Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van de velden (11 en 12 mei)

Veel ploegen speelden hun laatste competitiewedstrijd en kunnen zo ongeveer gaan uitbuiken. Op diverse velden werd er nog slechts om de eer gespeeld. Onze redactie heeft besloten om niet al te uitvoerig stil te staan bij al deze wedstrijden, maar een overzichtje met alle wetenswaardigheden kan onze redactie de lezer niet onthouden. Van alle aan deze website verbonden clubs volgt na het seizoen nog een uitgebreide terugblik.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Zaterdag:

In de vierde klasse eindigde het duel tussen de Leidse clubs Football Factory en LSVV’70 doelpuntrijk (3-5). Halverwege was het 2-3, waarbij de thuisploeg zelfs tweemaal brutaal de voorsprong nam. Na de rust stelde de Leidse studentenploeg die de nacompetitie in gaat orde op zaken. Voor de ploeg van Pieter van Schie scoorden Rocky Poulina, Jason Chatziiouanou en Sebastiaan Dingjan. Voor de mannen van Wim Mugge waren Neal Petersen (2), Nils de Groot (2) en Boaz Zoutewelle trefzeker. LSVV’70 is nog in afwachting van de derde tegenstander in de nacompetitie, maar stuit in elk geval ook op Teds van Berkels Alphia. Football Factory is klaar en kwam uit op zesentwintig punten.

 

VVSB won nipt bij Aarlanderveen (1-2), door doelpunten van Mike Taskin en Lucas de Jong, terwijl Warmunda en SVOW in balans bleven (1-1). Mike de Koning scoorde via een hakbal, maar in de laatste minuut deed Rob van Bezouwen een duit in het zakje namens de Warmonders. Woubrugge en Wassenaar kwamen niet tot scoren en volgens trainer Arie van Duijn speelde zijn ploeg waarschijnlijk de minste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer laatst. De focus staat bij Woubrugge echter al weken op de nacompetitie. Daarover later deze week meer. Kampioen DoCoS had geen kind aan UVS en won met 3-0 door doelpunten van Melvin van Gent, Maik Groote en Chris van Empel. Over DoCoS vandaag meer op deze website.

 

Zondag:

In de tweede klasse C sloot Voorschoten’97 het seizoen in stijl af en revancheerde zich voor de eerder geleden nederlaag tegen Vredenburch. De hekkensluiter kreeg er met 1-6 van langs en door dat resultaat eindigde de formatie van Mo Bougrine als vijfde met veertig punten. Een fraai resultaat voor de nieuwkomer, die vooral na de winterstop een berg punten verzamelde. Halverwege was het nog gelijk door toedoen van Eelke van Dijken en een eigen doelpunt van Robert Toret. Na de thee was er geen houden meer aan voor het gedegradeerde Vredenburch. Dario Tunjic, Roy Elligens (2), Vincent van Veen en weer Eelke van Dijken bezorgden Voorschoten’97 een passend slot van een prima verlopen eerste seizoen in de tweede klasse.