Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Vierde klasse…op naar speeldag 4 (28 en 29 september)

voorbeschouwing vierde klasseEr zijn dit weekend niet minder dan drie Leidse onderonsjes. Twee duels op zaterdag en een dag later staan er weer ‘glibbers’ tegenover elkaar. Boeiend op voorhand. Andere wedstrijden mogen er ook zijn en dus even ruimte voor een overzichtje. Maandag aanstaande valt er weer het nodige terug te lezen over de vierde klasse zaterdag en zondag.

 

Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Voorthuijzen artikelbanner

Vierde klasse A

Zaterdag

In de vierde speelronde worden er twee stadsderby’s afgewerkt. Zo ontvangt hekkensluiter Football Factory bij de Universiteitshallen FC Boshuizen, dat zaterdag op eigen veld bleef steken op 4-4 tegen Wassenaar. De gasten eindigden met negen man, maar de ploeg van Anouar Hamdi profiteerde niet. De jongste Leidse ploeg ging onderuit bij Leidsche Boys met 7-2. Gisteren was onze redactie nog in gesprek met trainer/speler Pieter van Schie. Reeds gelezen?  Even verderop komen VV Leiden en Leidsche Boys in actie in een onderling duel. Dit treffen kan best al gezien worden als een topper. De thuisploeg won twee keer en verloor van UVS, terwijl Leidsche Boys drie keer als winnaar over de meet kwam. Voor beide trainers in elk geval een flinke graadmeter. Overigens moet Leidsche Boys de koppositie delen met twee ploegen die ook op schot waren in de eerste 270 minuten, VVSB en Hazerswoudse Boys. In de kopgroep gaat ook UVS mee, nadat er simpel gewonnen werd van Warmunda. Het lijkt erop dat de blauwwitten, waarvan een groot gedeelte vorig seizoen zondag als speeldag had, de draai gevonden heeft. De eerstvolgende dwarsligger kan DOSR zijn. De nieuwkomer heeft net als UVS zes punten. Dat is een punt meer dan Woubrugge dat nog wel ongeslagen is, maar stroef begon aan de competitie met twee puntendelingen. Daar volgde afgelopen zaterdag een overwinning op tegen Blauw Zwart, een ploeg die ook bovenin wordt verwacht. Woubrugge speelt een uitwedstrijd bij Wassenaar dat onderin bungelt. Toch moet de ploeg van Arie van Duijn waken voor gemakzucht. Leidsche Boys won recent slechts met 1-2 van de groenwitten.

 

Zondag

Ook op deze dag staan er twee Leidse clubs tegenover elkaar. DoCoS ontvangt FC Rijnland, mar het duel werd in overleg omgezet naar een thuiswedstrijd voor de Rijnlanders. Dit omdat bij DoCoS de gehele dag een toernooi gaande is onder de naam Haring en Wittebroodtoernooi, een samenzijn van enkele regioclubs en afvaardigingen van de jeugd van BVO’s. Een toernooi met aanzien in de regio! Tot nu toe gaat het volledig naar wens voor het team van John van Berkel. Negen uit drie, een ongekend flitsende start. Afgelopen zondag leek het er even niet op, maar na een 2-0 achterstand kwam alles nog goed in Langeraar bij Altior. FC Rijnland boekte de eerste seizoenszege. Bernardus moest er met 3-1 aan geloven (zie ook het verhaal met routinier den Hoed op deze website). Aan de Vliet gaat Leidsche Boys proberen de juiste vorm vast te houden. Na twee teleurstellende nederlagen volgde een wederopstanding bij GOL Sport. In de eerste helft leek het er nog niet op, maar na de rust gingen de roodwitten draaien en werd de grotendeels Turkse formatie voorbij gestoken. Vorig seizoen wonnen de Boys met 2-1. Eens zien of dat nu weer lukt en dat de positie op de ranglijst weer verder opklaart. Op dat laatste hoopt ook Roodenburg. Er werd twee keer verloren en het doel van de tegenstander werd zelfs nog niet gevonden. De ploeg uit Leiden-Noord heeft als enige nog geen punt, tegenstander UDO heeft er ook pas drie maar dan uit slechts één ontmoeting. GOL Sport zal uit zijn naar revanche na twee nederlagen op rij. Volgens trainer Taoufik Maatoug stond zijn ploeg al twee keer met de zege in handen (tegen DoCoS en Leidsche Boys, red.), maar werd er vervolgens slordig met de kansen omgesprongen. Dit met kwalijke gevolgen voor de eindstand. Zondag heet het karwei Zoetermeer uit.