donderdag, maart 28, 2024
HomeVan amateur naar profVan amateur naar prof: Leidse regiohelden over de ‘grenzen’ (deel 11)

Van amateur naar prof: Leidse regiohelden over de ‘grenzen’ (deel 11)

-

Het zijn de talenten, met veel doorzettingsvermogen en geluk, die uiteindelijk doorbreken op het hoogste niveau en in het echte profleven belanden. Direct via BVO’s, via een amateurvereniging of via een andere weg. In deze rubriek volgt de redactie bijna wekelijks onze regiogenoten die momenteel in het profvoetbal actief zijn. In deel 11 de periode van 12 tot 16 december. Onder andere voormalig UVS’er Stanley Elbers (Helmond Sport) en Dirk Kuijt (Fenerbahçe) waren trefzeker in het voorbije weekend.

 

Ricardo van Rhijn won afgelopen zondag de vijfde competitiewedstrijd op rij met Ajax. Op bezoek bij Cambuur Leeuwarden werd moeizaam met 2-1 gewonnen. Davy Klaassen bracht de Amsterdammers – met de Leidse verdediger 90 minuten binnen de lijnen – in de blessuretijd de winst. Overigens koppelde de Europa League loting Van Rhijn en Ajax aan het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.  Dat betekent dat de oud-speler van DoCoS in februari weer actief is in Europa.

 

Jens Toornstra en Aleksander Bjelica beleefden een minder leuk weekend met FC Utrecht. Na drie overwinningen op rij gingen de twee regiogenoten op eigen veld hard onderuit tegen PSV (1-5). Toornsta speelde de hele wedstrijd. Bjelica maakte in tegenstelling tot vorige week geen minuten voor de Domstedelingen. Erik Falkenburg, komende zondag met Go Ahead Eagles toevalligerwijs de tegenstander van Toornstra en Bjelica, pakte ook geen punten in speelronde 17 van de Eredivisie. Bij FC Twente ging Falkenburg met 3-1 onderuit.

 

Als reservekeeper op de bank bij ADO Den Haag zag Martijn de Zwart – inmiddels weer fit van een bovenbeenblessure – zijn ploeg met 2-1 verliezen van RKC Waalwijk.

 

In de Jupiler League was aanvaller Stanley Elbers (Helmond Sport) eindelijk weer eens trefzeker voor zijn club. In de wedstrijd tegen Achilles ’29 (3-3) nam hij het eerste doelpunt voor zijn rekening. 25 oktober jl. was de laatste keer dat Elbers het net vond. In het uitduel tegen FC Oss (2-3 winst) scoorde de voormalig UVS’er toentertijd twee maal.

 

Randy Wolters ontbrak bij VVV-Venlo afgelopen zondag in het duel met MVV, wegens zijn vijfde gele kaart die hij kreeg in de week daarvoor tegen FC Den Bosch. De Leidenaar zag vanaf de tribune toe hoe zijn team won van MVV (2-0). Aanstaande vrijdag zal Wolters ongetwijfeld weer in de basiself staan tegen Sparta Rotterdam. 

 

Cor Varkevisser resultaatCor Varkevisser (foto) won voor de zesde keer achtereenvolgens niet met Telstar. De Katwijkse doelman kon niet voorkomen dat zijn team met 3-1 klop kreeg van Almere City. De andere doelman uit de regio die actief is op profniveau, Wesley de Ruiter, stapte wel met een redelijke glimlach van het veld. De Ruiter kreeg drie treffers om de oren, maar won  desondanks met 5-3 bij De Graafschap.

 

 

Sven Verlaan (voormalig UVS’er) en Santy Hulst (oud-speler van RCL) behoren nog altijd tot het lijstje van spelers dat dit seizoen nog geen minuten maakte. Verlaan zat pas twee keer bij de selectie namens Jong FC Twente, terwijl Hulst momenteel geblesseerd is.

 

 

 

In het buitenland gingen Dirk Kuijt en zijn Fenerbahçe eenvoudig langs Akhisar Belediyespor (4-0). De Katwijker maakte de laatste van de vier treffers in de 68e minuut. Ondanks de ruime winst liep de koploper uit Istanbul niet uit op concurrent Kasimpaşa. Het verschil met de nummer twee blijft acht punten.

 

Garry Mendes Rodrigues kwam in de afgelopen zeven dagen twee keer uit voor Levski Sofia. Twee keer won de oud-speler van FC Boshuizen ook. Op 12 december ging hij met Levski voorbij Chernomorets Bourgas (2-0). En drie dagen later versloegen Mendes Rodrigues en zijn ploeg Neftohimik met 6-1. De van oorsprong Kaapverdiaan haalde twee keer de trekker over.  John Heitinga zat wederom op de bank bij Everton. Het is wachten op nieuws in de winterstop…

 

Indien u nog meer regiogenoten weet die actief zijn als prof, stuur een mail naar redactie@leidenamateurvoetbal.nl.  Tot de volgende berichtgeving over Leidse en Leidse regiohelden!

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read