Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Sander van der Horst en Peter Messemaker (FC Rijnvogels): ‘Terechte uitslag’

Drankenhandelleiden artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

ts rijnvogelsDe uitslag van FC Rijnvogels-WV-HEDW mag dan inderdaad een juiste weerspiegeling van het gebodene zijn geweest, maar toch was de teleurstelling van de gezichten van doelman Peter Messemaker en middenvelder Sander van der Horst af te lezen. Zij hadden net als de trouwe aanhang toch op een overwinning op promovendus WV-HEDW gerekend oftewel minimaal gehoopt. Het kwam er niet van omdat in de 71e minuut de verkregen voorsprong in diezelfde minuut teniet werd gedaan.

 

Brasserie buitenhuis
Scheffer sportprijzen artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

Messemaker: ,,Het was een verkeerde inschatting op het middenveld waardoor die spits (Jesse Stoomberg) zo maar een vrije doorloop kreeg. Hij week uit tot aan de achterlijn en ik verwachtte een voorzet dus stelde me daarop in. Maar via een keiharde trap met de buitenkant van zijn voet werd ik in de korte hoek verrast.” De uitleg van de doelman die er stevig van baalde dat de eerste thuiswedstrijd op de nieuwe kunstgrasmat die door wethouder Willem van Duijn feestelijk werd geopend, geen drie punten opleverde. ,,Wij verliezen vandaag twee punten.”

 

Van der Horst: ,,Die nummer 11 kon zo maar doorlopen. Er heerste een en al twijfel wie hem aan moest pakken. Iedereen verwachtte een voorzet”,  is de visie van de immer hardwerkende middenvelder die tot Man van de Wedstrijd werd gekozen door de uiteraard teleurgestelde supporters. Vervolgens: ,,Wij wilden van het begin af aan druk zetten maar kregen daar de gelegenheid niet voor. De tegenstander verraste ons en er sloop twijfel in de linies. Iedereen bij ons wilde vol aan de bak maar met respect voor de tegenstander, wij kregen er geen vat op. Zeker niet op hun snelle spitsen. Het team stond goed.

 

FCR WV HEDW resultaatMessemaker: ,,Vreemd dat wij vandaag niet altijd de vechtlust konden opbrengen die wij tegen DSO hadden. Zeker niet in de eerste helft toen de tegenstander ons de baas was. ,,Wij moeten van het begin af aan van ons eigen kunnen uit gaan”, filosofeert de doelman die overigens een paar prima reddingen in huis had.

 

Van der Horst over de tegenstander: ,,Deze ploeg gaat volgens mij zeker in de subtop meedraaien”, een uitspraak die in de kern een zekere waarheid in zich herbergt. Want het team van Martin Steenvoorden uit Amsterdam-Oost speelde snel en aantrekkelijk voetbal. Maar direct daarna concluderend dat het ‘onvolwassen’ is als je binnen de minuut een voorsprong uit handen geeft. Van der Horst slaat de spijker op z’n kop. ,,Op deze manier wordt je nooit geen kampioen.” Messemaker analyseert verder. ,,We hadden niet verwacht dat ze zo goed waren en niet in ons spel lieten komen. Eigenlijk zijn we een beetje verrast.”

 

Wellicht een kwestie van onderschatting maar dan kom je dan achteraf te laat achter. Met als resultaat een gelijkspel daar waar een overwinning op de begroting stond. Maar begrotingen kloppen niet altijd waarvan acte op de Kooltuin.

 

Door dit onverwachte puntenverlies laat het duo zich niet uit het veld slaan want het seizoen is nog maar net begonnen. Komende zaterdag zal de equipe van Hein van Heek uit bij Nootdorp inderdaad van eigen kunnen uit moeten gaan. De beide teleurgestelde spelers hebben er in ieder geval vertrouwen in en zijn getergd voor eerherstel.

 

Op de foto: voorafgaand aan het duel werd het nieuwe kunstgrasveld van FC Rijnvogels officieel in gebruik genomen. De sfeer was aanvankelijk voortreffelijk, maar aan het eind van de middag was er toch minder reden voor een lach op het gezicht op De Kooltuin.

Koetshuis de burcht artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten