Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Joey Zandbergen (FC Rijnvogels): ,,We hebben nog veel te bewijzen”

Geco artikelbanner
Brasserie Park

ts rijnvogels(Zaterdag,1B)- Hoewel er daarna nog elf minuten bijkwamen in de extra tijd, scoorde Joey Zandbergen vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd de winnende treffer namens de nieuwe koploper in 1B, FC Rijnvogels. De amicale verdediger was zaterdagavond ingetogen blij met zijn doelpunt en de winst op Nootdorp. ,,Ja, want het moet echt nog veel beter kunnen bij ons. Net als vorige week tegen WV-HEDW was het opnieuw niet overtuigend, vond ik.”

 

Amstel radler artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis

De Katwijkers kwamen-lees ook het eerder geplaatste verslag van de hand van Piet van Kampen, al ras op 0-2 door doelpunten van Yuri Guijt. De gastheren waren echter allerminst geslagen en beten zich alsnog vast in de wedstrijd en FC Rijnvogels wankelde regelmatig. Peter Messemaker moest vol aan de bak tussen de palen. ,,Het liep ondanks de vroege voorsprong niet lekker. Ook bij mij niet. Enkele terugspeelballen gaf ik tekort terug en dat kan natuurlijk niet. Aan het einde van de wedstrijd hebben we het met zijn allen beter opgepakt en toch nog die belangrijke overwinning gepakt, maar Nootdorp had best een aardige ploeg. Toch maakte WV-HEDW nog meer indruk op mij. Ik denk dat we eigenlijk meer tegen onszelf hebben gespeeld en dan moet je blij zijn dat dit geen schade oplevert. Het feit dat we enkele blessures opliepen had te maken met het ontbreken van scherpte in die duels. Dat zegt eigenlijk al veel over ons spel naar mijn idee.”

 

NO 27 2-3 resultaatWanneer het bij FC Rijnvogels niet of minder loopt heeft de trainer meer dan ooit tevoren keuzes op de bank. Zo bracht Hein van Heek Orlando Ouwehand, Timo Schaap en Robert van Delft. ,,Dat is een prettige gedachte en ze vielen ook prima in. ‘Ori’ viel zelfs echt super in. Jammer dat Robert een penalty miste om meer lucht te krijgen, maar ook hij deed het prima gedurende zijn speelminuten.”

 

Foto: de 2-3 is een feit!

 

Zandbergen vervolgt: ,,Onze selectie is absoluut breder en dat betekent dat iedereen op zijn hoede moet zijn. Ja, ook ik. Misschien heb ik wel credits na een sterk gedraaid seizoen maar niets is vanzelfsprekend. Voor de centrale posities hebben we diverse mogelijkheden, hoewel Eef (Schoneveld, red.) pas na de winterstop zal aansluiten. Hem wacht een operatie aan de enkel. Met Kevin Wijmer zijn we er ook niet zwakker op geworden, maar niemand staat er zomaar even in.”

 

De eerste plaats wordt door FC Rijnvogels fel begeerd en na drie speelronden is die positie al in het bezit. Te vroeg? ,,Als je niet geweldig speelt en dan toch eerste staat, zou je zeggen dat het enkel maar beter kan. Maar we zijn allemaal waakzaam. In de voorbereiding hebben we het echt fantastisch gedaan tegen top-en hoofdklassers, maar nu we spelen tegen andere eersteklassers valt het bepaald niet mee. Het is prettig dat je dan toch zeven punten haalt uit drie, maar we zijn nog maar net begonnen. FC Rijnvogels moet veel beter kunnen, maar we beseffen dat alle clubs ons meer dan serieus nemen. Laten we eerst maar eens en goeie serie neerzetten. Wij hebben nog veel te bewijzen. Dat hebben Nootdorp en WV-HEDW al aangetoond.”

Gerard Bol artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten