Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Enkel RCL en FC Boshuizen haken af in bekerstrijd

Drankenhandelleiden artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

Districtsbeker Hoofdklasse/ Eerste klasse- ARC heeft na een gelijkspel tegen Swift nog steeds kans om de volgende ronde te bereiken van de districtsbeker, maar daarvoor is de ploeg van Frank Bloemheuvel nog afhankelijk van andere openstaande duels. Na de slotwedstrijd in de poulefase zijn RCL en FC Boshuizen al wel gezien, maar kreeg het al geplaatste SJC gezelschap van de regionale clubs Quick Boys, GHC, FC Rijnvogels, UVS en  Voorschoten’97.

 

Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

RCL verloor eerder deze week al van de Koninklijke HFC met overduidelijke cijfers (8-0). Dit keer ging de equipe van Ben Kottenhagen met 2-0 onderuit bij JOS/ Watergraafsmeer. De Leiderdorpers bleven daardoor steken op één zege en kunnen zich volledig gaan richten op de competitie.

 

Voorschoten’97 kwam vooral voor rust goed voor de dag en kreeg een beloning die op naam kwam van Qendrim Gashi. Het bleek de enige treffer van de middag en daar mopperde trainer Marcel de Hoogt niet over. ,,Nee, want het verval na de rust aan onze kant was erg groot en dat mag simpelweg niet. Het is niet zo dat de bezoekers kans op kans kregen, maar wij kwamen niet meer aan voetballen toe. Laat ik zeggen dat ik gematigd tevreden ben over deze gewonnen wedstrijd.”

 

In dat opzicht had Paul van der Zwaan namens UVS minder klachten over de prestatie van zijn team. De blauwwitten werden poulewinnaar en namen Voorschoten’97 mee in het kielzog. Bij FC Breukelen werd met 2-3 gewonnen door de zondageersteklasser. ,,Vrijdagavond hebben we nog bij elkaar gezeten en alles nog eens flink doorgenomen. Dan is het prettig dat dit een dag later wordt vertaald op het veld. Dit was een teamprestatie die staat en ik ben blij dat de progressie die we hebben gemaakt nu werd bevestigd.” Even na de rust opende de gastheer de score en ook een tweede keer pakte FC Breukelen een voorsprong. Remy Constancia, Jesper Neuteboom en Mats van der Poel stelden evenwel orde op zaken.

 

FC Rijnvogels en Ajax hielden elkaar met 1-1 in evenwicht en dat resultaat was eveneens voldoende voor de mannen van Hein van Heek om in de bekerstrijd te blijven. Trainer Hein van Heek was enthousiast over zijn elftal. ,,We hadden het lastig in de eerste helft, maar dat had eenvoudigweg vooral te maken met de tegenstander. We hebben het compact weten te houden en na rust hebben we zelf ook onze tanden laten zien. Zo spelend zijn we zeker klaar voor DSO, onze eerste tegenstander.” (volg verder de analyse via de podcast van RTV Katwijk). Het Katwijkse doelpunt kwam op naam van Pieter van den Breggen, na een actie op rechts van Mitchel Beijersbergen.

 

GHC was te sterk voor SJC (2-0), hoewel de uitslag volgens de trainer van de Leidenaren niet geheel in de haak was. Dennis Olman: ,,Een gelijkspel zou eerlijker zijn geweest. Qua veldspel was het aardig bij ons, maar na een goed begin van ons kreeg SJC meer kansen. Zij spelen vanuit de omschakeling en zijn dan absoluut gevaarlijk. Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer een leuk potje was.” Namens de thuisploeg scoorden Jeffrey Rutten en invaller Marciano Gangadin.

 

FC Boshuizen redde het niet op eigen veld tegen Neptunus/Schiebroek, een oude bekende uit de eerste klasse. Captain Levi Marengo haalde het einde van de wedstrijd niet. Wegens herhaaldelijk praatwerk kreeg hij een rode kaart (twee keer geel) voorgehouden. Mehmet Güngör was verantwoordelijk geweest voor de gelijkmaker. Trainer Mario Koswal kon niet erg zitten met de uitschakeling. ,,Een hoop gedoe om vooral doordeweeks spelers bij elkaar te krijgen. Trainen heeft mijn voorkeur. Daarnaast hebben we heel veel wedstrijden afgewerkt in de voorbije zes weken. Het is mooi geweest. We willen competitiewedstrijden spelen.”

 

Voor de liefhebber enkele verkregen opstellingen:

Basisopstelling GHC: Loozen, Halvemaan, Gonlag, Bueno de Mesquita, Van Voorthuijzen, De Roode, Sloos, Van Leeuwen, Schouls, Rutten, Rietkerk.

Basisopstelling UVS: Van den Burg, Rodjan, Van Vliet, Neuteboom, Valies, Van der Weijden, Akhamrane, Sebrechts, Parami, Van der Poel, R.Constancia.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Post, Sjouby, Guijt, Dihal, Michel, Van der Krogt, Steenvoorden, Escudero, Theil, S.Constancia, Gashi.

 

De eindstanden per poule op een rijtje:

West I:

Poule 6: De Dijk 2-6 (+6), ARC 3-4 (-1), Uitgeest  3-3 (-4), Swift 2-1 (-1)

Poule 7: JoS/W 2-6 (+6), Kon. HFC 2-3 (+7), Volendam 3-3 (-4), RCL 3-3 (-9)

Poule 9: GHC 3-7 (+4), SJC 3-6 (+3), CSW 3-3 (-2), Elinkwijk 3-1 (-5)

Poule 10: UVS 3-6 (+4), Voorschoten’97 3-6 (-2), De Meern 3-4 (0), Breukelen 3-1 (-2)

Poule 11: Ajax 3-7 (+6), FC Rijnvogels 3-5 (+2), Nieuwkoop 3-4 (-2), Pancratius 3-0 (-6)

West II

Poule 3: Alphense Boys 3-9 (+11), Quick Boys 3-6 (+3), DHC 3-3 (-2), Forum Sport 3-0 (-12)

Poule 6: Deltasport 3-9 (+6), Neptunus/Schiebroek 3-6 (+3), BVCB 3-1 (-4), FC Boshuizen 3-1 (-5).

Seven gifts artikel
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten