Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Vierde klasse…op naar speeldag 3 (21 en 22 september)

Brasserie Park
Brasserie VIS artikelbanner

voorbeschouwing vierde klasseHoeveel clubs in 4A op zaterdag blijven er zonder puntverlies na drie speelronden? Vooralsnog pakten vier clubs de volle buit. Op zondag zijn er ook nog vier ploegen ongeschonden uit de strijd gekomen, maar drie daarvan speelden pas eenmaal. Ook zijn er nog ploegen die op nul staan. Komen die teams na komend weekend op het bord? Een overzicht van de regionale clubs, participerend op onze website, en hun programma.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Zaterdag

Leidsche Boys is één van de vier ploegen die twee keer de volle winst pakte. Eerst werd Blauw Zwart aan de kant geschoven en afgelopen zaterdag beet Wassenaar in het stof. Heel denderend was het niet in één der rijkste plaatsen van Nederland op de tweede speeldag. Wassenaar kon zelfs op voorsprong komen, maar een strafschop werd gekeerd door doelman Kevin Wassenaar. Uiteindelijk brachten de Boys de zege over de finish, maar het kan allemaal nog veel beter. Verzachtende omstandigheid is wel dat het elftal van de Vliet nogal gemankeerd was. Komende zaterdag komt Football Factory op visite. De ploeg van Pieter van Schie is nog puntloos en incasseerde de nodige treffers tot nu toe. Betere tijden lijken wel te lonken, want de jongste Leidse club was ook verre van compleet bij de seizoensopening. Vorig seizoen eindigde het duel zoals het begon, maar de kans dat er weer een 0-0 score uitrolt lijkt te verwaarlozen. DOSR startte met een zaterdagtak en vooralsnog gaat dat van een leien dakje. Of de ongeslagen status in tact kan blijven valt te bezien, want nu komt VV Leiden op de proppen als tegenstander. De ploeg van Maurice Jansen startte met een driepunter tegen Football Factory, maar werd in de kikkerpolder getrakteerd op de eerste nederlaag van het seizoen (3-1). Jansen gaf eerder al aan dat hij moest zien hoe zijn ploeg zich houden bij forse tegenstand. UVS bewees dat VV Leiden dus nog wel even te gaan heeft om een rol van betekenis te spelen in 4A. Datzelfde UVS revancheerde zich tegen de roodwitten van de eerdere nederlaag tegen Hazerswoudse Boys. De blauwwitten hebben snode plannen, vooral ingegeven door de komst van diverse spelers die eerder uitkwamen in het eerste op zondag. De ploeg van Charl van Goozen kan zaterdag lopend of op de fiets naar Warmond, alwaar Warmunda de tegenstander zal zijn.

 

FC Boshuizen is zaterdag gastheer van Wassenaar. De manschappen van Anouar Hamdi zegevierden tegen SVOW, maar moesten bij Blauw Zwart de felicitaties overbrengen. De Leidenaren kunnen nu dus trachten wel te winnen van een club uit Wassenaar. Dat lijkt een minder lastige klus, want de ploeg met dezelfde naam als de plaats staan nog droog. Woubrugge wacht nog op de eerste overwinning, maar verloor ook nog niet. Toch was er teleurstelling aan de Bateweg, want ingecalculeerde overwinningen tegen Haagse Hout en SVOW werden niet geboekt. Een matige start dus voor Arie van Duijn en zijn ploeg. Zaterdag wacht een op papier lastige tegenstander, Blauw Zwart uit Wassenaar. Beide teams willen niet figureren in 4A, maar dan is een overwinning nu wel gewenst in het nog prille seizoen.

 

Zondag

Op de derde speeldag is er een Leids onderonsje. GOL Sport neemt het op tegen Leidsche Boys. Voor beide ploegen is er werk aan de winkel. De ploeg van Taoufik Maatoug liep bij DoCoS binnen no-time weg naar 0-2, maar verzuimde de nekslag uit te delen. Dat kwam de groenwitte brigade duur te staan (3-2 nederlaag). Trainer Maatoug baalde hevig: ,,We verloren niet van de tegenstander, maar van onszelf. Hoewel ik DoCoS wel de complimenten geef, ze hadden ook de handdoek kunnen werpen in de eerste helft.” Gol Sport staat nu op drie punten, terwijl Leidsche Boys nog wacht op het eerste puntje. Na de valse start tegen DoCoS volgde een ongenadig pak slaag tegen Zoetermeer. Het werd 9-1 in het nadeel van de zo ambitieuze formatie die vooralsnog de laatste plaats in het bezit heeft. Vorig seizoen rolde er na een bizarre wedstrijd een score van 3-4 uit.

 

Roodenburg speelde niet afgelopen zondag. Het duel tegen FC Rijnland werd afgelast. Dit keer wacht een uitbeurt bij ASC, dat ook pas eenmaal in actie kwam. Beide teams verloren hun eerste duel en dus is het zaak om de eerste punten te vergaren. In de confrontatie vorig seizoen werd er niet gescoord tussen de roodzwarten en de blauwzwarten.  DoCoS kent een frisse start en leidt de dans. Het is zelfs de enige equipe met zes punten uit twee wedstrijden. Na Leidsche Boys en GOL Sport wacht nu een botsing met en bij Altior, dat een keer won en verloor. In de twee voorbije seizoenen was de ploeg uit Langeraar twee keer te sterk met dezelfde cijfers (3-0). Nu dus de vraag of DoCoS een keer boven komt te liggen en zich dus richting de negen punten kan spelen. FC Rijnland speelt de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Eerder was Kickers’69 te sterk voor Ronald Minks elftal. Nu moeten de Leidenaren trachten om Bernardus  niet ook met drie punten huiswaarts te doen laten keren. Bij de laatste tweestrijd in Leiden werden de doelen niet gevonden.

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten