donderdag, maart 28, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCFC Boshuizen legt Nieuwerkerk in 45 minuten over de knie

FC Boshuizen legt Nieuwerkerk in 45 minuten over de knie

-

TS-FCBOSHUIZEN(Zondag,1B)-Door de 0-4 zege in en tegen Nieuwerkerk en aangenaam verrast door de nederlagen van de concurrenten Neptunus, Magreb’90 en stadsgenoot UVS, heeft de ploeg van Mario Koswal een ferme stap richting de nacompetitie gezet en wie weet meer. De Leidse ploeg is nu tweede en doet nog volop mee in de strijd om de nog openstaande tweede en ook derde periode. Er kan op meerdere paarden worden gegokt, hoewel Koswal zijn zinnen heeft gezet op de eerste plaats achter VOC.

Gezien het onverwachte van het vorige seizoen en de wijze waarop de blauwgelen in de eerste helft acteerden is getemperde euforie op zijn plaats. Interim-trainer Ron Luijten van de thuisclub had gehoopt dat de houdbaarheid van het schokeffect na de trainerswisseling langer had geduurd dan het verdienstelijke gelijkspel tegen koploper VOC van vorige week. Zijn ploeg werd na de 0-2 in de 55eminuut echter van het kastje naar de muur gestuurd door de Leidenaren en mocht uiteindelijk met de 0-4 niet eens ontevreden zijn.

In de eerste helft op het schitterende sportcomplex van de gastheren was het aan beide zijden niet hoogstaand. Veelzeggend was het dat beide doelwachters elk twee serieuze doelpogingen te verwerken kregen. Jeffrey Loozen moest zich in de 25e minuut strekken. Collega-doelman Sander Hoffmann moest pas in de 38eminuut voor de eerste keer in actie komen. Bij de manschappen van Koswal liep het van geen kant. Koswal: ,,Het middenveld speelde slecht en stond niet goed. Vooral Firat Koc was slordig in zijn passing. Bovendien was het baltempo veel te laag.” Opvallend was dat Koswal Shabani M’Famme Ramadhani de gehele wedstrijd op de bank liet zitten. ,,Dat was een tactische keuze. Met Shabani heb ik te veel dezelfde type spelers op het middenveld lopen.”

De Leidenaren waren in het eerste bedrijf meer met zichzelf bezig dan met de tegenstander. Oude kwaaltjes kwamen weer bovendrijven. Irritaties over en weer en onbegrip bij de zoveelste verkeerde keuze deed het spel van de Koswal-discipelen geen goed. Adem Dogan schreeuwde halverwege de eerste helft zijn ploeggenoten verbeten toe: ,,Hebben we er geen zin in of zo?”

Vlak voor rust moest Loozen vol aan de bak na een vrije trap van de gastheren. Op slag van rust, toen de meeste toeschouwers vertrokken richting kantine, kwam FC Boshuizen onverwacht op 0-1 door Levi Marengo, na een pupillenfout in de Nieuwerkerkse defensie. ,,Zo gaat het al de gehele competitie”, foeterden enkele supporters van de thuisclub.

De voorsprong werkte in het tweede deel van de wedstrijd bevrijdend voor de blauwgelen. Zeker nadat de uitblinker van het tweede bedrijf, Faysal Bouchkachakhe, de 0-2 zeer fraai binnenschoot op aangeven van Marengo. Boshuizen voerde hierna een voetbalshow op en liet de gastheren alle hoeken van het veld zien. Nieuwerkerk was niet meer de tegenstander, maar Boshuizen zelf. Door hoogstandjes op de verkeerde posities te maken ontstonden er nogal ongewenste situaties.

De thuisploeg spartelde nog wat tegen maar kon niet verhinderen dat de Leidenaren in de 90e en de 91eminuut de 0-3 en de 0-4 op het scorebord lieten verschijnen door fraaie goals van Marengo en Bouchkachakhe. Marengo stuurde de doelman met een schaar het bos in (0-3). Bouchkachakhe schoof na een voorzet en een overstapje de 0-4 binnen.

Bouchkachakhe, die met zijn twee doelpunten en zijn uitstekende optreden in de tweede helft tot de uitblinkers behoorde, was tevreden met het resultaat. ,,In de eerste helft stond de ploeg niet goed. Het tempo was veel te laag en we konden daardoor geen druk naar voren zetten. De 1-0 was ontzettend belangrijk, maar we treuzelden om daarna door te gaan. Na de 2-0 speelden we erg goed en overklasten we die gasten. Met dit elftal kunnen we zeker de hoofdklasse in.”

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Nankoemarsing, Dogan, Van As, Maksimovas, Güngör, Koc, Bouchkachakhe, Marengo, Gangadin, El Ousrouti.