Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Zaterdagtak FC Boshuizen niet langs negen man

Drankenhandelleiden artikelbanner
Catsanddogs artikel

TS-FCBOSHUIZEN(Zaterdag,4A)- FC Boshuizen kwam op eigen veld niet verder dan een doelpuntrijk gelijkspel met Wassenaar (4-4). De weer op de zaterdag teruggekeerde formatie van Anouar Hamdi liet daarbij twee dure punten liggen, temeer omdat de tegenstander de wedstrijd moest afmaken met negen man na twee rode kaarten.

 

Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner

Hamdi baalde dan ook flink van de gemiste kans op een tweede seizoenszege. ,,Als je ziet hoeveel kansen wij hebben gekregen, is het eigenlijk onbegrijpelijk dat deze score er kwam uitrollen. Ik snap dat dit elftal nog tijd nodig om elkaar te wennen, want de meeste gasten spelen voor het eerst met elkaar dit seizoen. Dat neemt niet weg dat wij in staat moeten zijn om een tegenstander als Wassenaar er onder te krijgen.”

 

De Leidse ploeg kwam voor de pauze tweemaal op voorsprong, maar halverwege was het Wassenaar dat brutaal de voorsprong had gepakt (2-3). Na de pauze nam FC Boshuizen het heft weer in handen en na de 4-3 kwamen er kansen op de 5-3 en meer, maar de scherpte ontbrak te vaak. Bij Wassenaar moesten er twee spelers af. Eenmaal was er direct rood na natrappen en in het andere geval kreeg een speler van de bezoekers voor de tweede keer een gele kaart voorgehouden. Ondanks de numerieke meerderheid liet FC Boshuizen de kans liggen om de tegenstander definitief murw te spelen. Zelfs een strafschop, Brandon Westenburg trok het initiatief naar zich toe, was niet besteed aan de geelblauwen.

 

,,Dan nog mag het natuurlijk niet gelijk worden. We moeten voorin veel zakelijker worden. En we gaan niet alleen aan de scherpte werken, maar ook aan de standaardsituaties. Daarin werden we drie keer op identieke wijze geklopt en dan klopt er dus duidelijk iets niet. De duels moeten gezocht worden. Nu gaven we erg veel ruimte weg en krijg je ze om de oren. Als ik het resultaat even buiten beschouwing laat, moet ik toch stellen dat we vooruitgang boeken. Ik wil verzorgd voetballen met een opbouw van achteruit. Dat gaat steeds beter. Bij vlagen liep dat nu zelfs prima. Maar ja, ik kan er wel zeven opnoemen die één of meerdere kansen kregen en daaruit hadden we veel meer moeten peuren dan vier goals.”

 

Voor de ploeg van Sout Park scoorde Brandon Westenburg twee keer en waren Mohamed Rahou en Marcel Weerda eenmaal succesvol. Komende zaterdag staat het Leidse onderonsje tussen Football Factory en FC Boshuizen op het programma.

Seven gifts artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten