Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Peter Messemaker op zijn plek tussen de palen bij FC Rijnvogels

Drankenhandelleiden artikelbanner
Vergulde vos artikelbanner

ts rijnvogelsHij voorkwam misschien wel twee doelpunten van SHO en maakte een veel betere indruk dan in het voorlaatste duel met RCL. Peter Messemaker was zo weer ouderwets van waarde, hoewel de uitslag van 6-1 in het voordeel van FC Rijnvogels doet vermoeden dat de opponent met haar en huid opgevreten is en dat de doelman een ATV-dag had kunnen nemen. Messemaker vertelde onze redactie na afloop van de grote thuiszege hoe hij de wedstrijd had beleefd.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Geco artikelbanner

Peter messemaker,,Het was een merkwaardige wedstrijd. In het eerste kwartier waren zij eigenlijk het gevaarlijkst, ondanks dat wij de bal veelvuldig in ons bezit hadden. Daarna was elke kans van ons een doelpunt. In mijn optiek was de ruststand van nu ook mogelijk geweest tegen RCL. Toen gingen ze er echter niet in en nu wel. Dat klinkt simpel, maar zo is het wel. Na de 4-0 kregen zij die pingel en moest ik me nog een keer volledig strekken. Gaandeweg kreeg ik het gevoel dat er geen bal in zou gaan.”

 

De strafschop werd niet verzilverd door Geert Bakker en na een geweldige parade bleef de nul op het scorebord voor SHO. ,,Ik denk wel dat een strafschop was, eerlijk gezegd. Wesley (Van Wijk, red.) raakte de speler. Maar goed, die bal ging er niet in dus dan maakt het verder niet zoveel uit. Het is jammer dat de bal na de rust nog een keer op de stip ging. Na afloop gaf de scheidsrechter aan dat hij fout zat in die situatie, maar daar koop je dan niet zoveel meer voor. Als keeper wil je graag de nul houden en dat had dus gekund.”

 

Bij SHO moest het gevaar vooral van de genoemde Bakker komen. Zijn tweede elfmetertrap vloog er wel in. Messemaker had meer van het Oud-Beijerlandse speerpunt verwacht. ,,Hij was druk aan het schelden en tieren en ik denk dat hij daarmee zichzelf uit de wedstrijd heeft gehaald. Aan de andere kant denk ik dat we het zelf gewoon uitstekend hebben gedaan. We hadden afgesproken compact te spelen en de counter goed uit te voeren. Daarin zijn we ruimschoots geslaagd en halverwege was het eigenlijk al beslist. Als je je kansen maakt, speel je nu eenmaal makkelijker. Tegen RCL ging het missen van de kansen in het koppetje zitten en dan help je onbewust de tegenstander op het paard.”

 

Messemaker, eerder verbonden aan Quick Boys, heeft het uitstekend naar zijn zin op De Kooltuin en zette als eerste zijn handtekening onder een langer verblijf. ,,Ik ben een dertiger en ik hoef niet meer zo nodig nog een stap te maken naar een andere club. Dat zit er denkelijk ook niet meer in en daarnaast is mijn keuze voor deze club een juiste geweest. En wie weet kan ik met deze club nog een stap omhoog maken.”

Seven gifts artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten