HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk ogenschijnlijk eenvoudig voorbij Zwammerdam

Koudekerk ogenschijnlijk eenvoudig voorbij Zwammerdam

-

ts-koudekerk2(Zaterdag,3A)- Het was pas de derde winst in de competitie voor Koudekerk, maar toch zou je dat niet zeggen wanneer je bezoeker was bij de wedstrijd tegen Zwammerdam. Koudekerk was het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg en aan de 4-0 overwinning viel niets af te dingen. Het is in ieder geval te hopen dat de ploeg door de winst en het vertoonde spel er de juiste boost van krijgt om in de resterende wedstrijden zich veilig te spelen.

De openingsfase van de wedstrijd had al drie Koudekerkse treffers op kunnen leveren maar Rick van Tol, Oege Pennin en wederom Van Tol waren niet scherp genoeg om keeper Ferry van Asselt te passeren.  Na ruim een kwartier was het dan toch raak, Bas van Heerdt legde de bal met gevoel neer voor Roy van de Berg en die rondde rustig af. De bezoekers waren tot dan toe nog geen enkel moment gevaarlijk geweest. Het meldde zich pas na bijna een half uur voor het eerst dreigend in de buurt van Michael Kneulman, maar die liet zich niet verrassen door Toine Kremer. Wel was dit een waarschuwing want bij iedere poging tot een aanval leek het bij Koudekerk onrustig te worden achterin. Vlak voor rust had de thuisploeg het geluk dat Roy van de Berg een bal van de lijn kon koppen anders was er een 1-1 ruststand geweest en wie weet hoe het dan was afgelopen.

Na de rust was het anders, Koudekerk gaf meer druk en maakte gebruik van de ruimte die de bezoekers gaven door achteruit te lopen en niet te vroeg druk op de Koudekerkse defensie te zetten. Hier kreeg het al snel de rekening van gepresenteerd. Christian Vergunst mocht opkomen met de bal en kon zelfs de zestien meter bij Zwammerdam in. Daar aangekomen mocht Vergunst schieten en tot verbazing van iedereen zette de centrum verdediger zijn ploeg op 2-0. Dat kwam hard aan bij de bezoekers die daarna in de volgende tien minuten de wedstrijd verloren. Vlak na de goal van Christian Vergunst was het Roy van de Berg die een vrije trap van Bas van Heerdt voor zijn voeten kreeg en volledig vrij de derde treffer binnen kon tikken. Nog geen twee minuten later was het wederom van de Berg die een voorzet van Jeroen Koot kon afronden. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. In de resterende tijd was Zwammerdam niet meer bij machte om nog iets terug te doen en had het alle geluk dat Koudekerk de kansen die het nog kreeg niet af wist te maken.

Marcel Valk was na afloop uiteraard zeer tevreden met het resultaat, maar ook het vertoonde spel mocht zijn goedkeuring wegdragen. In de rust had hij zijn ploeg al attent gemaakt op de ruimte die de verdedigers kregen. Zijn  gelijk bleek uit de tweede en vierde goal. Het geeft de ploeg in ieder geval weer een beetje lucht want de drie punten zorgen ervoor dat Koudekerk boven de rode lijn komt en Zwammerdam en B.S.C. in het vizier heeft. De laatste overwinning dateerde overigens van eind september 2012..

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Simon van Leeuwen, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Jeroen Koot, Cedric Borgers, Roy van de Berg(86.Arjen Linstra),Bas van Heerdt, Rick van Tol, Oege Pennin(65.Akke Pennin), Mark van Leeuwen(75.Tijs van de Hoorn).