Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing hoogste klassen..(28 en 29 september)

Mooi artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

voorbeschouwing167x60Komend weekeinde staat speeldag vier op het programma. De vragen van de week zijn: blijft FC Rijnvogels koploper, kunnen Voorschoten’97 en GHC blijven volgen, gaat RCL de nul wegwerken, boekt FC Boshuizen de eerste zege in de Hoofdklasse, herstelt UVS zich van de zeperd bij VELO en zet Voorschoten’97 (zo) eens een andere uitslag neer dan 2-2. Een rondje langs de velden.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner

Eerste klasse B

Zaterdag 28 september

ALEXANDRIA ’66-VOORSCHOTEN ‘97

De brigade van trainer Marcel de Hoogt reist met zes punten (twee overwinningen) en een nederlaag op zak naar de Havenstad. Tegenstander is Alexandria ’66 dat na een éénjarig verblijf in de hoofdklasse nu het verloren terrein moet zien te gaan herwinnen. Vooralsnog slagen de rood-witten daar nog niet in want het wachten is nog op de eerste overwinning. Nu is het nog te vroeg om over een kat die in het nauw rare sprongen maakt te spreken, maar toch kan groen-geel nog wel eens een lastig middagje tegemoet zien. De scoringsmachine – met name Qendrim Gashi, 3x raak tegen Haaglandia/ Winston -toonde zich de laatste twee wedstrijden echter productief en heeft er negen in drie wedstrijden op de teller staan. Zoiets moet vertrouwen geven. Waarom zou de fusieclub dan ook niet met vertrouwen op het sportpark aan de Leningradweg aan de aftrap beginnen om in de voorlopige top mee te blijven draaien?

 

GHC-WV-HEDW

Een interessant duel aan De Vliet. GHC dat het seizoen met twee overwinningen verrassend opende, kreeg bij DSO echter het deksel op de neus. Desondanks mogen de mannen van Dennis Olman en Kees van Tongeren niet over een valse start spreken. Aan het bezielende duo de taak om het team weer op te peppen tegen de voor hen onbekende tegenstander met de moeilijke naam: WW-HEDW. Volledig heet dit Wilhelmina Voorwaarts Hortus Eendracht Doet Winnen. Laten de tricolores daar maar eens in eigen huis een stokje voor steken, al valt dat winnen niet mee van een tot op heden toch wisselvallig team dat uit bij de Rijnvogels een 1-1 remise wist af te dwingen maar daarna zich thuis in Aalsmeer verslikte. Kortom een duel waar op voorhand niets met zekerheid over te zeggen valt. Niets is immer zeker op de groene mat. Toch lijken de gastheren voor eigen publiek licht favoriet en zullen de opgelopen schade tegen DSO weer snel willen herstellen.

 

RCL-DSO

Gaat het op De Bloemerd dan eindelijk gebeuren? De eerste punten binnen zien te slepen? Afgelopen zaterdag bij Zwaluwen ’30 in Hoorn had het er lange tijd de schijn van maar in de slotfase moest het team van Ben Kottenhagen buigen nadat het een vliegende start met een 2-0 voorsprong zag beloond. Dat was na afloop dus wel even balen. Maar goed, het seizoen is nog pril en wie herinnert zich niet de miserabele start van vorig seizoen toen de Racing uiteindelijk weer fier overeind krabbelde? De wedstrijd in Hoorn moet in iedere geval weer het nodige vertrouwen voor de toekomst hebben ingeboezemd. Maar tegenstander DSO- de promovendus – is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. GHC weet er na afgelopen zaterdag alles van. RCL kan op pittige tegenstand rekenen van een team dat bekend staat om de vlijmscherpe counters met afmakers zoals Niels Schoonen en Lesley van den Berg in de gelederen. De rood-witen zijn derhalve gewaarschuwd. Het laatste treffen tussen de Leiderdorpers en de ploeg uit Zoetermeer eindigde twee jaar terug in een doelpuntloos gelijkspel.

 

FC RIJNVOGELS-BVCB

De huidige stand op de ranglijst leert dat het duel op De Kooltuin in principe in het voordeel van de Vogels zou moeten uitvallen. Maar dat is theorie en de huidige paperassen er bij halen. De praktijk leert echter dikwijls anders. Alhoewel de praktijk in het verleden uitwees dat de mannen uit Bergschenhoek, getraind door ex-profvoetballer Edwin Vurens, in Katwijk vrijwel altijd met lege handen vertrokken. Collega Hein van Heek zal dit zaterdag ook weer graag zien gebeuren. De intentie van hem is om met de Vogels dit seizoen het zo gewenste stapje omhoog te maken. Maar dan zullen zijn mannen beter voor de dag moeten komen dan tegen Nootdorp waar het na een snelle 2-0 voorsprong de wedstrijd uit handen liet glippen en tijdens een opleving in de slotfase dankzij verdediger Joey Zandbergen drie zwaar bevochten punten mee naar Katwijk nam. In de eerste thuiswedstrijd tegen WV-HEDW bleef de ploeg op een 1-1 steken dankzij een treffer van Hendrik van Beelen. De ex-prof zal er vanwege een kuitblessure aanstaande zaterdag voor zover het er naar uit ziet, niet bij zijn. Van Heek heeft echter pionnen genoeg om een goed team op het bord te brengen. BVCB is vooralsnog de nummer voorlaatst en vergaarde slechts één punt.

 

Zondag 29 september

Hoofdklasse A

Koninklijk bezoek aan de Kade. Het meer dan een eeuw oude Koninklijke HFC uit Haarlem  is de tegenstander van de nog redelijk jonge fusieclub. In het aantal bestaansjaren een wereld van verschil. Op het veld ook? Dat zal zondag moeten blijken als (donker) blauw-wit tegenover geel-blauw aantreedt. De jongens van Mario Koswal liepen een flink blauwtje op bij het Haagsche Quick (5-0). Hoe hard is deze dreun aangekomen bij de promovendus? Zijn zij in staat om voor een verrassing te zorgen en de eerste overwinning aan het nog schamele totaal van één punt toe te voegen? Er wacht de Kadebewoners een zware klus, iets wat op voorhand een gegeven is. Hoofdklasse voetbal is nog net iets anders dan een hoofdrol spelen in de eerste klasse. Dit seizoen zal het team waarschijnlijk geen hoofdrol gaan spelen, maar lekker meedraaien zou toch wel een prettig gevoel geven. Houdt de FC dit ook na het duel tegen KHFC ook over? Een andere vraag is of Koswal zijn puzzel zo zoetjes aan in een finaal stadium kan krijgen. De juiste poppetjes op de juiste plaats.

 

Eerste klasse B

UVS-SJC

Vorig seizoen was de balans in evenwicht en wonnen de beide teams van elkaar, beide op eigen bodem (UVS-SJC 1-0 en SJC-UVS 3-2). Hoe liggen de krachtsverhoudingen op dit moment? Een interessante vraag die zondag in de Kikkerpolder beantwoord zal worden. De mannen van Paul van der Zwaan moeten na de 3-0 nederlaag bij VELO de draad weer op zien te pakken. De ruggen dus weer even rechten. Dat deden afgelopen zondag de mannen van de Sint Jeroens Club uit Noordwijk in ieder geval wel toen zij met tien man in de slotfase alsnog een 2-2 tegen Alphense Boys afdwongen. Karakter heet zoiets. Karakter dat Uit Vriendschap Saam zeker zal moeten tonen, wil het een goed resultaat op de mat neerleggen om niet te diep in het rechter rijtje te belanden, een plek waar de ploeg niet thuis hoort. Het verschil tussen de beide opponenten in de streekderby is slechts één punt. Reden genoeg om aan te nemen dat het in de Kikkerpolder wel weer eens een evenwichtig duel kan gaan worden. Trainer Laurens Mouter is dus weer even terug bij de club waar hij werkte. UVS speelde tot nu toe eenmaal thuis en deed dat overtuigend. Alphense Boys had geen antwoord op de daadkracht van de Leidenaren (1-0).

 

Tweede klasse C

VOORSCHOTEN ’97-CONCORDIA

Tot op heden is de zondagtak van Adegeest de kampioen der gelijke spelen met een opbrengst van drie punten uit drie duels. Niets verloren dus, maar ook niets gewonnen. Opvallend is ook dat de Adegeest-ploeg een abonnement lijken te hebben op een eindscore van 2-2. Tijd dus voor een winnend potje. Het klimaat lijkt er rijp voor want Concordia is een gelijkwaardige opponent met eveneens drie punten opgebouwd uit twee verliespotjes en één winstpartij. Simpel gezegd: het team dat wint krijgt weer wat aansluiting richting linker rijtje en bij verlies worden de wolken voorlopig wat donkerder. Trainer Mo Bougrine zal hier vast niet van uit willen gaan en zijn jongens op eigen bodem voor de winst zien gaan. Dan ziet de hemel er in ieder geval weer een stuk helderder uit voor de groen-gelen die toch in staat moeten worden geacht om net vorig seizoen enige rol van betekenis te kunnen gaan spelen.

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten