zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenUVS knikkert Quick Boys uit bekertoernooi

UVS knikkert Quick Boys uit bekertoernooi

-

Districtsbeker- Gisteravond is het restant gespeeld in de tweede ronde van de districtsbeker. Daarbij kwamen enkele regioclubs in de wei. De grootste verrassing kwam voort uit het duel tussen Quick Boys en UVS. Op Nieuw-Zuid won de eersteklasser uit Leiden van de van ambitie bol staande Katwijkse hoofdklasser. Het werd 2-3 in het voordeel van de Leidenaren.

Tahir AkhamraneUVS kwam op voorsprong door de dit seizoen sterk spelende Tahir Akhamrane (foto). Na een half uur bracht Jaap van Duijn evenwicht. Na de rust kwam de ploeg van Paul van der Zwaan opnieuw aan de leiding vanaf de stip. Na een vermeende overtreding op Remy Constancia verzilverde Jochie Sebrechts het buitenkansje. Vlak voor tijd maakte Sebrechts er op fraaie wijze 1-3 van, waarna Derek van der Plas in blessuretijd de eindstand bepaalde.

Alphense Boys gebruikte Laakkwartier als schietschijf. Na een ruststand van 8-0 werd het niet minder dan 14-0 in het voordeel van de Alphense eersteklasser. Naar verluidt hadden de bezoekers weinig in te brengen:).

SJC en de reserves van Katwijk bekerden net als UVS en Alphense Boys ook door. Beide ploegen hadden daar wel pingels voor nodig. In Noordwijk kam SJC in de reguliere speeltijd niet verder dan 2-2 tegen DRL. Die uitslag stond ook na negentig minuten op het scorebord in Rotterdam bij VOC-Katwijk 2. VVSB ontdeed zich van DEHMusschen met 1-3.

In de bekerstrijd bij de vierdeklassers ging FC Rijnland na een 1-2 voorsprong onderuit bij WDS uit Driebruggen (3-2). De bustocht beviel de ploeg van Ronald Mink wel, maar de uitslag dus minder. FC Rijnland miste teveel kansen voor een goed resultaat. Maik de Rooij en Boudewijn Kamphues scoorden wel voor de zondagvierdeklasser. VV Leiden redde het niet bij de equivalent op zondag: UDO. Het werd 2-1 voor de Oegstgeestenaren. De formatie van Maurice Jansen werd de dupe van een met kaarten strooiende leidsman. Spits Peter van der Tuin droeg zorg na een kwartiertje voor de 0-1. Tien minuten later werd het gelijk en halverwege de tweede helft werd de eindscore bepaald. ,,Een onnodige nederlaag voor onze ploeg”, meldde elftalbegeleider Rien van Staveren. Later meer nieuws met alle clubs die de volgende ronde hebben bereikt op een rijtje.