Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Jerry Ubink: ,,Megakloof tussen opdracht en uitvoering”

ALV artikelbanner
Rumling bouw artikel

ts-kagia(Zaterdag, 2C)- In de loop der jaren verloor Kagia uiteraard ook wel eens met grote cijfers, maar zelden werden de oren zo gewassen van de Lisserbroekers als tegen DSO. De billen gingen bloot en de mattenklopper deed de rest. In het seizoen 2007/2008 kwam Oegstgeest, toen in de derde klasse, nog eens tot zeven goals tegen de oranje brigade, maar Kagia deed tenminste nog iets terug destijds (7-3).

 

Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Kagia is steviger op de laatste plaats gezet door DSO, nu de grootste titelkandidaat. De Lisserbroekers kregen maar liefst tien doelpunten om de oren en konden daar zelf niets tegenover stellen. ,,Ze zeggen dat je alles een keer meegemaakt moet hebben, maar daar zit ik wat anders in na deze nederlaag. Geloof me als ik zeg dat beide ploegen voor rust vijf kansen kregen. Wij scoren niet en zij maken er vier. Zo simpel is het eigenlijk”, stelde trainer Jerry Ubink vast. Na de pauze werd het vlot 5-0, waarna de nummer laatst een verdere martelgang moest ondergaan.

 

Het zat Kagia niet geheel mee, dat moet gezegd. Maar excuses wilde Ubink niet gebruiken voor de vernedering. Doelman Sander Goudriaan viel weg in de warming-up en Pascal Timmermans, Niels van der Zwet, Jeffrey Nijenhuis en Kevin Robelus  waren ook niet van de partij. Kagia was dus wel flink uitgekleed. Als vervanger onder de lat werd Sander van der Niet ingezet en hij moest dus tien keer de gang naar het net maken. Ubink: ,,Allemaal waar, maar dat het niveauverschil zo groot zou worden…nee, daar heb ik geen rekening mee gehouden. De 1-0 lag er al snel in na een knullig eigen doelpunt van Niels Feelus. Het was het startsein voor een verschrikkelijke middag, hoewel wij dus weldegelijk onze kansen kregen. Ik heb onder meer drie grote kansen geteld voor Rutger (Goudriaan, ed.) en normaal gesproken is hij toch trefzeker. Zijn laatste kans na een half uur ging voorlangs en daaruit volgde direct de 2-0, omdat de organisatie zoek was. Toen werd duidelijk dat we gaandeweg kansloos werden.”

 

De 3-0 en 4-0 vielen binnen zeven minuten van de verdubbeling van de score en Kagia haalde opgelucht adem dat de rust aanbrak. Daarna ging het ‘feest’ door voor de staartploeg. ,,Er viel niet tegen aan te coachen. Er was sprake van een megaverschil tussen de opdracht en de uitvoering. Op de meest lullige momenten kregen we de meest lullige goals tegen, mijn broek zakte er vanaf. Het is namelijk niet bepaald voor het eerst dit seizoen dat we onnodige goals moeten incasseren. Ik denk dat mijn teleurstelling de komende dagen alleen maar groter wordt.”

 

Ubink klaagde tussen de regels door ook over de trainingsinzet. Daar zal spoedig verandering in moeten komen, want anders is Kagia al in een vroeg stadium geslagen voor lijfsbehoud. ,,Uitzichtloos is het nog niet, maar door de winst van Gouda op Haaglandia wordt het er niet eenvoudiger op. Ik had gehoopt dat de jongens die een kans kregen die zouden pakken, maar daar was geen sprake van. Afijn, we gaven met zijn allen niet thuis. Blijft staan dat ik niet snap dat DSO nog niet los staat van de rest. Echt een prima ploeg. Ik heb een dergelijke nederlaag nog nooit meegemaakt en wat mij betreft gaat dit ook nooit meer gebeuren.”

Rebel Horeca artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten