HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk met tien man weggespeeld door Oegstgeest

Koudekerk met tien man weggespeeld door Oegstgeest

-

ts-koudekerk2(Zaterdag,3A)- Het gevoel op een goede afloop bij Koudekerk was groot. Oegstgeest was de laatste weken niet op dreef en Koudekerk had een goed gevoel over gehouden aan de laatste wedstrijden, dus het moest kunnen. Dat het helemaal anders liep en Koudekerk met de 6 tegentreffers nog goed weg kwam lag gedeeltelijk aan de rode kaart die Simon van Leeuwen vlak voor de rust kreeg.

Koudekerk kon tegen Oegstgeest weer beschikken over Richard van Heijningen, Oege Pennin en Roy van de Berg, het zou dus allemaal moeten kunnen, maar in de eerste 40 minuten viel er helemaal niets te genieten. Oegstgeest speelde duidelijk om niet te verliezen en bij Koudekerk leek het wel of ze geen zin hadden. Slechts 1 kans voor Oegstgeest had men voor de rust gezien toen ineens de wedstrijd een vervelende wending kreeg. Met nog 5 minuten te spelen tot de rust werd Simon van Leeuwen aangetikt en in een reactie maakte de verdediger een slaande beweging naar zijn tegenstander. Scheidsrechter Olav Streng kon niet anders dan de verdediger met rood van het veld sturen. Koudekerk leek met 10 man schade vrij de rust te halen maar in de laatste seconden voor de rust schoot Jesper Cuvelier de 0-1 achter Michael Kneulman en Koudekerk stond na de rust voor een heel moeilijke opgave.

Die opgave werd snel vrijwel onmogelijk want er waren nog geen vijf minuten gespeeld toen Raymond van Heijningen de marge op 0-2 bracht. De wedstrijd was toen gelopen, mede door het feit dat bij Koudekerk een aantal spelers zich niet aan de afspraken hield. Oegstgeest beleefde een heerlijke middag en het doel van Koudekerk fungeerde als schietschijf. Het leek op de dubbele cijfers af te gaan toen met nog ruim 20 minuten op de klok Mark van Bommel de zesde treffer achter Kneulman schoot.

Gelukkig voor Koudekerk hield het met de Oegstgeestse dadendrang toen op en bleef verdere schade uit. Het lukte Koudekerk zelf nog een treffer op het bord te krijgen, Mark van Leeuwen was er schuldig aan dat Oegstgeest keeper Thomas van der Steen wellicht de enige aan Oegstgeest kant was die nog met een beetje rotgevoel de kleedkamer op zocht.

Koudekerk kon met het schaamrood op de kaken richting kleedkamer en de mannen van Marcel Valk hadden een kans laten liggen om weer te stijgen op de ranglijst. Nu moet het volgende week vol aan de bak tegen Haagse Hout. Hopelijk zijn daar ook de spelers zich van bewust.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Jeroen Koot, Cedric Borgers, Roy van de Berg, Bas van Heerdt, Rick van Tol, Oege Pennin, Mark van Leeuwen.

Redactie: er volgt nog een vervolg op dit verslag