Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Landelijk uitwijken naar kunstgras verplicht

Vergulde vos artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

Verenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf 1 februari 2013 verplicht om bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (van natuurgras) met het eerste elftal mannen uit te wijken naar kunstgras. Dit besluit is genomen door alle districten. Het besluit is dan ook van toepassing op alle standaard competities mannen, van de landelijke Topklasse tot en met de laagste klassen van het district.

 

Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner

In het Bewaarnummer is onder punt 1.4.6. de regeling ‘uitwijken naar kunstgras door eerste elftallen mannen veldvoetbal bij gedeeltelijke afgelasting’ opgenomen. Hierin staat ook aangegeven dat de KNVB kan afwijken van deze regeling om een goed en sportief verloop van de competitie te waarborgen. Omdat de weersomstandigheden op dit moment verre van ideaal zijn, met als gevolg diverse aanpassingen in de speeldagenkalenders, hebben alle districten besloten om het uitwijken naar kunstgras bij incidentele afgelastingen verplicht te stellen.

 

Op deze manier probeert de KNVB zowel midweekse wedstrijden te voorkomen, de laatste twee competitieronden gelijktijdig te laten spelen als ook het verschil in aantal gespeelde wedstrijden binnen de poules zo klein mogelijk te houden. Verenigingen die de veiligheid van spelers en publiek niet kunnen garanderen op het kunstgrasveld zijn verplicht om dit, met opgave van redenen, te melden bij de afdeling wedstrijdzaken van het organiserende district.

 

Bron: KNVB

Gerard Bol artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten