Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Koudekerk niet voorbij Ariston’80

Vergulde vos artikelbanner
Catsanddogs artikel

ts-koudekerk2(Zaterdag, 3A)- Het gevoel bij VV Koudekerk was na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen Ariston’80 tweeledig. Tevreden was men over het vertoonde spel, zeker gezien het verschil met vorige week. Maar men wist ook dat het goede zaken had kunnen doen wanneer er een keer was gescoord. Nu blijft het bij een negende plaats voor Koudekerk, met een minimaal verschil op de ploegen eronder.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Scheffer sportprijzen artikel

Met Mark van Leeuwen en Bas van Heerdt terug in de basis begon Koudekerk sterk tegen concurrent Ariston’80. De Delftse studentenploeg werd vastgezet op eigen helft en kon die slechts sporadisch verlaten. Het was een spelbeeld dat, met uitzondering van een kwartier in de tweede helft, de hele wedstrijd hetzelfde bleef. Koudekerk probeerde te voetballen, maar het lukte maar zelden een goed uitgespeelde aanval op te zetten. Toch wist Koudekerk regelmatig gevaarlijk voor de goal van Manuel Wierda te komen. De vaak onzeker ogende keeper van Ariston wist echter alle aanvallen onschadelijk te maken, al had hij een paar keer het geluk aan zijn zijde. Zo kwam Rick van Tol een teenlengte tekort na een voorzet van Van Leeuwen en zag Akke Pennin zijn inzet net over de goal gaan.

 

Ook na de rust was Koudekerk de betere ploeg. Vlak na rust kreeg Van Leeuwen een grote kans op de openingstreffer. De voorzet van Van Tol kwam bij de tweede paal, waar Van Leeuwen de bal in het zijnet kopte. Later besefte de linkerspits dat hij de bal wellicht beter met de voet had kunnen nemen. Even viel de ploeg terug en Koudekerk mocht Michael Kneulman dan ook dankbaar zijn dat hij wakker was toen Alijafar Mousivand gevaarlijk voor de keeper opdook. Kneulman reageerde goed en hield zijn ploeg op de been.

 

Na een goed uur was Van Leeuwen op. Hij werd vervangen door Dimitri van den Berg. Jeroen Koot ging links voorin spelen en had daar nog een paar gevaarlijke voorzetten. Goed weggestuurd door Pennin was hij te snel voor zijn bewaker en de voorzet werd bij de tweede paal net gemist door Pennin. Het was de laatste kans voor Koudekerk. Ariston dacht er nog een keer gevaarlijk uit te komen, maar Van den Berg incasseerde een (nuttige) gele kaart toen hij deze aanval onderbrak. Vlak daarna klonk het eindsignaal van een uitstekend leidende scheidsrechter Lingen.

 

Koudekerk schiet niet veel op met dit gelijke spel. Het houdt de achtervolgers wel achter zich, maar drie punten hadden wat lucht kunnen geven. Wel kan het getoonde spel een goed gevoel geven voor de komende confrontatie met Roodenburg en de belangrijke wedstrijd bij VV Leiden.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen, Christian Vergunst, Richard van Heijningen (78.Tijs van de Hoorn), Jeroen Koot, Cedric Borgers, Roy van de Berg, Bas van Heerdt,Rick van Tol, Akke Pennin, Mark van Leeuwen (70.Dimitri van de Berg).

 

Ron van Welzen, Koudekerk

Brasserie meelfabriek
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten