Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Vierde klasse: op naar speeldag 17

voorbeschouwing167x60Ook in de vierde klasse A staat er dit weekend een compleet programma op het kostelijke menu. Ondanks dat de KNVB alle amateurclubs heeft geboden wedstrijden die op het grasveld geen doorgang kunnen vinden te verplaatsen naar een kunstgrasveld, is het nog verre van zeker dat deze wedstrijden doorgang zullen vinden. Bij deze toch een korte voorbeschouwing op de wedstrijden die al dan niet komen gaan.

 

Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Scheffer sportprijzen artikel

Zaterdag:

 

ts-leidscheboysTe beginnen met de Leidsche Boys. Na de oorwassing van vorige week thuis tegen Woubrugge lijkt het dit weekend alleen maar beter te kunnen, zeker als er een wedstrijd tegen de nummer tien van de afdeling op het programma staat, namelijk DVC. Het is voor de Leidenaren te hopen dat trainer Henk de Cler de Boys inmiddels klaar heeft gestoomd voor de hervatting van het seizoen. De kansloze nederlaag (0-5) had de oefenmeester enigszins zien aankomen, maar de vraag is hoe zijn team zich herstelt in de uitwedstrijd tegen Door Combinatie Verkregen, dat vorige week met 6-1 eraf ging tegen DoCoS.

 

ts-docosDatzelfde DoCoS mag het dit weekend opnemen tegen Warmunda in Warmond. De Leidenaren staan fier aan kop, hoewel de voorsprong jegens de naaste belager, VVSB, op dit moment nog steeds vier punten bedraagt dus waakzamheid is en blijft geboden. DoCoS lijkt na de klinkende overwinning van vorige week tegen DVC helemaal klaar om in de tweede helft van het seizoen de puntjes op de i te zetten en te promoveren naar de derde klasse. Bij de Warmonders daarentegen gaat het iets minder voortvarend. De club staat nu op-één-na-laatste in de vierde klasse A en lijkt dus al klaar met het seizoen. Slechts zeven punten werden in de voorgaande dertien duels verdiend en het lijkt erop dat de uitkomst van de regioderby min of meer al vaststaat. Toch zullen de Warmonders strijden voor wat ze waard zijn en zal DoCoS uit moeten kijken niet nog een slippertje te maken. Een kat in het nauw kan rare sprongen maken.

 

ts-footballfactoryHet verrassende Football Factory zal als een van de weinige ploegen misschien toch in actie komen. Het nieuwe complex van de studenten herbergt een state-of-the-art kunstgrasveld, dus zal de wedstrijd thuis tegen Wassenaar wellicht gewoon doorgang vinden. De groen-wit-zwarten staan vrij troosteloos laatste met slechts twee punten uit twaalf duels, terwijl de mannen van Pieter van Schie het zeer verdienstelijk doen met een zesde plaats. Van Schie wil om de bovenste plaatsen mee gaan doen en om daarvoor in aanmerking te komen, zullen deze wedstrijden absoluut drie punten moeten opleveren.

 

ts-woubruggeEen andere regioderby vindt plaats in Woubrugge. Het gelijknamige elftal ontvangt daar namelijk het Leidse UVS. Woubrugge is dus zeer voortvarend uit de startblokken gekomen door Leidsche Boys met 0-5 te verslaan en zal deze lijn natuurlijk willen doortrekken. De bovenste plaatsen – Woubrugge staat derde – zijn in het vizier en door middel van de wedstrijd tegen UVS zal men de druk op VVSB en DoCoS willen opvoeren. De Leidenaren staan in de middenmoot en wachten op volgend seizoen, wanneer een aantal spelers van de zondagtak de overstap zullen maken naar de zaterdagafdeling. UVS lijkt nog niet helemaal klaar voor de hervatting van de competitie, daar zij thuis tegen VVSB met 0-5 het schip ingingen.

ts-uvs

 

 LSVV ’70 heeft een weekend vrij, dus de leerlingen van docent Wim Mugge zullen sowieso niet in actie komen.

 

 

ts-HazerwoudseboysIn de vierde klasse B ontvangt Hazerswoudse Boys het zelden lastige SPV ’81. De ploeg van scheidend trainer Ed Kluivers wil graag promoveren en heeft daar absoluut nog de mogelijkheden voor, al zal dat via de nacompetitie moeten gebeuren. De eerste stap werd vorige week gezet toen het lastige Siveo ’60 met 0-3 te kijk werd gezet. De bovenste plaatsen lijken voor de Hazerswoudenaren onhaalbaar, daar zij al 13 punten achter staan op de koploper. Zij voeren echter wel de ranglijst aan van de tweede periode, zij het slechts na één wedstrijd.

 

Zondag:

 

ts-rijnlandIn de zondagafdeling trappen we af met FC Rijnland. De tot nu toe tegenvallende ploeg van Ronald Mink speelde vorige week een sterke eerste helft tegen koploper SEP, maar verloor desondanks met 1-3. Tijd derhalve voor een revanche voor de Leidenaren bij Kickers ’69, een ploeg die derde staat en daarmee zes plaatsen hoger dan Rijnland. Op het eerste oog dus een zeer lastige uitwedstrijd voor de Leidenaren tegen het team van Leidenaar Kees de Roode, die graag afscheid wil nemen met een titel.

 

golsportEen andere hooggeplaatste ploeg, de nummer twee op de ranglijst Van Nispen, mag het opnemen tegen GOL Sport. De formatie aan de Leidse kade speelt tot nu toe zeer wisselvallig en kan dus goede met zeer matige wedstrijden in rap tempo afwisselen. Dit weekend moet men hopen op een zeer goede dag, want Van Nispen lijkt op papier een maatje te groot. Maar met de mannen van trainer Taoufik Maatoug weet je het maar nooit.

 

ts-roodenburgGol Sport verloor vorige week overigens trouwens nipt de derby tegen Roodenburg. De laatstgenoemde vereniging mag deze week tegen ASC proberen deze stijgende lijn proberen voort te zetten om weg te blijven van de onderste plaatsen. De Leide ploeg staat nu tiende, een plaats die trainer Robin van Wieringen aan het einde van het seizoen gehalveerd wil zien. Maar dan moet er eerst wel gewonnen zien te worden van de nummer vier, namelijk ASC. De Oegstgeestenaren doen het tot nu aardig in de vierde klasse, maar willen de aansluiting met de top graag behouden. De wedstrijd van vorige week tegen Altior kostte hen helaas twee punten, dus zullen ook zij koste wat kost willen winnen, waardoor het op Sportpark Leiden Noord nog een interessante regioderby zal worden.

 

ts-docosWat minder hoop gloort er aan de horizon van DoCoS. De ploeg staat twaalfde en dat is in een afdeling met twaalf ploegen niet de beste notering om halverwege het seizoen te bekleden, om maar eens een open deur wagenwijd open te zetten. Zeker wanneer de eerstvolgende wedstrijd ook nog eens uit bij koploper SEP is. Maar er is nog niets verloren, aangezien het verschil met de nummer vijf op de ranglijst slechts zes(!) punten is. Twee overwinningen op rij en de Morsbewoners staan er weer helemaal bij. Overigens liet Ton van der Bijl deze week weten de club aan het einde van het seizoen te verlaten.

 

ts-leidscheboysWarmunda, de rode lantaarndrager van weleer in deze afdeling, won vorige week verrassend van Bernardus en droeg de lantaarn dus over aan DoCoS. Nu staat er voor de Warmonders een regioderby op het programma wanneer de Leidsche Boys op bezoek komen. De Leidenaren beleefden echter geen denderende herstart van de competitie, aangezien zij op eigen veld kansloos van Kickers ’69 verloren. Het verschil tussen de Leidse nummer zes en de Warmondse nummer elf bedraagt maar vier punten, dus de ploegen ontlopen elkaar, althans op papier, niet veel. De realiteit zal zondag echter uitwijzen of dit daadwerkelijk het geval is.

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten