Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Martin Onderwater (FC Rijnvogels): ,,Even wennen maar het gaat erg lekker”.

Rumling bouw artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts rijnvogelsFC Rijnvogels speelde vorig seizoen lange tijd mee om de titel. Deltasport lag echter dwars en de Vlaardingers trokken aan het langste eind. In de nastoot kregen de Katwijkers een herkansing, maar in de hoofdstad gaf rood en wit niet thuis bij Swift. Daarmee was het al bijna gedaan, geheel en al zeker nadat ook niet werd gewonnen van Volendam ondanks een batterij aan kansen. FC Rijnvogels gaat het dus weer opnieuw proberen in de eerste klasse met andermaal wat nieuwe spelers die het verschil zouden kunnen maken tussen net niet of net wel.

 

Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Eén van de nieuwe aanwinsten bij de Kooltuinclub is Martin Onderwater. De 25-jarige in Zoetermeer woonachtige spits streek neer in het Rijnvogelnest. Hoe hij daar terecht kwam? ,,Een telefoontje naar mijn voormalige trainer bij Voorschoten ’97 Hein van Heek en die zei dat hij het maar eens bij de Rijnvogels moest gaan proberen. Waarom ook niet?”Na clubs als Oosterheem, DWO, Nootdorp en Voorschoten ’97 is zijn keuze dus gevallen op de Katwijkse club. Een goede keuze? De tijd zal het leren maar voorlopig heeft Martin na de voorbereidingsperiode het er erg naar zin. ,,Het was even wennen maar het ging tot nu toe erg lekker.”

 

De favoriete stek van Martin Onderwater is de rechtervleugelpositie van waaruit hij soms ook naar het midden kan trekken. ,,Een beetje zwerven zogezegd. Maar ook in de spits ging het soms ook wel lekker.” Onderwater doelt op de uitwedstrijd bij hoofdklasser Ajax voor de beker (1-1, red.) waarin hij weliswaar niet scoorde, maar toch een goede rol vervulde. Een goede rol ziet hij voor zijn team in het nieuwe seizoen ook wel weggelegd. ,,In principe moeten wij het meest constante team worden” is zijn visie, “maar er zal ongetwijfeld ook wel eens een slechte wedstrijd bij zitten. Dat gebeurt nu eenmaal.” Dat kan na een serie leuke oefenwedstrijden tegen topklassers en hoofdklassers worden geconstateerd want voor de beker zat er een ‘zeperd’ tegen Nieuwkoop tussen.

 

Voor Onderwater zit er al weer een poosje op, spelend op de Kooltuin. In juli oefende de formatie van Van Heek namelijk al diverse keren, waaronder tegen topklassers Capelle (3-2 winst) en Scheveningen (2-2). Hoe heeft hij die eerste periode beleefd? ,,Simpel gezegd: heel gewoon. Mensen met onderling plezier binnen de groep en de club. En met dat simpel bedoel ik het in positieve zin. Een titelkandidaat aanwijzen lijkt echter niet zo simpel ondanks dat hij in het eigen kunnen van zijn team veel vertrouwen heeft. ,,Maar DSO schijnt zich ook aardig te hebben versterkt en daar moeten wij gelijk de eerste uitwedstijd tegen spelen. Het zal geen eenvoudige klus worden.” Dat de nieuwe Zoetermeerder in Katwijkse dienst er vertrouwen in heeft mag blijken uit zijn uitspraak: ,,We winnen gewoon”. Klinkt overtuigend maar is dat niet een beetje voorbarig, gewoon winnen bij DSO? Martin heeft met de Rijnvogels geen ervaring bij uitwedstrijden op sportpark Bentwoud maar degenen die er wel hebben gespeeld weten wel beter. Zaterdag zal blijken hoe voor beide opponenten de vlag er bij hangt.

 

Om het geheugen op te frissen hierbij een overzicht van de gekomen en vertrokken spelers bij FC Rijnvogels:

Gekomen: Berend Verdoes (Katwijk), Timo Schaap (Katwijk), Kevin Wijmer (Noordwijk), Yoeri Guijt (Quick Boys), Hendrik van Beelen (Quick Boys), Robbert van Delft (Rijnsburgse Boys), Martien Onderwater (Rijnsburgse Boys) en Mitchel Zandbergen (Rijnsburgse Boys).

Vertrokken: Emiel Buntsma (Capelle), Robbert van der Post (Voorschoten’97), Bas Mourits (Barendrecht),Raymond Baten (Westlandia).

REM artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten