Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Diosmell Heijgen (FC Boshuizen): ,,Vervallen in oude kwaal”

ALV artikelbanner
Brasserie Park

artikel image boshuizen(Zondag, 1B)- Een gedeelde tweede plaats had FC Boshuizen na het duel met PFC in het bezit kunnen hebben. Het kwam er niet van. De Leidse ploeg verloor verrassend van de tegen degradatie vechtende ploeg uit Geervliet. De formatie van Mario Koswal vergat vaak te voetballen, af te drukken en verviel in een oude kwaal, volgens verdediger Diosmell Heijgen. De 2-1 nederlaag wierp de Leidse elf voor het moment terug naar de vijfde plaats.

 

Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Heijgen keek met weinig genoegen terug op de verloren wedstrijd. ,,We speelden op een slecht veld. Niet ideaal voor een ploeg als de onze, want wij hebben veel zaalvoetballers in ons team, zeg maar. Deze wedstrijd vroeg om een andere aanpak, maar we konden niet omschakelen en kwamen niet goed in de wedstrijd. Toch was een nederlaag niet nodig geweest en doen we onszelf de das om. Bijzonder spijtig.”

 

De bescheiden tegenstander kwam al snel aan twee doelpunten in de wedstrijd. Even zo vaak uit een standaardsituatie, het ‘Feyenoord-syndroom’, om een voorbeeld te noemen. De twee treffers uit een corner brachten FC Boshuizen in zware verlegenheid, maar op slag van rust deed Faysal Bouchkache, een nieuw gezicht in de Leidse gelederen, iets terug. Er leek dus nog van alles mogelijk, vond ook de verdediger die opgesteld stond naast Bart Jan Neuteboom in het centrum.

 

Aimen Said,,We konden op 2-2 komen uit een strafschop, maar die werd jammerlijk gemist door Aimen Said (foto). Na rust hebben we verder nog een paar honderd procent kansen gekregen, maar de scherpte hadden we helaas thuis gelaten. Met de scheidsrechter zat het ook niet echt mee, waardoor er ontzettend veel werd gepraat en geouwehoerd. Ook op elkaar. Heel vervelend, want dat is al meerdere keren een valkuil voor ons geweest. Van het voetballen, en daar moeten we het toch echt van hebben, komt dan te weinig meer terecht en zo verspeel je dus onnodig punten.”

 

De speler die eerder uitkwam voor FC Omniworld, Almere City, DHC, Tonegido en Zeeburgia is duidelijk. ,,Telkens als we er moeten staan, geven we niet thuis. We kunnen met zijn allen een prima potje ballen, maar we laten het te weinig zien. Als het niet loopt bij ons, gaan de monden open. Als je dan nog iets van elkaar aanneemt, is het tot daar aan toe. De acceptatie ontbreekt echter dikwijls en dat moet dus duidelijk anders. Maar goed, we zitten pas op de helft en ik heb er alle vertrouwen in dat we gaan stijgen op de ranglijst. Met deze spelers moet dat toch echt wel kunnen.”

 

Heijgen werd door een maat naar FC Boshuizen gehaald volgens eigen zeggen, maar die verkoos zelf uiteindelijk een andere weg in te slaan. ,,Die dingen gebeuren. Ik heb het in elk geval naar mijn zin bij FC Boshuizen. Dit soort potjes en hoe we daarin presteren geven echter geen motiverend gevoel. Hier mag je niet verliezen. Simpel. Ik had ook bij 2-1 het gevoel dat we de stand zouden ombuigen, maar het kwam dus niet zover helaas. Na de gemiste pingel gingen de koppies hangen.”

 

Bij de Leidse ploeg ontbrak onder meer Nick van As, die elders een vakantie vierde. Mehmet Güngor, sinds kort terug aan de Kade, zat al wel op de bank. Hij viel niet in, sterkhouder Adem Dogan wel. Trainer Mario Koswal was als vrijwel altijd optimistisch gestemd en gelooft in een betere reeks, waardoor het slagen van zijn missie, het bereiken van de hoofdklasse, weer in zicht komt.

 

Opstelling FC Boshuizen: Loozen, Rojer, Neuteboom, Heijgen, Engel, Marengo, Koc, Said, Bouchkache, El Ousrouti, M’Faumme.

Brasserie meelfabriek
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten