Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Vierde klasse…op naar speeldag 18 (za) en 14 (zo)

Brasserie VIS artikelbanner
Brasserie Park

De competitie verloopt door de winter met horten en stoten. Niet elke ploeg kwam even vaak in actie en dus moet er zo links en rechts nog worden ingehaald. In de knel lijkt de vierde klasse evenwel niet te komen, want het aantal ploegen ligt later dan in de klassen daarboven. Komend weekeinde wordt vast weer iets duidelijker hoe de teams de voorbije weken hebben verteerd.

 

Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Zaterdag

 

ts-docosDoCoS kwam in de voorbije speelronde weer iets dichterbij de titel. Weliswaar won naaste concurrent VVSB ook, maar wiskundig gezien geeft elke driepunter voor de Leidenaren reden om weer meer te geloven in het bereiken van de derde klasse. Hoewel de zege verdiend te noemen was, kreeg de formatie van Joop Lankhaar stadgenoot Leidsche Boys pas laat onder de knie. Twee late doelpunten zorgden er echter wel voor dat de ongeslagen status nog steeds in het bezit is. Dat dit zo blijft zaterdag is aannemelijk, want Aarlanderveen meldt zich als tegenstander. Die ploeg staat elfde en verzamelde pas zeven punten. Waar DoCoS won, leed Aarlanderveen een ruime nederlaag in de laatste speelronde. SVOW was met 4-1 te sterk. In de heenwedstrijd zorgde DoCoS ervoor dat de gastheer een washandje voor het voorhoofd nodig had na afloop, want de withemden hadden de tegenstander met 1-8 scheel gespeeld.

 

ts-woubruggeWoubrugge gaat het opnemen tegen DVC. Beide ploegen kwamen niet in actie het afgelopen weekend en er zal dus even afgewacht moeten worden hoe het met de vorm is. Toch lijkt er een relatief eenvoudige middag in de maak voor Arie van Duijn en de zijnen. In Delft werd al met 0-2 gewonnen en zat er een veel hogere score in het vat. Daarnaast heeft Woubrugge 23 punten meer en staat derde, terwijl de Delftenaren slechts enkele ploegen onder zich weet. Toch zal DVC ook bij een nederlaag trots zijn. De club bestaat op 1 maart niet minder dan 105 jaar en dat is reden voor en feestje, niet waar. Bij DVC kan overigens op het complex ook op een andere manier aan sport worden gedaan. Tennis, darten, biljarten, jeu de boule en vissen behoren tot de mogelijkheden. Woubrugge zal er lak aan hebben en wil ongetwijfeld maar 1 ding: de doelman laten vissen en mee blijven doen om de bovenste plaatsen.

 

ts-leidscheboysBij Leidsche Boys is het in 2013 van alles wat. Eerst werd gelijkspeeld bij Blauw Zwart, later werd moeizaam gewonnen van DVC en op bezoek bij DoCoS zat er lange tijd een puntje in, maar ging het in de slotfase fout. Heel erg werd er niet getreurd bij de manschappen van Henk de Cler, want in DoCoS wordt de aanstaande kampioen genoemd volgens geluiden uit het kamp van Leidsche Boys. De Boys staan zesde en zullen een geweldige eindsprint in moeten zetten om eventueel de nacompetitie nog te kunnen halen. Komende zaterdag zou Warmunda in dat kader het eerste slachtoffer moeten worden, maar in Warmond was de zege van de sleutelstadbewoners gering te noemen (1-2). De laatste weken kampen de roodwitten met een leger aan afwezigen vanwege blessures en schorsingen. Warmunda is overigens twaalfde en heeft pas zeven punten in de wacht gesleept.

 

ts-footballfactoryFootball Factory kreeg er afgelopen weekend ongenadig van langs bij VVSB: 10-2. De Leidse ploeg kent een alleszins aanvaardbaar seizoen en staat zevende, maar heeft al wel voor de tweede keer een telraam nodig gehad. Tegen SVOW verloor de ploeg van Pieter van Schie eerder met 10-0. Door deze zware nederlagen staat de teller toch alweer op 3,5 tegendoelpunt per wedstrijd. Football Factory gaat nu op bezoek bij Blauw Zwart en die ploeg doet nadrukkelijk mee in de strijd om de nacompetitie te halen. De Wassenaarders verzamelden tot dusverre negen punten meer dan de ploeg die de thuiswedstrijden afwerkt bij de Universitaire sporthallen. Vorig seizoen vertrapte Blauw Zwart de komende opponent tweemaal met ruime cijfers (6-0).

 

ts-uvsUVS ontvangt SVOW en zal moeten winnen om de ploeg uit Weteringbrug nog in het vizier te kunnen houden. Johan Pepers ploeg heeft namelijk zes punten meer en een duel minder gespeeld. De achtste plaats lijkt voor UVS dit seizoen het hoogst haalbare. In de heenwedstrijd wonnen de blauwwitten met 1-2. Vorig seizoen ging de winst twee keer naar SVOW. In Leiden werd het na een leuk schouwspel 3-4 in het voordeel van de huidige nummer acht. In de afgelopen speelronde was UVS na rust een maatje te klein voor LSVV’70 (1-4) en kwam Aarlanderveen er niet aan te pas bij SVOW.

 

ts-lsvv70Wassenaar wacht nog altijd op de eerste winstpartij. Drie keer werd er gelijk gespeeld, maar voor het overige was het telkens douchen met de staart tussen de benen. LSVV’70 is uiteraard niet van plan om mee te werken aan een primeur voor de groenen uit Wassenaar en is zelf op zoek naar de volgende drie punten. Die zijn hard nodig om kans te blijven houden op een plek die recht geeft op het eten van een toetje. De Leidse ploeg won na een slechte eerste helft uiteindelijk vrij eenvoudig bij buur UVS en weet zich ook nog gesteund door het laatste onderlinge resultaten tegen Wassenaar. In het seizoen 2009/2010 werd het namelijk 1-4, toen nog in de derde klasse. Eerder dit seizoen was de ploeg van Wim Mugge al met 3-1 te sterk.

 

ts-HazerwoudseboysIn 4B komt Hazerswoudse Boys zaterdag niet in actie. Aanvankelijk zou er worden gespeeld tegen WDS, maar vanwege een sterfgeval is de wedstrijd verplaatst naar dinsdag 5 maart. Een dag daarna zal onze redactie enige aandacht besteden aan dit duel. De ploeg van Ed Kluivers is momenteel vijfde en de Driebrugse formatie staat daar pal achter op plaats zes.

 

Zondag

 

ts-docosDe laatste wedstrijd van DoCoS was een wonderbaarlijke. Ton van der Bijl zag zijn ploeg niet minder dan acht keer scoren. Normaal gesproken komen er dan diverse namen op het formulier van doelpuntenmakers, maar alle goals kwamen op naam van Cenny Scheffer. ASC werd met 1-8 van het veld geblazen. DoCoS scoorde tot aan dit duel niet veelvuldig en dus was men dubbel blij met de twee kwartetten aan doelpunten. In de strijd om de tweede periode doen de Leidenaren het ook aardig met zes punten uit drie gespeelde wedstrijden. Altior, zondag tegenstander, pakte in deze fase vijf punten uit vier wedstrijden. Op de ranglijst kan DoCoS de Langeraarders gaan naderen. Het gat is nu zes punten, maar Altior kwam eenmaal meer in actie. Eerder kreeg DoCoS geen poot aan de grond en verloor met 3-0. Op eigen veld, een seizoen eerder, bleef de zege wel in Leidse handen (3-1).

 

golsportGOL Sport krijgt bezoek van ASC. Zoals gezegd kenden de Oegstgeestenaren een complete off-day in de vorige speelronde en dus zal de formatie van Raymond Noordam uit zijn op sportieve revanche. De beide ploegen hebben gemeen dat er weinig balans is in de uitslagen. Prima optredens worden afgewisseld met povere voorstellingen, waardoor de top drie uit zicht verdween. GOL Sport heeft een punt achterstand op ASC, maar het doelsaldo van ASC is na de recentelijke oorwassing zwaar de min in gegaan, terwijl de bewoners van South Park in de plus staan. De ts-ascmeeste recente wedstrijden waren zonder uitzondering doelpuntrijk. BIJ ASC werd het 4-3 en ook vorig seizoen verloor de Leidse ploeg in het uitduel (4-1). Het thuisduel van GOL Sport in het seizoen 2011/2012 was bijzonder spectaculair en eindigde in tien doelpunten, eerlijk verdeeld over de groenwitten en de roodzwarten.

 

 

Leidsche Boys speelt een thuiswedstrijd tegen Van Nispen. De Leidenaren nemen de achtste plaats in, terwijl de ploeg uit De Zilk nog volop meedoet om het kampioenschap van de vierde klasse. In de eerste confrontatie was Van Nispen heer en meester tegen de mannen van Richard de ts-leidscheboysGraaf en die 6-0 geeft ongetwijfeld reden voor de Boys om zich nu van meet af aan in de wedstrijd te bijten. Vorig seizoen was het verschil tussen de ploegen 51 punten, maar toch kwam Leidsche Boys op het eigen complex maar net tekort (0-1). Tot nu toe scoort de ploeg van de Vliet 1 punt per thuiswedstrijd, terwijl de nummer twee uit twee keer won, twee keer gelijk speelde en tweemaal verloor. In 2013 verloor Leidsche Boys twee keer en won Van Nispen twee van de drie gespeelde wedstrijden. Enkel tegen GOL Sport moest de tegenstander na afloop worden gefeliciteerd.

 

ts-roodenburgZoals bijna elke week staat er ook nu weer een stadsderby op het programma. Roodenburg komt namelijk op bezoek bij FC Rijnland. Bij het eerste Leidse onderonsje ging de zege naar Ronald Mink en zijn ploeg en dat betekende tot nu toe een van de drie gewonnen potjes voor de Rijnlanders. De voorbije jaren was FC Rijnland beduidend minder succesvol tegen Roodenburg. Vorig seizoen ging de ploeg van de Smaragdlaan er in beide gevallen met 5-1 vanaf. Een seizoen daarvoor dreef Roodenburg ook al boven met scores van 1-0 en 3-0. In de twee seizoenen daar weer voor pakte Rijnland een keer een puntje, maar kwam het niet tot scoren (0-0 en 0-1). Natuurlijk zeggen de statistieken niets over dit seizoen, maar vast staat dat Roodenburg de laatste ts-rijnland groottijd beter is gaan draaien. Het verschil bedraagt drie punten op de ranglijst in het voordeel van Robin van Wieringen en zijn volgers. Al met al een strijd tussen twee teams die hun positie in de resterende maanden nog wel willen verbeteren.

 

De andere wedstrijden gaan tussen Bernardus en Kickers’69 en koploper SEP moet waakzaam zijn om zich niet te verslikken in staartploeg Warmunda. Opvallend in deze klasse is tenslotte dat het verschil tussen de nummers vier en laatst slechts vier verliespunten bedraagt.

OWN artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten