donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk staat op na 0-3 achterstand

Koudekerk staat op na 0-3 achterstand

-

ts-koudekerk2(Zaterdag,3A)- De ruststand bij Koudekerk versus DWO gaf de Koudekerk supporter weinig hoop op een goede afloop. 0-3 stond er op het scorebord en aanvallend had de thuisploeg nog bijna niets laten zien. Maar na de rust stond er een ander Koudekerk en mocht D.W.O. zich na afloop gelukkig prijzen dat de schade bij 3 tegentreffers bleef en beide ploegen een punt overhielden aan de wedstrijd.

De wedstrijd was amper drie minuten oud toen Christian Vergunst de bal achter zijn eigen doelman kopte. Een vrije trap van Bjorn Raven draaide in de Koudekerkse 16 meter en Vergunst wilde de bal onderscheppen, maar verraste zijn eigen doelman. Een slechter begin kon Koudekerk niet hebben. Duidelijk was dat de ploeg zich weinig raad wist met de twee spitsen van DWO. Vooral Wouter van Ginkel was lastig te verdedigen.  Het duurde enige tijd eer de ploeg zich hervond en voor het zover was had DWO ook de tweede treffer binnen via Wouter van Ginkel die vanaf de zestienmeter de bal hard en laag binnen schoot.

Vlak na die treffer had Koudekerk de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd via Oege Pennin die een lage voorzet van Mark van Leeuwen binnen leek te werken, maar keeper Roel Sluysmans wist met maximale inspanning de treffer te voorkomen. Het Koudekerkse aanvalsgevaar van de eerste helft was hiermee gedaan. De bezoekers leken zelfs de wedstrijd al te beslissen toen een vrije trap van Bobby den Outer door niemand werd geraakt en ondanks de aanwezigheid van vier Koudekerk spelers de derde Zoetermeerse treffer opleverde.

De tweede helft deed echter een ieder verbazen; Koudekerk ging fel van start en zette de gasten gelijk onder druk. Oege Pennin strandde op keeper Sluysman, die met gevaar voor eigen leven zich voor de spits gooide na een foute terugspeelbal van Brian Jethoe. Maar even later was het wel raak. Jeroen Koot zag Sluysmans iets te ver voor zijn goal staan en besloot het maar eens te proberen. Het resultaat verraste niet alleen Koot, maar vooral Sluysmans. De snoeihard ingeschoten bal verdween in de kruising achter de verbouwereerde keeper.  Het was een keerpunt in de wedstrijd want Koudekerk zette de gasten vast op eigen helft en kreeg al snel kansen op de aansluitingstreffer. Mark van Leeuwen miste echter de scherpte om Sluysmans te passeren.

Diezelfde Sluysmans verkeek zich na een kwartier in de tweede helft op een vrije trap van Bas van Heerdt. Van ruim 25 meter tegen de zijlijn nam Van Heerdt de bal in een keer en zeilde de bal in de verre hoek het kruis in. Koudekerk was terug en er was nog bijna een half uur te spelen. DWO ging over tot het verdedigen van de voorsprong en haalde zich daarmee de problemen op de hals. Marcel Valk haalde Tijs van de Hoorn naar de kant en bracht  met Rick van Tol een extra aanvaller in om DWO nog meer onder druk te zetten. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Uit een van de vele vrije trappen was het raak. Richard van Heijningen was degene die de bal het laatste tikje gaf nadat die in de muur was blijven steken en Sluysmans de bal niet goed kon verwerken. Door Wilskracht Ontstaan protesteerde hevig tegen deze treffer wegens vermeend buitenspel, maar scheidsrechter Gootjes was resoluut en keurde de treffer, ook na een bezoek aan de grensrechter, goed.

Het felle protesteren leverde Pascal Houterman een gele kaart op en daarop reageerde aanvoerder Wouter Bakker. Deze ging in de ogen van Gootjes zo ver dat het de aanvoerder twee keer geel opleverde in een tijdsbestek van tien seconden. Zo moesten de bezoekers de resterende tien minuten met een man minder het einde zien te redden.  Vreemd genoeg had DWO met tien man nog een dot van een kans in de extra tijd, waar het de hele tweede helft ongevaarlijk was geweest.

Met 3-3 werd het einde van een wedstrijd gehaald waarin Koudekerk pas aan de tweede helft begon. Het is opnieuw een gelijk spel voor Koudekerk, maar wel een punt dat belangrijk kan zijn. Over twee weken wacht Be Fair, wellicht kan Koudekerk zich dan veilig spelen.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Dimitri van de Berg, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Cedric Borgers, Tijs van de Hoorn(63. Rick van Tol), Bas van Heerdt, Roy van de Berg, Jeroen Koot, Oege Pennin, Mark van Leeuwen.