Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Shibi Rojer vreest geen tegenstanders en gelooft in FC Boshuizen

Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

TS-FCBOSHUIZEN(Zondag, hoofdklasse)- FC Boshuizen is er niet in geslaagd om de eerste historische punten op het conto te krijgen in de hoofdklasse. Lange tijd zag het er gunstig uit voor de ploeg van Mario Koswal, maar na een zeer omstreden penalty ging het licht stilletjes uit bij de Leidse manschappen. De Dijk trok uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind.

 

Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

De resultaten in de voorbereiding waren nogal uiteenlopend voor FC Boshuizen. Koswal schroomde niet om te oefenen tegen gerenommeerde amateurclubs en in de bekerstrijd moesten de geelblauwen ook al aan de bak. De trainer zette een streep onder deze fase en wil nu het gaat om de knikkers laten zien dat zijn ploeg iets te zoeken heeft in de hoofdklasse.

 

De Dijk stond als eerste op het programma en op papier was dat direct een serieuze klus gezien de samengestelde selectie bij de Amsterdammers. Zo speelt de ervaren Olaf Lindenberg hij de hoofdstedelingen en ook ex-Spakenburger Robert Verschraagen en Mustapha el Aamrani die een avontuur bij Telstar achter zijn naam heeft staan. FC Boshuizen startte onbevangen en na een kwartier bracht Thierry Seaw, gekomen van Scheveningen, de Leidenaren op voorsprong. Ruim veertig minuten later werd het gelijk door Lindenbergh die een cadeautje mocht uitpakken. Vanaf dat moment ging het te snel voor de bezoekers en zorgde Tim Ruder met twee goals voor de eerste zege van de andere debutant op het een-na-hoogste-amateurniveau.

 

Shibi Rojer zag een groot gedeelte van de wedstrijd vanaf de bank. Normaliter speelt hij in de basis, maar Koswal had andere keuzes in petto. ,,Een logisch gevolg van de voorbije week. Ik kon maar eenmaal trainen vanwege het feit dat ik bezig was met mijn HBO-studie. Eenmalig overigens, maar ik kon nu echt niet. Dus speelde een ander die wel trainde in de voorbije week.”

 

Wat zag Rojer zoal vanaf de kant? ,,Dat de ploeg in de eerste helft sterk voor de dag kwam en beter was dan De Dijk. Vervolgens dat we inzakten en dat we teveel uit onze posities gingen lopen. De omschakeling was niet meer okay en we kwamen steeds meer in de problemen.”

 

Toch had De Dijk een scheidsrechterlijke beslissing nodig voor de gelijkmaker. ,,Een handsbal. Heel zwaar gestraft. Of beter: ten onrechte gegeven. Maar ja, wat doe je daaraan? Het was absoluut wel zonde, want tot op dat moment hielden we stand. Achteraf bekeken denk ik dat we misschien teveel energie in de eerste helft hebben gepompt. We hebben heel veel druk gezet en dat kost kracht. Na de rust kwamen we dikwijls tekort. Misschien ook dat het conditioneel nog kan verbeteren bij ons.”

 

Tegen het einde werd Rojer nog gebracht, maar toen was het kalf al verdronken. ,,Ik moest nog voor power zorgen, maar we waren al gezien. Toch denk ik dat we mogen terugkijken op een redelijke wedstrijd. Nee, ik vind het nog niet het niveau van vorig jaar. Faizel Bouchkachakhe was toen echt steengoed. Dat is voor ons een aderlating, hoewel Thierry het niet verkeerd doet op die positie. We zullen als team nog moeten groeien en verder door de gewenning moeten. Als we iedereen eindelijk eens ter beschikking hebben, valt hier een heel goed team van te maken. Wij willen een speelwijze hanteren, waarbij de tegenstander zich aanpast aan ons. En niet andersom.”

 

Rojer verwacht dat hij weer gauw gaat spelen, waarbij zijn voorkeur ligt op een backpositie. Of dat nu rechts of links is. ,,En een andere positie is mij ook best. Ik heb al op zoveel posities gespeeld. Wat dat betreft ben ik multifunctioneel, zeg maar.”

 

De wedstrijd tegen De Dijk was er één van de zesentwintig. ,,Precies. Ik heb verder nog geen idee waar we staan met de groep. Maar als het team eenmaal staat en gaat lopen dan acht ik ons in staat om voor een periode te gaan. Ik geloof daarin.”

 

Opstelling FC Boshuizen: Van der Voort, Elger, Güngör, Fasanya, Seaw, Fortes Lopes, Koc, Marengo, Choukoud, Atif, Kallah.

Seven gifts artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten