Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Voetbalnomade Anouar Hamdi ‘voor de klas’ bij FC Boshuizen (za.)

Rumling bouw artikel
ALV artikelbanner

TS-FCBOSHUIZENIn navolging van de trend die al een aantal jaren gaande is en steeds verder door zet, heeft FC Boshuizen nu ook een zaterdagtak. Afgelopen zaterdag zag het team van trainer Anouar Hamdi (33) het levenslicht en de pas geborene haalde direct al de eerste drie punten binnen. Het Oude Weteringse SVOW werd met 4-2 het kind van de rekening. Een geslaagd debuut in de 4e klasse en dus een goede première van nieuweling FC Boshuizen zaterdag.

 

Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner

Van de grond af

Hamdi zelf is geen nieuweling meer aan de kade want in voorgaande jaren trainde hij de A1 en de B1 van de geel-blauwen. Nu staat hij voor de uitdaging om de zaterdagtak  van de grond te tillen. Met een team van veelal eigen jongens uit de jeugd en enkele routiniers van onder andere Leidsche Boys en ASC hoopt Anouar er een mooi seizoen van te gaan maken. ,,Het is een leuke competitie met veel Leidse clubs dus met hopelijk veel interessante derby’s”, is de verwachting van ‘voetbalnomade’ Hamdi.

 

Kleurrijke loopbaan

Hamdi begon in de jeugd van het toenmalige UDWS, verkaste naar de beloften van Sparta, daarna naar Feijenoord om vervolgens onder trainer Henk ten Cate het tenue van NAC als eerste elftalspeler te dragen. Na zijn profperiode bouwde hij af bij Ter Leede, Voorschoten ’97, Heerjansdam en UVS. Een aardig rondje langs diverse velden zo gezegd. Anouar:  ,,Toen vond ik het welletjes en ben naar FC Boshuizen gegaan om de jeugd te trainen”, schetst hij zijn (tot op heden) kleurrijke loopbaan. Mogelijk dat hij er nog meer kleur aan kan geven als hij met zijn kersverse team iets voor de zaterdagtak van de kadeclub kan betekenen. ,,Maar het zou ook kunnen zijn  dat de jonge spelers het goed doen en later de overstap naar de zondag kunnen maken. Nu is die stap nog veel te groot”, weet ook Hamdi. ,,Misschien is tegen die tijd de zondag nog wel interessant voor hen”, blikt hij in de toekomst. Anderzijds zou er ook wederkerig wel eens een wisselwerking zoals bij andere clubs kunnen ontstaan.

 

Verwachting

Met een ‘redelijk fitte groep’ hoopt de oefenmeester aantrekkelijk voetbal te spelen. ,,Aanvallend en verzorgd. Maar van een goede counter ben ik ook bepaald niet vies”, grapt hij er tussendoor. De komende wedstrijd staat Blauw Zwart in Wassenaar op de kalender. ,,Ik heb begrepen dat het vorig jaar ook een goede ploeg was. Maar verder ken ik ze niet”, bekent Anouar. Over een mogelijke titelkandidaat kan hij ook nog geen zinnig woord zeggen. Het is allemaal nog redelijk vers voor hem. ,,Maar ik heb wel begrepen dat Leidsche Boys met Tim de Cler erbij voor de titel wil gaan. Zij schijnen een goed team te hebben.” Daar komt Hamdi dan achter als het seizoen op gang komt en hij zijn eigen team te zijner tijd tegen ‘de roden’ in actie zal zien.

Brasserie meelfabriek
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten