Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels legt DSVP op de slachtbank (1-5)

Rurh gold artikelbanner
Duke of Oz artikel

ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- Het is een ongeschreven voetbalwet. Als de koploper blijft winnen moet je als achtervolger ook wekelijks de punten pakken om niet achterop te geraken in de titelstrijd. FC Rijnvogels weet er alles van. Het arme DSVP werd met een 1-5 nederlaag in eigen huis te kijk gezet. ,,We hebben een goede groep, het merendeel blijft dus als het aan mij ligt gaan we vol voor de titel spelen”, aldus verdediger Stefan Schaafsma.

 

Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner

Op sportpark De Kooltuin staan alle seinen op groen als het gaat om de titel in de eerste klasse B. Het belooft de komende weken een enerverende strijd te worden tussen Deltasport, FC Rijnvogels en Spijkenisse. De brigade van Hein van Heek mocht zelf al enkele keren van de koppositie genieten maar moet, na de puntendeling tegen RCL in januari, nu Deltasport voor laten gaan. Schaafsma ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. ,,We krijgen Deltasport nog thuis en in de uitwedstrijd hebben we destijds een 2-4 zege behaald. Het wordt spannend, voor mij in meerdere opzichten. Of ik er nog een jaartje aan vast plak weet ik nog niet. Komende dinsdag staat er een gesprek gepland met het technisch management. Ik heb het goed naar mijn zin bij de vereniging, ik zou graag blijven. Mogelijk in een andere functie. Daar zullen we nog over moeten praten.”

 

EEN BIJ005 resultaatDe wedstrijd in Pijnacker tegen laagvlieger DSVP duurde slechts een halfuur. Na een verrassende achterstand stelde FC Rijnvogels snel orde op zaken. Twee strafschoppen van Schaafsma wezen de Vogels de juiste weg. ,,Ik moet eerlijk toegeven dat de eerste penalty dubieus was. Thomas Dijk ging over het been bij een tegenstander, maar een strafschop was wellicht iets te zwaar gestraft. Net voor de theepauze ging Yuri van Es ervandoor, stifte de bal over de doelman waarna een DSVP-speler de bal met de hand beroerde. De speler had wellicht een rode kaart verdiend”, meent Schaafsma. Het mooiste doelpunt in de eerste periode kwam van de voet van Andreas Stam. De linkspoot speelde als vervanger van de geschorste Sander van der Horst een prima wedstrijd en bekroonde deze met een afstandsschot (1-2).

 

Na de eerdere zeges op DSVP (0-3 in de districtsbeker en 5-0 in de competitie) begreep iedereen dat de tweede helft een formaliteit zou worden. De thuisploeg hapte naar adem en kon amper gevaar stichten voor de kooi van Peter Messemaker. Mitchell Beijersbergen en Bas Mourits tilden de stand naar 1-5. Een uitslag die de krachtsverschillen juist weergaf. Schaafsma liet zich na een uur aflossen door Eef Schoneveld. ,,Dat is het mooie van een brede groep. Ik was niet meer 100% fit en had dit in de rust al aan de trainer doorgegeven.”

 

Volgende week staat voor koploper Deltasport de lastige inhaalwedstrijd tegen FC ’s Gravenzande op het programma. Met 35 punten en een indrukweekend doelsaldo van +29 mogen de Vogels even een weekje uitrusten. Zaterdag 23 februari hervat FC Rijnvogels de competitie tegen laagvlieger Vitesse Delft. Volgende week staat er overigens een oefenpotje op het programma tegen buurman Valken ‘68.

 

Opstelling: P. Messemaker. D.Varkevisser, J.Zandbergen, S. Schaafsma (59. E.Schoneveld), W.v.Wijk, P.v.d.Breggen (66. R.Baten), A. Stam. Y.v.Es, M.Beijersbergen, B.Mourits, T.Dijk (66.E. Buntsma).

Brasserie meelfabriek
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten