Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Vierde klasse…op naar speeldag 14 en inhaalduels 12

Duke of Oz artikel
Rumling bouw artikel

Om het aantal gespeelde wedstrijden weer wat rechter te trekken heeft de KNVB andermaal een inhaalweekend ingeroosterd. Hierdoor komen maar zes clubs in actie en blijven onder meer Leidsche Boys, FC Rijnland en ASC op stal. In het overzicht de clubs die wel in actie komen op zaterdag of zondag.

Zaterdag

Sepa green artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Op papier en op voorhand is het duel tussen de nummers vier en drie het meest spraakmakend. Blauw Zwart ontvangt Woubrugge en het huidige verschil bedraagt drie punten in het voordeel van de ploeg van Arie van Duijn. Beide teams zijn de tweede periode uitstekend gestart met zes punten uit twee wedstrijden. Op eigen veld is Blauw Zwart nog ongeslagen met vijf overwinningen en drie gelijke spelen. Woubrugge doet het echter uit ook heel behoorlijk met negentien punten uit acht treffens. In het eerste duel rolde er geen winnaar uit de bus met een uitslag van 1-1. Volgens de berichten kan Woubrugge niet op volle oorlogssterkte aantreden, tot ongenoegen van de Katwijkse oefenmeester.

Eveneens interessant is de confrontatie tussen koploper DoCoS en Leidsche Boys. Weliswaar is er een groot verschil in punten op de ranglijst (40 om 22), maar een Leidse derby wil nog wel eens een onverwachte wending krijgen. DoCoS speelde pas eenmaal gelijk en opende het seizoen met een nipte zege op de Boys. Maik Groote werd in september tot matchwinnaar gekroond. Het doelsaldo van de mannen van Joop Lankhaar spreekt met 54 voor en 9 tegen boekdelen, maar er wordt aan alle kanten gewaakt voor voortijdige gemakzucht en onderschatting. Op het eigen complex kwam DoCoS tot dusverre tot vijf keer winst en een puntendeling. Leidsche Boys haalde tien punten op bij verplaatsingen. Vorig seizoen moest DoCoS nog twee keer het onderspit delven (0-3 en 5-2).

Er staat nog een Leidse derby op de rol met UVS tegen LSVV’70. Aan het begin van het seizoenen won de brigade van Wim Mugge met 2-0. Op de ranglijst spreekt de studentenploeg ook meer tot de verbeelding op een vijfde plek. Wellicht zit er nog meer in, want er moet nog tweemaal worden ingehaald. UVS is negende en heeft SVOW als eerste ploeg in het vizier, op de achtste plaats. Volgens de berichten timmert UVS aan de weg voor volgend seizoen en mag er dan meer worden verwacht van de ploeg van Charl van Goozen. UVS speelde drie keer in 2013 en verloor even zo vaak. Doelsaldo in die drieluik: 0 voor en 15 tegen! LSVV kwam tweemaal in actie en zegevierde over Football Factory en SVOW.

In Noordwijkerhout ontvangt VVSB de equipe van Pieter van Schie, ofwel Football Factory. Een treffen tussen de nummer twee en een middenmoter. Die kloof was terug te vinden in de eerste tweestrijd, waarin de paarsgelen met 0-3 te sterk waren. Vorig seizoen won VVSB twee keer met dezelfde cijfers (2-0), maar dat jaar ervoor kaapte de Leidse club een puntje weg bij de St Bavo. De andere duels die op het programma staan zijn die tussen SVOW en Aarlanderveen alsmede Wassenaar versus DVC.

Zondag

Ook hier een Leidse derby en wel die tussen DoCoS en GOL Sport. Afgelopen weekend liet GOL sport zich niet van zijn beste kant zien en werd er nogal verrassend en volgens trainer Taoufik Maatoug onnodig verloren van Bernardus, waardoor er wederom pas op de plaats moest worden gemaakt op de ranglijst. De groenwitten zijn nu zesde en hebben nog een voorsprong van vijf punten (met een wedstrijd meer op de teller) op de komende opponent. Die tegenstander verbaasde vriend en vijand. DoCoS haalde namelijk zwaar uit bij ASC en aan de 1-8 was niets gelogen. Zoals al op deze website te lezen was, tekende Cenny Scheffer voor een hoofdrol door alle doelpunten voor zijn rekening te nemen. Eerder ging de zege met 4-2 naar GOL Sport. In het seizoen 2011/2012 werd er tweemaal geremiseerd.

Roodenburg lijkt aan de beterende hand en won beide duels, gespeeld in 2013. Eerst moest GOL Sport eraan geloven en afgelopen zondag ging Leidsche Boys onderuit in de Kooi (2-0). De formatie van Robin van Wieringen klom naar de negende plaats en heeft nog maar drie punten achterstand op de nummer vier. De top drie is evenwel ver uit zicht. Anderzijds heeft Roodenburg slechts een geringe voorsprong op de ploegen onder zich, waarvan Warmunda tot nu toe de minste punten verzamelde. Warmunda is in Warmond gastheer en heeft prettige herinneringen aan het eerste duel toen er met 1-3 gewonnen werd. Warmunda zegevierde recent over Bernardus, maar trok bij Van Nispen aan het kortste eind. Kickers’69 tegen Van Nispen is een regelrechte topper in 4A. De andere clubs komen dus niet in actie.

Gerard Bol artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten