Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van Wijk (FCR): ,,Tegen BVCB moeten we de borst weer nat maken”

Brasserie Park
ALV artikelbanner

ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- Na de voorbije speelronde heeft het er alle schijn van dat twee ploegen in 1B gaan strijden om de titel. Delta Sport wierp Spijkenisse met 2-0 terug en heeft nu een gat naar de nummer drie van elf punten, hoewel de Vlaardingers wel eenmaal vaker het strijdtoneel mochten betreden. Daartussen bevindt zich FC Rijnvogels dat pas laat Vitesse Delft kraakte (zie eerder geplaatst verslag). De Katwijkers staan op vijf punten, maar hebben nog wisselgeld met eveneens een inhaalduel.

 

Scheffer sportprijzen artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Linksback Wesley van Wijk keek niet met heel veel plezier terug op zaterdag, hoewel dat na afloop wel anders was. ,,We speelden op kunstgras en het was ontzettend koud en er stond veel wind over het veld. Dat leverde lastig voetbal op en door die wind was het ook erg rommelig. Het veld is ook wat kleiner dan het hoofdveld en dus was een en ander niet ideaal. Na de rust werd het allemaal wel beter en hebben we genoeg kansen gehad om de overwinning te pakken. Het duurde lang, maar het kwam goed en daar gaat het om.”

 

Niet vaak komen ploegen richting de Kooltuin om eens lekker een middagje te gaan aanvallen. De Delftenaren hadden ook andere plannen om de nummer twee het leven zuur te maken. ,,Ze speelden inderdaad defensief en afwachtend voetbal. Ze loerden op de counter en dus moesten we continue waakzaam zijn en blijven. Na onze 1-0 gooiden ze er een spits bij en toen kwam er meer ruimte. Helaas viel de 1-1 en ik vreesde op dat moment voor een gelijkspel, eerlijk gezegd. Dat we met een pingel alsnog wonnen, was zeker wel terecht. We hadden ook in deze wedstrijd drie of vier goals kunnen en misschien wel moeten maken. Maar ja, ze vliegen er niet elke week even makkelijk in.”

 

FC Rijnvogels kan niet anders dan achtervolgen en treft Delta Sport nog wel thuis. ,,Dat is een voordeel, maar gezien hun resultaten van de laatste maanden mag duidelijk zijn dat ook zij in vorm zijn. Delta Sport duurt echter nog even en we gaan ons nu eerst richten op BVCB. We zullen de borst dan weer nat moeten maken, want zij hebben aardig wat recht te zetten tegen ons. Daar wonnen we dik (0-6, red.), maar ze laten zich geen twee keer naar de slachtbank voeren. En daarnaast staan ze ook niet laag dus het wordt een lastige pot. We hebben echter geen andere keus dan winnen.”

 

Van Wijk is nog niet rond voor volgend seizoen, maar dat lijkt een kwestie van tijd. ,,Er waren wat akkefietjes met het bestuur, maar dat is uitgepraat. Komende week zitten we weer om de tafel voor de laatste komma’s en punten. Dat komt wel goed, denk ik. Ik speel hier al vier jaar met erg veel plezier en dus is mijn intentie om hier te blijven.”

 

Zijn spel wordt vrijwel altijd getypeerd door felheid en verbetenheid en die karaktereigenschappen zet hij ook in als het gaat om het vervolg van de competitie. ,,De sfeer is uitstekend en ook de reserves schikken zich in hun rol. Het vertrouwen is groot en ik ga er vanuit dat we geen nacompetitie nodig hebben.”

Gerard Bol artikel
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten