Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels nog bijna in de problemen bij DSO

ALV artikelbanner
Rumling bouw artikel

Het is een dooddoener maar de eerste klap is een daalder waard. Het werd in de slotfase echter nog een dubbeltje op z’n kant. Had het zover mogen en moeten komen? Gezien het spelbeeld van de eerste helft zeker niet. De Vogels hadden de touwtjes stevig in handen maar vergaten de thuisclub op afstand te zetten.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner

 

Na de snelle gelijkmaker vlak na de rust was de balans in evenwicht en was de equipe van Hein van Heek gedoemd om de plotseling vleugels gekregen hebbende gastheren in toom te houden. In de slotfase waren de paal en een dot van een gemiste kans voor DSO er debet aan dat de eerste punten in de Rijnvogelknip konden worden gestoken.

 

De geschiedenis leert dat DSO thuis altijd een moeilijk te bestrijden opponent is. Maar meer dan ooit tevoren hadden de Vogels op sportpark Bentwoud in het eerste bedrijf de touwtjes in handen. Het team dicteerde de wedstrijd, gaf achterin nauwelijks iets weg maar vergat in de frontlinie de trekker op gezette tijden over te halen. Het lukte alleen Mitchel Beijersbergen die na goed doorzetten van de ijverige Thomas Dijk doelman Sven Wolsheimer de bal uit het net te laten vissen. Dat was in de 18e minuut maar voordien hadden Martin Onderwater, Kevin Wijmer en Thomas Dijk al een paar mogelijkheden de mist in zien gaan. Die 0-1 voorsprong was conform het spelbeeld waarin de FCR haar vorm van de week daarvoor tegen Ajax etaleerde. Hier was een team aan het werk dat van eigen kracht uit ging en pas na bijna een half uur doelman Peter Messemaker een schot(je) van Lesley van den Berg simpel onschadelijk zag maken. Martin Onderwater leek op weg naar de 0-2 maar had mogelijkerwijze beter direct kunnen uithalen dan te trachten Wolsheimer te omspelen. Nu stierf zijn poging in schoonheid. De geschampte kopbal van Mitchel Beijersbergen leek ook nog een reële optie om de voorsprong te verdubbelen, maar deze scheerde voor langs. Al met al een goede eerste helft waar de Rijnvogelaanhang zeer tevreden over was. Behalve het minpuntje. Slechts 0-1 daar -waar laten we zeggen minimaal 0-3 – beter op z’n plek zou zijn geweest.

 

En dan doen oude voetbalwetten weer hun opgeld. Zelf niet scoren? Dan doet de tegenstander het wel. Binnen twee minuten na de hervatting lag de knikker achter Peter Messemaker. Patrick van de Spoel leidde de tegenstoot in en Niels Schoonen rondde bekwaam af. Niets op af te dingen. Het betekende wel de kanteling in het duel. DSO kwam los en de Vogels raakten de grip kwijt. De thuisclub zocht haar heil veelal in lange ballen via de vleugels. Vooralsnog wisten Joey Zandbergen (prima pot) en zijn kompanen Berend Verdoes en Wesley van Wijk samen met de nieuwe centrumverdediger Kevin Wijmer een tweede inslag in de defensie te voorkomen. De middenvelders Sander van der Horst (altijd strijdend) en Pieter van den Breggen (rustig en controlerend) konden hun voorwaartsen minder bedienen dan voor de thee. Kreeg FCR dan geen kansen om weer op voorsprong te komen? Jazeker. Alleen hing de lat na een kopbal van Mitchel Beijersbergen in de weg. De 1-2 kwam op ietwat gelukkige wijze tot stand. De goed gelanceerde Thomas Dijk knalde van dichtbij op doelman Sven Wolsheimer en deze was zo onfortuinlijk dat de rebound via zijn verdediger Rikkert Pilaar achter hem in het mandje belandde. Vanaf dat moment hervonden de Vogels bij tijd en wijlen het ritme van voor de thee en de 1-3 hing in de nazomerlucht. Doch de meest ultieme mogelijkheid bleek helaas niet aan Yuri Guijt besteed. Een panklare voorzet van Mitchel Beijersbergen had hij zomaar van drie meter afstand binnen kunnen peren of koppen. Het laatste zou beter zijn geweest. Nu knalde hij snoeihard over hetgeen moeilijker leek dan de bal in het hok te jagen. De wedstrijd zou dan gespeeld zijn geweest. Nu bleef het spannend. De paal en een dot van een gemiste kans en een attent keepende Messemaker voorkwamen een late gelijkmaker.

 

In de blessuretijd had Mitchel Beijersbergen na een gaaf voorzetje van Timo Schaap -gekomen voor de leeg gestreden Thomas Dijk – de 1-3 op z’n pantoffel maar ook nu had Mitchel een voorliefde voor het aluminium. Zijn knal ketste er op af. Het eindsignaal van de soeverein leidende arbiter Post klonk als muziek na een moeilijke, maar geslaagde ouverture in de Katwijkse oren. De eerste punten zijn binnen.

 

FC Rijnvogels: Messemaker, Verdoes, Zandbergen, Wijmer, Van Wijk, Van der Horst, Beijersbergen, Guijt (80. Hogewoning), Van den Breggen, Onderwater (69.van Beelen), Dijk (75. Schaap).

Scoreverloop: 18. Beijersbergen 0-1. 47. Schoonen 1-1-, 72. Pilaar (e.d.) 1-2.

REM artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten