SV Wassenaar blijft uitgesloten, spanning in vierde klasse groter

Voetbalnieuws-leiden
Duke of Oz artikel
Rurh gold artikelbanner

(Zaterdag,4A)- SV Wassenaar werd recent uit de competitie genomen door de KNVB, maar de club verzette zich tegen de straf. Inmiddels is duidelijk dat de straf in tact blijft. SV Wassenaar neemt niet meer deel aan de competitie en daardoor worden alle uitslagen geschrapt met enkele gevolgen van dien.

 

Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Het bestuur van Wassenaar besloot om in beroep te gaan tegen het besluit van de KNVB om het eerste elftal uit de competitie te nemen. Het eerste elftal van Wassenaar was door de tuchtcommissie van de KNVB schuldig bevonden aan de vechtpartij, die ontstond na afloop van de competitiewedstrijd tegen Haagse Hout. Die club werd door detuchtcommissie vrijgesproken. Een speler van Wassenaar kreeg een fikse straf opgelegd naar aanleiding van het duel tegen Haagse Hout. Hij kreeg een schorsing van achttien maanden. Tijdens haar algemene ledenvergadering besloot het bestuur van Wassenaar, gesteund door de leden, in beroep te gaan. De commissie van beroep heeft inmiddels uitspraak gedaan en de straf van de tuchtcommissie bevestigd. Dit betekent, dat Wassenaar dit seizoen niet meer met het eerste elftal in actie zal komen.

 

De volgende wedstrijden komen te vervallen: Wassenaar- Haagse Hout 0-0, Wassenaar- Hazerswoudse Boys 2-1, Wassenaar- Leidsche Boys 1-2, Wassenaar- Woubrugge 4-1, FC Boshuizen- Wassenaar 4-4, DOSR- Wassenaar 5-2, SVOW-Wassenaar 1-1, VVSB- Wassenaar 2-2, Warmunda- Wassenaar 0-2. Het mag duidelijk zijn dat Hazerswoudse Boys en Woubrugge het meest gebaat zijn bij de finale uitspraak. De nieuwe stand is derhalve als volgt per 23 december 2013: http://www.leidenamateurvoetbal.nl/index.php/statistieken/uitslagen-zaterdag/seizoen-2013-2014

OWN artikelbanner
Slingerland artikelbanner