Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Boek: ‘Jongens die van voetbal houden’

Rurh gold artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Deze week is het de week van het sportboek. Zondag is het vaderdag en het boek ‘Jongens die van voetbal houden’ is verschenen. Dit boek is geschreven door Vincent van Beest en Sjaak Baars
(spelers van UVS 8) en bevat tachtig (zeer) korte voetbalverhalen. Een preview is te zien op: jdvvh.tumblr.com. Een idee om aan te schaffen?

 

Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner

Jongens die van voetbal houden gaat over een wedstrijd in de sneeuw, over nieuwe buren op de
tribune, over een date tijdens de Champions League, over Paolo Maldini en Luis Suarez, over bowlen met Dirk Kuyt, over die ene tegenstander die je op maandagochtend in de trein ziet zitten, en over eindelijk kampioen worden. Korte verhalen waar iedereen die zelf voetbalt of voetbal kijkt zich in kan herkennen. Verhalen voor (en door) jongens die van voetbal houden – die jongens kunnen uiteraard ook meisjes zijn.

 

Sjaak Baars (1987, middenvelder) en Vincent van Beest (1982, verdediger) zijn jongens die van voetbal houden. Ze voetballen bij het Leidse Uit Vriendschap Saâm (UVS) in de achtste klasse reserve C. Inderdaad, lager kan niet. Ze hebben ’s zondags om vijf voor zeven het bord op schoot,
trainen ook als het regent en lezen de krant van achteren naar voren.

 

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten