Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Eerste klasse…op naar speeldag 17

Vergulde vos artikelbanner
ALV artikelbanner

algemene headerFC Boshuizen kwam afgelopen weekend wederom niet in actie vanwege droeve omstandigheden bij de voetbalclub Kocatepe. Tot nu toe wacht de Leidse ploeg nog op de eerste competitiewedstrijd in 2013. Alle andere regionale clubs speelden wel en onze redactie blikt terug en kijkt vooruit naar de komende speelronde.

 

Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Zaterdag:

 

ts-ghcDrie van de vier regionale clubs beleefden een aangename zaterdag in het voorbij programma. Dat was niet van kracht voor GHC dat als enige onderuit ging. Een nederlaag die extra aankwam, omdat er verloren werd van Geinoord Nieuwegein. Dat is een ploeg waarvan de kenners stellen dat zij wel eens zouden kunnen afdalen naar de tweede klasse, een afdeling waar de ploeg van Ruud van der Geest net vandaan komt. GHC speelde een zeer ondermaatse wedstrijd, waarin nauwelijks kansen werden gecreëerd. Trainer Dennis Olman was geschrokken van het niveau van zijn ploeg, maar wilde ook weer niet teveel in een downstemming geraken, want zijn ploeg blijft het vooralsnog nog steeds uitstekend doen met een vierde plaats. Spijkenisse ging de fusieclub wel voorbij, dankzij een klinkende 0-5 zege op ’s-Gravenzande, juist de volgende tegenstander van Olman en de zijnen. Die ploeg stond de gehele competitie al dichtbij de toppers, maar is ondertussen min of meer afgehaakt met een achterstand van tien punten op leider Delta Sport. In de eerste confrontatie ging de zege naar de ploeg van Robin Knoester (2-0), nadat GHC in de eerste helft had verzuimd het goede spel met doelpunten te belonen. In dubbel opzicht kan GHC zich dus zaterdag aan de Vliet revancheren.

 

ts rijnvogelsFC Rijnvogels had het j.l. zaterdag flink op de heupen in de thuiswedstrijd tegen SHO. Halverwege was er al en gapend gat ontstaan met de opponent uit Oud-Beijerland door twee doelpunten van Thomas Dijk en Mitchel Beijersbergen. Eerstgenoemde scoorde in januari ook al tegen RCL en was nu één van de drijvende krachten van het Katwijkse succes. Beijersbergen is bezig aan een sterk seizoen, waarin hij maar weinig moeite heeft om het vijandelijke doel te treffen (12x). De 6-1 uitslag was een evenaring van een marge van vijf van de botsing met DSVP. Dat nu is de tegenstander van de Katwijkers, waarbij er nu dus wordt uitgekomen in Pijnacker. Ook in die wedstrijd destijds was de tussenbalans al ruimschoots in het voordeel van de troepen van Hein van Heek (4-0). DSVP ging in de vorige speelronde onderuit bij Voorschoten’97, waarbij de kampioen van 2C van het vorige seizoen geen poot aan de grond kreeg. Door dat resultaat is de voorlaatste plaats nu in het bezit, waardoor FC Rijnvogels ongetwijfeld een zich ingravende tegenstander zal treffen. Aan de roodwitten de taak om de muur te slechten en gezien de scherpte tegen SHO zal er in elk geval weinig mis zijn met het zelfvertrouwen. FC Rijnvogels is nog steeds tweede en hoopt op een misstapje van Delta Sport, dat als koploper Vitesse treft in Delft.

 

ts-voorschotenZoals gezegd won Voorschoten’97 met relatief gemak van DSVP, waardoor de Voorschotenaren clubs als ’s-Gravenzande en het eveneens verliezende BVCB weer voor het grijpen kregen.  Daarnaast is er een gaatje ontstaan naar de huidige nummer zeven van vijf punten. De komende tegenstander is Nootdorp dat acht punten minder verzamelde dan de gasten van zaterdag. Het eerste duel eindigde onbeslist. Na een bijzonder povere eerste helft van de thuisploeg leidde Nootdorp bij rust met 0-2. Na de thee werd Voorschoten’97 wel wakker en kon Maurice Fransen halverwege de tweede rondgang iets terugdoen. In blessuretijd werd het alsnog 2-2 door een eigen doelpunt van Nootdorp. Marcel de Hoogt was in de rust flink uit zijn dak gegaan, want hij vond het eigenlijk zonde van zijn tijd om op de bank te zitten gezien de ontbrekende wedstrijdmentaliteit bij zijn ploeg. Zij tirade sorteerde dus effect, hoewel de Voorschotenaren zich gezien de stand op de ranglijst wellicht naar twee punten meer hadden moeten voetballen. Na de winterstop is Voorschoten wel redelijk begonnen met vier punten uit twee wedstrijden. De meest opvallende speler tegen DSVP was Maurice Fransen die zijn neusje voor het doel bewees met drie goals, waarvan wel twee goals afkomstig waren vanaf de stip. De spits gaf overigens afgelopen maandag op deze site aan dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen.

 

ts-rclOok RCL is prima uit de startblokken gekomen na de oliebollen en de kerststol. Een maandje terug werd FC Rijnvogels op 1-1 gehouden in Katwijk en in de Bloemerd trok Nootdorp met 2-1 aan het kortste eind. De Leiderdorpers kwamen nog wel op achterstand, maar na goed voorbereidend werk van zijn maatje Nick Permanand verschalkte Thom Wijnalda de sluitpost voor alweer zijn negende goal in acht wedstrijden. Na de onderbreking kwam het helemaal goed voor de gastheren omdat Rick Binkhorst namens de Nootdorpers een handje mee hielp. Daarnaast was het nog wel even zweten voor de Racing Club, maar de drie punten bleven in Leiderdorp achter. Door deze overwinning schoof RCL op naar de zevende plaats, voorlopig nog wel met maar drie punten voorsprong op de elfde plek. En dat is dus de eerste stek die straks problemen brengt. Het goede nieuws voor de equipe van Frank Bloemheuvel is wel dat Permanand en William van Vliet weer terug zijn na slepende blessures, waardoor het zomaar zou kunnen dat RCL een opmars kan inzetten. Of dat zaterdag al meer gestalte krijgt valt te bezien, want Spijkenisse is niet alleen de nieuwe nummer drie, maar boekte tevens een grote uitzege bij ’s-Gravenzande. Spijkenisse was vorig seizoen met 4-1 te sterk op eigen veld voor RCL, terwijl er eerder in het lopende seizoen een nipte 0-1 zege uitrolde voor de ploeg van Peter Wubben, ex-trainer van Voorschoten’97.

 

Zondag: 

                      

TS-FCBOSHUIZENFC Boshuizen is nog steeds niet toegekomen aan de helft van de competitie in wedstrijdaantal en zal zo langzamerhand uit de voegen barsten om de wei in te gaan. Dat kan wellicht komende zondag, wanneer VELO op het programma staat. Die ploeg speelde al wel twee wedstrijden sinds de hervatting. Eerst werd RKDEO met 3-0 verslagen, maar afgelopen zondag ging het mis tegen Nieuwerkerk op eigen bodem (1-2). De Wateringers kwamen in het laatste kwartier nog dichtbij een gelijkspel, maar de eerder opgelopen 0-2 achterstand kon niet meer worden hersteld. VELO is nu achtste en vooralsnog zeker nog niet vrij van degradatiezorgen, hoewel er al zestien punten werden opgehaald uit veertien wedstrijden. Hoe de vlag er bij de Leidse ploeg bij hangt is een vraagteken, maar feit is dat de volgelingen van Mario Koswal qua verliespunten onderwijl op gelijke hoogte zijn gekomen met de nummer twee Magreb’90. Die ploeg speelde namelijk gelijk tegen De Meern. Vorig seizoen won FC Boshuizen in Leiden met 2-0 en eerder dit seizoen werd een benauwde 0-1 zege geboekt op VERDEDIG EN LOOP OP.

 

ts-uvsRKDEO was zo blij als een kind, want j.l. zondag werd de eerste overwinning van het seizoen behaald. Het tranendal kreeg in de 14e wedstrijd eindelijk een vrolijk vervolg, hoewel de laatste plaats nog steeds stevig in handen is. De blijdschap van de Nootdorpers werd helaas veroorzaakt door een Leidse ploeg. UVS gaf weer eens niet thuis en moest met de staart tussen de benen de kleedkamers opzoeken. Andermaal kreeg de ploeg zo links en rechts wel kansen, maar de scherpte was ver te zoeken. Joeri Onderwater spande de kroon door een strafschop te missen. Dat was een uitgelezen mogelijkheid, vroeg in de wedstrijd, om de blauwwitten een beduidend aangenamere middag te bezorgen. UVS heeft nu de twijfelachtige eer om bijna de minste thuisresultaten achter de naam te hebben staan. Die ‘prestatie’ is nog in handen van RKDEO. UVS verloor onder meer van naast RKDEO ook van VELO en Excelsior’20, geen ploegen die voortdurend potten breken in 1B. Wel werd er tot nu toe thuis gewonnen van ADO Den Haag en dat is de komende tegenstander. De amateurtak speelde zich afgelopen weekend naar een plek net boven de streep via een knappe driepunter op Neptunus/ Schiebroek. Glenn Boon scoorde van afstand, terwijl de Rotterdammers niet de beroerdste waren met een eigen treffer. ADO < 21 behaalde uit de laatste vier wedstrijden tien punten. Wellicht voor UVS juist weer een reden om zich op te richten in een tot nu toe ongemeen wisselvallig seizoen.

SJC ontvangt in Noordwijk Excelsior’20. De overige duels: De Meern- Neptunus/Schiebroek, Nieuwerkerk- Magreb’90, RKDEO- VOC en PFC- Kocatepe.

Seven gifts artikel
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten