Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Flanken goud waard voor FC Rijnvogels

ALV artikelbanner
Duke of Oz artikel

ts rijnvogelsKatwijk- Soms zit het mee, soms zit het tegen. Er zijn van die dagen dag kansen niet besteed zijn aan een ploeg, maar bij een volgende ontmoeting kunnen ‘ze er zomaar weer invliegen’. Bij de ouverture van 2013 lukte het FC Rijnvogels voor rust niet om RCL al te kraken resulterende in een gelijkspel, maar SHO werd nu wel vroegtijdig het slachtoffer van de dadendrang van de Katwijkers.

 

Sepa green artikelbanner
Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Brasserie buitenhuis

Halverwege zat de ploeg van Hein van Heek al in een zetel (4-0), waarna de spanning in geen velden of wegen meer te bekennen was na rust. Kleurloos werd het na de onderbreking echter niet, waardoor de huidige nummer twee kon uitlopen naar de derde grof uitgevallen overwinning van het seizoen (6-1).

 

De cijfers waren niet in overeenstemming met een compleet eenzijdige middag, waarin de Oud-Beijerlanders scheel werden gespeeld. In het eerste kwartier waren de bezoekers zelfs gevaarlijker geweest en gedurende de wedstrijd bleef de schrale middenmoter er ogenschijnlijk in geloven ondanks de oplopende achterstand. Het boeide de titelkandidaat van geen kant, want in tegenstelling tot onder meer het recente duel met RCL werd de eigen doelmatigheid gekoesterd.

 

Geert Bakker, zoals verwacht wel de gevaarlijkste angel bij de witzwarten, kopte in buitenspelpositie raak en Kenneth Klaverweide knikte van dichtbij in de handen van Peter Messemaker. Daarmee werd de thuisploeg in de openingsfase gewaarschuwd voor een lastige middag, die het uiteindelijk niet werd.

 

Eerste024 resultaatNiet in de laatste plaats omdat de beide flankspelers van de Katwijkers hun gretigheid koppelden aan een portie effectiviteit. Na ruim een kwartier vond linkervleugelverdediger Wesley van Wijk met een panklare voorzet Mitchell Beijersbergen voor de 1-0. Even later werd de marge vergroot door linksbuiten Thomas Dijk, een ferme uithaal was te machtig voor de sluitpost van SHO, en diezelfde Dijk was even later alweer succesvol na gepiel in de defensie van de formatie uit de Hoeksche Waard. Zijn collega aan de overkant wilde niet achterblijven en Beijersbergen, topschutter dit seizoen,  haalde na een half uur uit voor zijn tweede van de middag.

 

De vier doelpunten in een kwartiertje tijd deed de wenkbrauwen van de Katwijkse aanhang fronsen, want het was op zich geen strijd tussen Goliath en David. Na een presentje van de scheidsrechter mocht Bakker iets aan de achterstand veranderen vanaf de stip, maar toen ook dat fout ging konden er met pen drie punten worden toegevoegd aan het totaal van de fusieclub.

 

SHO trachtte na rust nog iets te forceren, maar FC Rijnvogels bleef eenvoudig overeind en bouwde zelfs nog verder aan het doelsaldo en zelfvertrouwen. Na prima voorbereidend werk van de sterk spelende rechtsback Dirk Varkevisser stifte Bas Mourits zijn ploeg naar de 5-0. Varkevisser zelf liet zich later nog eens feliciteren met een treffer. Dat SHO na andermaal een onterecht uitgedeelde strafschop de eer had gered, mocht uiteraard al lang niet meer baten.

 

Doelman Messemaker, die overigens bij een stand van 4-0 nog een geweldige redding in petto had, was na afloop uitermate nuchter. ,,Een heerlijke score vanzelfsprekend. Na de puntendeling met RCL bleven we daar erg lang bij stil staan. Wanneer we in die wedstrijd ook onze kansen hadden verzilverd, was er toen ook niets aan de hand geweest.”

 

FC Rijnvogels- SHO 6-1 (4-0). 17. Beijersbergen 1-0, 26. Dijk 2-0, 28. Dijk 3-0, 31.Beijersbergen 4-0, 60. Mourits 5-0, 74. Bakker 5-1 (strafschop), 85. Varkevisser 6-1. Scheidsrechter: Van Rijsbergen. Toeschouwers: 200.

FC Rijnvogels: Messemaker, Varkevisser, Zandbergen, Schaafsma (71. Schoneveld), Van Wijk, Van den Breggen (74. Krayenoord), Van der Horst, Van Es, Beijersbergen, Mourits (74. Buntsma), Dijk.

 

Bron: Leidsch Dagblad/ HK

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten