Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Op naar (inhaal)programma zaterdag 16 februari

Rumling bouw artikel
Duke of Oz artikel

In de eerste en tweede klasse staan er geen wedstrijden gepland voor de Leidse clubs en verenigingen uit de omgeving. In de derde klasse is er wel iets te beleven, zo ook voor de vierde klasse. Een overzichtje van wat er eventueel gespeeld zal gaan worden.

 

Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner

Zaterdag

 

Derde klasse

 

ts-lugdunumLugdunum kon het afgelopen weekend andermaal niet waarmaken tegen een ploeg uit de top drie. Voor de tweede maal werd dit seizoen verloren van de belangrijkste titelkandidaat. Dit keer was Floreant met 4-2 te sterk ondanks dat Lugdunum lange tijd wel goed mee speelde. De formatie van Paul Pikaar herstelde zich met dit resultaat van een steek die eerder in februari werd losgelaten op bezoek bij BSC’68. De Benthuizenaren hielden de Boskopers op 0-0 en daarmee kwam de koploper voor het eerst niet tot scoren. BSC’68 is nu de tegenstander van de kikkers. Het team uit Benthuizen strijdt tegen degradatie en dat is niet anders dan in het voorbije seizoen. Overigens speelden de clubs toen niet bij elkaar in de afdeling. Lugdunum is momenteel zesde en heeft dertien punten meer achter de naam staan dan de komende opponent. In de tweede periodestand behaalde Hennie de Klerks mannen negen punten en de bezoekers van zaterdag slechts vijf. Wel kwam de ploeg ook uit op een punt tegen Rohda’76, de huidige nummer vier. Lugdunum zal dus waakzaam moeten zijn, zeker als de ploeg clubs als Roodenburg en Oegstgeest in het zicht wil houden.

 

oegstgeestDatzelfde Oegstgeest komt ook aan bod zaterdag. Zwammerdam is de tegenstander op De Voscuyl en daarmee zijn tevens de twee geprogrammeerde potjes opgesomd. Afgelopen weekend speelden de ploegen beide gelijk. De ploeg van Rob van den Wijngaard remiseerde met Roodenburg. Doelpunten bleven uit in een nogal rommelige pot, waarin Oegstgeest vroeg in de wedstrijd een strafschop om zeep hielp. De Leidse ploeg kreeg vooral tegen sluitingstijd prima gelegenheden om alsnog drie punten mee te nemen. Zwammerdam kwam in de ring bij VV Leiden en na een levendige strijd eindigde dat duel met 3-3 onbeslist. Het is zaak voor VVO om vooral Rick Hijdra in de smiezen te houden. Hij klopte doelman Patrick Dexel tweemaal. Zwammerdam is overigens niet aan een al te beste reeks bezig. In de tweede periode kwam de ploeg slechts tot twee puntjes. Medio oktober werd er voor het laatst gewonnen.

 

Vierde klasse

 

ts-lsvv70Slechts tweeëntwintig man en hooguit enkele wissels zullen zaterdag aan de slag gaan in deze klasse. Het inhaalduel tussen Aarlanderveen en LSVV’70 staat namelijk op het programma en daar blijft het bij. Volgens de website van de Leidse club leeft de komende botsing wel. ,,Na een vrij weekend hervat LSVV’70 komende zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Aarlanderveen. Bij dit duel kan de ploeg van trainer Wim Mugge wederom op massale steun rekenen. Het kleine uitvak op het sfeervolle sportpark in Aarlanderveen, waar 300 supporters in kunnen, zal vrijwel zeker helemaal uitverkocht. Op dit moment reizen al 280 fans met de verplichte buscombi naar het leefgebied van rechtsbuiten Gijs Zimmerman. De kans is groot dat de overige twintig kaarten de komende dagen nog aan de man worden gebracht.”

 

LSVV is de huidige nummer vijf, maar kan bij twee keer winst in inhaalwedstrijden stijgen naar de vierde plaats ten koste van Blauw Zwart. De oranjehemden kwamen pas eenmaal in actie en tevens tot winst in dit jaar. Aarlanderveen speelde al wel twee wedstrijden. Enkel tegen VVSB werden de negentig minuten vol gemaakt en werd er verloren. Bij Wassenaar werd er vroegtijdig afgefloten, omdat de scheidsrechter knock-out ging door toedoen van een speler van Aarlanderveen. Het ging hierbij om een ongelukkige botsing, voor alle duidelijkheid. Aarlanderveen is een laagvlieger en van LSVV mag worden verwacht dat de supportersschare niet in de kou zal worden gezet.

OWN artikelbanner
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten