Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnvogels trapt halverwege op de rem

Mooi artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- FC Rijnvogels boekte zaterdag een overtuigende 4-0 zege op BVCB. De uitslag mocht er zijn, maar had eigenlijk beduidend hoger moeten uitvallen. Gevolg is dat de Katwijkers aan de leiding blijven en dat BVCB iets vaster op de laatste plaats kwam te staan.

 

Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

BVCB uit Bergschenhoek -met de alom bekende trainer Edwin Vurens (onder meer oud- Sparta, Roda JC en FC Twente) – heeft een zeer moeilijke start van het seizoen, getuige het ene puntje uit de eerste drie wedstrijden. Vorige week werd gelijkgespeeld tegen Swift uit Amsterdam 1-1. Goed, op papier is de ploeg uit Bergschenhoek een te nemen horde. In de uitwedstrijd vorig seizoen behaalde de mannen van Hein van Heek een eclatante 0-6 overwinning en thuis ging het ook redelijk gemakkelijk met een  2-0 overwinning.

 

Aanvoerder Sander van der Horst vertelt over het wedstrijdverloop. ,,Tegenstander BVCB was natuurlijk geen onbekende voor ons. We begonnen goed aan de wedstrijd. Direct druk zetten op de verdediging van BVCB resulteerde al snel in een goal van Mitchel Beijersbergen op aangegeven van Pieter van den Breggen (zie actiefoto, met dank aan Piet van Kampen). Binnen tien minuten viel de tweede goal via een prachtige actie van Martin Onderwater die eerst de verdediging doldraaide en daarna in twee instanties keeper Mark Gaerthe passeerde.”

 

Het goede begin bood veel perspectief voor de rest van de middag. Opeens leek de ploeg van Hein van Heek even een stapje terug te doen en mocht BVCB iets meer aan de bal komen. Yuri Guyt kwam nog wel bijna in kansrijke positie, maar keeper Gaerthe was op zijn hoede. Daarna kon BVCB bijna profiteren van een knullige fout van Orlando Ouwehand. Hij probeerde de bal (als laatste man) achter zijn standbeen langs te schieten, maar dit mislukte. Doelman Peter Messemaker kon uiteindelijk redding in brengen.

 

Mitchel BeijersbergenOp slag van rust, in minuut 41, viel dan toch de 3-0. Na wederom een prachtige pass van de goed spelende Pieter van den Breggen was het Beijersbergen die eerst de verdediging van BVCB deed figureren  en op het moment van schieten werd neergelegd in de zestien. Conclusie: pingel en rood voor BVCB (Elton de Morios Lima, red.) met daarop volgend de 3-0 op het scorebord, middels de tweede van Beijersbergen (foto). Diezelfde Beijersbergen gaf een aardig visitekaartje af.

 

Er werd gedacht om met 3-0 te gaan rusten, maar niets bleek minder waar. Na wederom een prachtige aanval over diverse schijven eindigde de bal net buiten de zestien voor de voeten van aanvoerder Van der Horst, die die de bal beheerst en geplaatst onderin de hoek binnenschoot. 4-0, nog voor de thee. Wellicht lag er een monsterscore in het verschiet, dagdroomden supporters van Rijnvogels.

 

In de tweede helft viel echter bijzonder weinig te beleven en leken de Vogels het wel goed te vinden, waar overigens Hein van Heek goed van baalde. Rijnvogels bracht nog wel drie wissels in de ploeg: Niels Hogewoning voor Kevin Wijmer, Berend Verdoes voor Van der Horst en later mocht Carl Krayenoord ook nog zijn minuten maken voor Onderwater. Krayenoord leek bij het betreden van het veld direct de 5-0 leek binnen te tikken, maar de bal ging net naast.

 

Zo won FC Rijnvogels relatief simpel zijn derde wedstrijd van het seizoen en staat het alleen aan kop met tien punten en is het daarmee titelkandidaat nummer één. Eventuele andere kanshebbers zullen moeten worden gezocht in Swift en misschien WV-HEDW. Maar ook Zwaluwen 30 is een ploeg met titelaspiraties, stelt Van der Horst. Uiteindelijk moeten de Vogels gewoon naar zichzelf blijven kijken, de ploeg kan de vele blessures goed opvangen en kan alleen maar sterker worden.

 

Volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen vv Swift, die ploeg waar afgelopen seizoen in de nacompetitie met 2-0 van werd verloren, in misschien wel een van de slechtste wedstrijden van het seizoen.

 

FCR- BVCB 1-0 resultaatOverigens was Vurens ook een ‘tevreden’ man. Kijk, we hadden nog een redelijke start met een aardige kans. Maar als je vervolgens na tien minuten achter staat met 2-0 dan is de deur wel zo ongeveer dicht. Simpelweg omdat je weet dat FC Rijnvogels veel kwaliteiten in huis heeft. Ik heb bij vlagen wel zitten genieten van hun spel. In de rust heb ik de groep even toegesproken en aangegeven dat we moesten waken voor een slachtpartij. Gelukkig is het bij 4-0 gebleven. Na afloop heb ik Hein daarvoor bedankt. Dat hij er iets anders in zat, was te begrijpen. Vooralsnog draait het van geen kant bij ons, maar we hebben realistisch gezien alleen maar tegen ploegen gespeeld die bovenin meedraaien. Voor ons breken nu belangrijke tijden aan met tegenstanders waarvan wij de punten moeten pakken. Rijnvogels tegen Swift? Lastig. Rijnvogels heeft meer individuele kwaliteiten, maar ik vond Swift een zeer degelijke ploeg. Die kunnen negentig minuten geconcentreerd spelen. Ik moet het nog zien volgende week, maar deze twee ploegen zullen vast kanshebber zijn in de strijd om de titel.”

 

Opstelling FC Rijnvogels:  Peter Messemaker, Joey Zandbergen, Orlando Ouwehand, Mitchel Beijersbergen, Sander van der Horst (Berend Verdoes), Thomas Dijk, Andreas Stam, Kevin Wijmer (Niels Hogewoning), Yuri Guyt, Pieter van den Breggen en Marin Onderwater (Carl Krayenoord).

REM artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten