Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseLFCPubliek geniet van een bij tijden wervelend FC Boshuizen

Publiek geniet van een bij tijden wervelend FC Boshuizen

-

TS-FCBOSHUIZEN(Zondag,1B)- ,,Nee, we waren niet onder de indruk van de 0-1 achterstand. We hadden toen al zoveel kansen gehad, dat we de volledige overtuiging hadden PFC te verslaan”, verzekert doelman van Boshuizen Jeffrey Loozen na afloop van de wedstrijd. De neutrale toeschouwer, voor zover aanwezig, was in het eerste half uur echter minder zeker van een Leidse zege. Die overwinning kwam er wel, ruimschoots zelfs, waardoor FC Boshuizen de derde periode pakte en tweede werd in de eindrangschikking. Meer dan genoeg voor een verlenging van het seizoen.

De gasten uit Geervliet kwamen goed uit de startblokken en de 0-1 via Leandro Cardozo kwam in de vijftiende speelminuut niet geheel onverwacht.  Een paar minuten later redde Van Loozen uitstekend op een laag en hard schot en een prima blok van Randy Swedo voorkwam meer treurnis bij Boshuizen.

Van Loozen (foto) zijn vertrouwen in een goede afloop was natuurlijk niet op niets gebaseerd. In het eerste half uur kreeg het team uit Leiden genoeg kansen, maar het gebrek aan  scherpte en het goede optreden van doelman Van de Beek voorkwamen een treffer. Maar op een gerichte schuiver van Firat Koc had de veteraan goalie van 43 jaar oud geen antwoord. Vanaf dat moment had Boshuizen de wedstrijd in handen en was het wachten op de goals.

,,Je kon zien, dat die jongens er niet meer in geloofden. Hoeveel kansen kregen we in het verdere verloop van de wedstrijd? Niet te geloven! Neuteboom schoot tegen de binnenkant van de paal en later werd er nog twee keer tegen dezelfde paal geschoten (weer door Neuteboom en Gangadin, red.). Ik hoefde zelf nog maar een keer in actie te komen bij een te korte terugspeelbal. Kan gebeuren, wie maakt er geen foutjes? Voor mij was het verder een eenvoudige wedstrijd.”

Jeffrey LoozenHet werd uiteindelijk 5-1 en het ene doelpunt was nog fraaier dan het andere. De 2-1 viel vlak voor rust. Nazar Lachkar verlengde koppend een strakke voorzet van Faysal Bouchkachakhe. Acht minuten na rust gaf Randy Swedo een schitterende steekpass op Marciano Gangadin die koeltjes afrondde. Niet veel later soleerde Swedo door de verdediging van PFC en gaf Lachkar de gelegenheid de 4-1 te maken. Swedo kan ‘man of the match’ genoemd worden door de manier waarop hij  de vijfde treffer voorbereidde. Hij benutte zijn uitstekende balbehandeling door een paar verdedigers kansloos te laten. Zijn lage voorzet werd van dichtbij ingetikt door Bouchkachakhe.

Na een half uur in de tweede helft werden Randy Swedo en Nizar Lachkar nog gewisseld voor respectievelijk Aimen Said en Ovidius Maksimovas. Veel verschil maakte het niet. Boshuizen dolde de tegenstander en de kansen bleven komen. Dat het uiteindelijk “maar” 5-1 was, mag een wonder heten.

Van Loozen staat volgend seizoen onder de lat van GHC. ,,Dat worden nog mogelijkerwijs vier wedstrijden voor Boshuizen keepen. We gaan nu met een totaal ander gevoel de nacompetitie in. Vorig jaar hadden we een voorsprong van veertien punten  verspeeld en dan ga je niet lekker die extra wedstrijden in. Wij spelen het laatste deel van dit seizoen sterk. De wedstrijd van vandaag was er een voorbeeld van. Het zag er in het begin misschien niet zo uit, maar je zag wat een krachtsverschil er was. Van wat ik gehoord heb, is Zeeburgia onze tegenstander in de nacompetitie en dat schijnt een team te zijn dat net zo voetbalt als wij. Ik kijk er naar uit en hoop op flink wat publiek langs de kant. Het lijkt me leuk om als afscheidscadeautje vier keer de nul te houden.”

Voetbalminnend Leiden wenst wat dat betreft Van Loozen alle succes toe. De Sleutelstad is weer eens toe aan een hoofdklasser. Overigens speelt de winnaar van het duel tussen Zeeburgia en FC Boshuizen tegen de winnaar van het treffen tussen JOS/Watergraafsmeer en SC Feyenoord.

Opstelling Boshuizen: Loozen, Nandkoemarsing, Dogan, Neuteboom, Van As, Koc, Gangadin, Bouchkachakhe, Lachkar, Marengo, Swedo.