woensdag, april 24, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk binnen een minuut alsnog geslagen

Koudekerk binnen een minuut alsnog geslagen

-

ts-koudekerk2(Zaterdag, 3A)- Na negentig minuten gaf het scorebord onverbiddelijk 5-1 aan, een uitslag waar men bij Koudekerk misschien vooraf al rekening mee hield. Het verschil tussen Roodenburg en Koudekerk was echter lang niet zo groot als de cijfers doen vermoeden. Bij een 2-1 stand gaf Koudekerk binnen een minuut twee goals weg en was de wedstrijd gelopen. Dat alles gebeurde na een klein half uur in de tweede helft, die Koudekerk goed was begonnen.

Ook voor rust waren de bezoekers verrassend uit de startblokken gekomen. Marcel Valk had niet de beschikking over Richard van Heijningen, Rick van Tol, Oege Pennin, Akke Pennin en Christian Vergunst en moest puzzelen om zijn elftal in te vullen. Maar de elf die mochten starten waren van plan er een wedstrijd van te maken en gingen fel van start. Arjen Linstra zette de toon door de Leidse aanvoerder Jose Monfils al binnen drie minuten hard onderuit te schoffelen en even later was Simon van Leeuwen de volgende die stevig inging op zijn tegenstander.

Roodenburg leek even van slag en toen stonden de bezoekers ineens op voorsprong. Bas van Heerdt schoot een door Roy van de Berg terug gelegde bal hard en laag onder doelman Mario van der Pluijm door. Het duurde even voor de thuisclub door had dat het de punten niet cadeau kreeg vandaag. Toch stond er bij de rust een 2-1 stand op het bord. Hiervoor waren Rian Rosier en Adem Aksoy verantwoordelijk.

Maar de wedstrijd was nog niet beslist, met Tijs van de Hoorn in plaats van Dimitri van de Berg gingen de bezoekers voortvarend van start na de rust. De ploeg had de pech dat Arjen Linstra onterecht werd teruggefloten  voor buitenspel, want Tijs van de Hoorn was volledig vrijgekomen voor de goal. Verder was Mark van Leeuwen een keer dichtbij de gelijkmaker na twijfel bij keeper van der Pluijm.

De beslissing viel na een misverstand tussen Remco Muller, die speelde op de plaats van de geblesseerde van Heijningen, en Simon van Leeuwen. Hierdoor kon Marvin Bok de 3-1 achter de kansloze Michael Kneulman schieten en nog voor Van Leeuwen en Muller de boel hadden recht gezet was het 4-1 doordat niemand op Erwin Verkuijlen rekende. Hiermee was de wedstrijd beslist, juist op het moment dat Marcel Valk Bart van de Hulst als een extra stormram in wilde brengen.

Koudekerk probeerde nog wel de goal te scoren waar het recht op had, maar had ook het geluk niet mee. Dat het uit een counter in de slotminuut via Rosier zelfs nog 5-1 werd maakte het allemaal alleen nog zuurder want de stand was in geen enkel opzicht een reëel beeld van de wedstrijd.

Marcel Valk kon dan ook tevreden zijn over het vertoonde spel van zijn ploeg. De komende wedstrijden zullen belangrijk zijn voor Koudekerk. Volgende week gaat men op bezoek bij Leiden en een week later komt Zwammerdam op bezoek aan de Gruttolaan. Vandaag kon de ploeg alleen een punt winnen, de komende wedstrijden kan men alleen punten verliezen. Maar met de inzet die de ploeg vandaag toonde zal dat niet hoeven.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen, Dimitri van de Berg(46.Tijs van de Hoorn),Remco Muller, Jeroen Koot, Cedric Borgers(75.Bart van de Hulst), Roy van de Berg, Bas van Heerdt, Robert Koot, Arjen Linstra, Mark van Leeuwen.