die er toe doen. Een blik vooruit op komend weekeinde.

 

Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Brasserie buitenhuis

Zaterdag

 

ts-valken68Valken’68 speelt andermaal een thuiswedstrijd komende zaterdag. Dit keer is Gouda de tegenstander, een ploeg die eerder met 0-3 kansloos werd gelaten. Joeri Driebergen, Sven Boonstoppel en Lars van Bommel maakten destijds het verschil met hun doelpunten. Gouda leek lange tijd op zeker tot de laatste twee ploegen te behoren, maar heeft zich opgericht. Zo won de ploeg verrassend van Haaglandia/ Winston door een doelpunt van Rens van Erk. Daarmee werden de Rijswijkers van de eerste plaats verstoten. Deze maand won Gouda ook voor de eerste keer een uitwedstrijd. Bij Monster werd eveneens een kleine zege geboekt. Gouda pakte tot dusverre zes punten op verplaatsing, terwijl Valken’68 thuis tien punten verzamelde uit negen wedstrijden. J.l. zaterdag was er balans met Lyra, waarbij de Valkenburgers voor de derde keer niet konden scoren op het eigen Duyfrak. De ploeg van Andries Wendt is een echte middenmoter, terwijl Gouda ondertussen klom naar de twaalfde plaats. Zo probleemloos als in Gouda lijkt het dus dit keer niet te worden voor de Valken.

 

ts-kagia2Die twaalfde plaats wordt door Kagia nog steeds niet uit het hoofd gezet. Dat zou wel betekenen dat de ploeg van Jerry Ubink p/d wedstrijden zou moeten spelen, maar dan is er nog hoop. Nu staan de Lisserbroekers laatste, mede door een trieste middag bij DSO een week eerder. Kagia hoopte op een stuntje, maar de nieuwe lijstaanvoerder greep de middag aan om de oranje-brigade te vernederen. Bij tien goals vonden de Zoetermeerders het mooi en dropen de bezoekers af. De uitslag van Gouda was ook niet bepaald hoopgevend voor de Kagianen, waardoor de situatie beduidend zorgelijker is geworden voor de promovendus. SEV heeft drie punten meer en staat dertiende, maar Gouda staat nu al vijf punten boven de hekkensluiter. Dat betekent dat Kagia zaterdag eigenlijk enkel gebaat is bij een overwinning. Dat zal dan moeten gebeuren in Naaldwijk, waar de nummer elf onder die naam wacht. Naaldwijk heeft zeventien punten en daarbij werden er eerder drie gehaald in Valkenburg: 0-1. Lichtpunt is wel dat Kagia weer kan beschikken over een aantal vaste waarden die vorige week verstek moesten laten gaan. In de heenwedstrijd dook Naaldwijk eenmaal serieus op voor het vijandelijke doel en prompt was het raak.

 

Zondag

 

ts-voorschotenVoorschoten’97 leek zich zo langzamerhand naar de middenmoot te gaan spelen, maar na de nederlaag tegen Vredenburch en andere resultaten is de ploeg van Mo Bougrine andermaal terug te vinden in de gevarenzone. Meerburg, dat drie keer op rij won, is nu voorbij gestoken en ploegen als Schipluiden en HVV hijgen nadrukkelijk in de nek. Daarbij komt dat Voorschoten’97 zondag op bezoek gaat bij Wilhelmus. Dat is niet enkel de ploeg van ex-Voorschoten trainer Stefan Luykx, maar tevens de nummer twee. Vooral op eigen veld scoren de Voorburgers zonder moeite. Dat leverde tot dit moment gemiddeld twee punten op voor de geelzwarten. Voorschoten hoeft natuurlijk niet kansloos te zijn, want in uitwedstrijden werden al wel negen punten bij elkaar gevoetbald. Wilhelmus mag geen steken laten vallen, want de achterstand op leider Nieuwkoop bedraagt al vijf punten. De koploper deed daar ook nog een wedstrijd minder over. Al met al zal Voorschoten’97 dus beter voor de dag moeten komen dan twee weken terug, want toen was het spel van de Voorschotense club niet om over naar huis te schrijven. Overigens viert tegenstander Wilhelmus dit jaar het 100-jarig bestaan.

Brasserie meelfabriek
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten