Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCBoshuizen-verdediger Adem Dogan na weer een nederlaag. ,,Drie keer niks.”

Boshuizen-verdediger Adem Dogan na weer een nederlaag. ,,Drie keer niks.”

-

TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, Hoofdklasse A)- ,,We geven de moed niet op”, sprak Boshuizen-trainer Mario Koswal strijdlustig na de achtste competitienederlaag van zijn ploeg, om er vervolgens berustend aan toe te voegen dat zijn manschappen het vertrouwen missen om een wedstrijd te winnen. Door de 3-0 nederlaag zondagmiddag bij EDO en de overwinningen van de concurrenten staat de Leidse ploeg vaster op de laatste plaats.

Vlak voor de aftrap kreeg Koswal de eerste tegenslag te verwerken. De spelerskaart van basisspeler Aimen Said was verlopen waardoor bankzitter, Nizar Lachkar, de plaats innam van de zichtbaar aangeslagen Said. ,,Dit is nu ook één van de randverschijnselen die mij parten speelt”, aldus Koswal.

Het was op het knusse Noordersportpark van EDO aan Boshuizen-doelman Marco Vink te danken dat de blauw-gelen het eerste kwartier ongeschonden door kwamen. De Leidse doelman verrichtte in een tijdsbestek van vijftien minuten een aantal geweldige reddingen. Vooral de reflex van dichtbij vanuit een volley was subliem.

De gastheren combineerden wat gemakkelijker terwijl de Leidenaren meestal voor de lange bal kozen. De sterke spits, Lachkar, is nog lang niet wedstrijdfit en had het moeilijk. De aansluiting en het bijsluiten van zijn ploeggenoten waren onvoldoende.

2013 2014 Adem Dogan, FC Boshuizen zondagNaarmate de wedstrijd vorderde, herstelden de Leidenaren zich zonder dat het goed voetbalde. De ploeg was meer met zichzelf bezig dan met de tegenstander. Vooral  Adem Dogan (foto) was niet te spreken over een aantal medespelers. ,,Verdedigen doe je met zijn allen.” Hiermee doelde hij op teamgenoten die alleen maar riepen ‘verdedigen’, terwijl zij zelf hun mannetje lieten lopen.

Vink moest nog verscheidene malen aan de bak, maar in de 33e minuut moest hij alsnog capituleren. De bal kwam vanuit een onoverzichtelijke situatie voor de voeten van Dennis Dinkgreve, die van dichtbij de Leidse doelman kansloos liet (1-0). Koswal was niet te spreken over die treffer. ,,Wij hadden vooruit moeten lopen, maar bleven staan. Dan vraag je om problemen, terwijl we dit uitvoerig besproken hadden.”

Na de thee kwam de ploeg van Koswal veel gretiger en scherper binnen de lijnen, hetgeen direct resulteerde in twee opgelegde kansen. Eerst kon de bal vanuit een scrimmage niet binnen gegleden worden. Enkele minuten daarna verscheen Djurandy Swedo alleen voor de vijandelijke doelman, maar hij faalde hopeloos. Intussen was Angelino Vyent in de ploeg gekomen voor Firat Koc. Met Vyent kwam er veel meer dreiging in de ploeg van Koswal.

Daarna waren het toch weer de gastheren die het dichtst bij een treffer waren. Zo kegelde Jeffrey van den Berg van zo’n twintig meter op de paal en moest goalie Vink met behulp van de lat weer reddend optreden. In de 65e minuut was de Leidse doelman kansloos na een goed uitgevoerde counter, afgerond door Jeffrey van den Berg (2-0).

Dit brak het laatste beetje verzet bij de blauw-gelen. De gastheren tilden in de 76e minuut de stand naar 3-0, via Fabian Willmze, en de wedstrijd was gespeeld. De frustraties waren groot bij Dogan. ,,We moeten met zijn allen veel  scherper zijn. De eerste helft was drie keer niks. Iedereen moet maar eens voor de spiegel gaan staan. Ik leef ervoor. Dat is zeker bij een aantal anderen niet het geval.”

Opstelling FC Boshuizen:  Marco Vink, Jerry Fasanya, Adem Dogan, Diosmell Heijgen, Nick van As, Firat Koc, Faouzi Kalla, Levi Marengo, Randy Swedo, Nizar Lachkar, Shibi Rojer.