Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voorbeschouwing RCL- GHC (za, 1B) met de ‘Timmen’

Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

header voorbeschouwingTwee seizoenen terug speelden beide clubs nog in de tweede klasse. GHC werd kampioen en gaf daarmee de opkomst van de club in het amateurvoetbal nog meer glans. RCL promoveerde via de achterdeur mee en vorig seizoen hielden de ploegen zich prima staande in de eerste klasse. Nu draait GHC mee in de subtop en is RCL bezig om zich los te weken van de staartploegen. Komende zaterdag treffen de teams elkaar in Leiderdorp.

 

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner

De tweede derby op rij voor de Leiderdorpse Racing. Nadat het jongstleden zaterdag Voorschoten ’97 op wilskracht in de slotfase van zich afschudde (2-1), wacht er weer een derby. Tussen de twee teams die voor het tweede seizoen de krachten in de eerste klasse B met elkaar meten. De eerste ontmoeting op sportpark De Vliet eindigde in een 3-1 zege voor de tricolores. ,,Misschien een beetje geflatteerd”, probeert Tim van Luxemburg, centrale man in de Leiderdorpse defensie, zich te herinneren. ,,Ik weet nog dat wij na een 1-0 achterstand terug kwamen toen ik vlak voor de rust de gelijkmaker binnenkopte. Wij waren op dat moment beter, maar in de tweede helft speelde GHC toch iets meer gedreven. We hebben toen ons wel de kaas van het brood laten eten.”

 

RCL GHC nov 2011 8574Hoe kijkt Van Luxemburg tegen de return aan? ,,De gewonnen wedstrijd tegen Voorschoten ’97 is voor ons een mentale opsteker. Het was een mooie overwinning. Maar wel een moeilijke wedstrijd op het kunstgras op een veld dat toch wel iets kleiner is dan het kunstgrasveld. Ballen schoten vaak door, maar dat was van kracht voor de beide teams.” Zoals het er nu voor staat kunnen Tim en zijn makkers van het collectief dat het team wil uitstralen, weer lekker op het hoofdveld aan de bak. In een wedstrijd die altijd iets extra’s  heeft en waar Van Luxemburg naar toe leeft. ,,We hebben nog iets recht te zetten en zullen er zeker voor gaan.” Vraagje: De kaas toch niet weer van het brood laten eten? ,Nou, dat zijn ze op De Bloemerd vast en zeker niet van plan als het aan Tim ligt. Sterker nog: ,,Wij zullen het gras opvreten en GHC in het stof laten bijten.” Een uitspraak waarin veel gedrevenheid en passie ligt opgesloten.

 

Uit de woorden van Tim van Luxemburg valt duidelijk op te maken, dat de Groene Hart Combinatie op een warme ontvangst mag rekenen. Een andere Tim, Tim Gonlag die van opponent GHC en tevens de centrale man in de afweer, is eveneens helder in zijn visie op het komende duel. ,,Na twee nederlagen zijn we afgelopen zaterdag tegen BVCB (0-1)goed teruggekomen en er stond weer een hecht collectief zoals we dat gewend waren en wat ook onze sterke kant is. Wie weet wat er allemaal nog mogelijk is in deze competitie.”, stelt hij zich zelf een voorzichtige vraag. Voorlopig is echter de blik op aanstaande zaterdag gericht. Gonlag ziet er verlangend naar uit.

 

,,Het zal wel weer een interessant duel worden”, kijkt Tim Gonlag in de glazen bol. ,,Beide ploegen kennen elkaar goed en weten wat ze van elkaar mogen verwachten”, is zijn ervaring. Maar ongetwijfeld zal het wel weer een bijzondere en ook spannende wedstrijd worden.  Dergelijke derby’s hebben nu eenmaal iets speciaals. Denkt Gonlag aan de RCL frontlinie een zware kluif te krijgen? ,,Ik verwacht dat ik het meeste met Tom Wijnalda te maken krijg, hij scoort al tijden makkelijk en regelmatig.” Over de uitslag?  ,,Wedstrijden worden vaak door momenten beslist”, weet hij ook als geen ander die het spelletje wekelijks speelt. ,,Maar dat het spannend zal worden ligt voor de hand.”

 

Het verschil op de ranglijst tussen beide buren bedraagt elf punten. Te wijten aan de zwakke start van de Racing en het betere en soms verrassende presteren van het team van Dennis Olman. Of dit verschil aanstaande zaterdag ook binnen de lijnen te merken zal zijn, zal de tijd leren. RCL-GHC: in ieder geval een derby met een bijzondere lading.

 

Resultaten afgelopen seizoenen:

12/13: GHC- RCL 3-1

11/12: GHC- RCL 0-1, RCL- GHC 1-0

10/11: GHC- RCL 6-0, RCL- GHC 1-1 (in 2C)

 

Note redactie: GHC oefende overigens op dinsdgaavond bij Roodenburg en won in Liden-Noord met 0-2 door treffers van Michael de Roode en David Gebhardt.

Van Marwijk artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten