Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Nu ook kunstgras op het hoofdveld van De Kooltuin

Drankenhandelleiden artikelbanner
Brasserie Park

ts rijnvogelsFrans Houwer neemt met uitvoerder Frank Rood van CSC (Ceelen Sport Constructies) nog enkele details door. Even later gaat de vrijwilliger samen met Kees van Kampen nog even een en ander nameten. Het duo is dag- en dagelijks en van uur tot uur op de Kooltuin te vinden.

 

Geco artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner

Kunstgras FCR 1 resultaatEnkele jaren geleden werd de Kooltuin al voorzien van twee kunstgrasvelden. Een goede investering in de toekomst. Nu was het de beurt om ook ’de Arena’ van de meest geavanceerde vloerbedekking te voorzien. Frans Houwer, ex-speler van toen nog KRV, heeft er een duidelijke visie over. ’Het had in mijn tijd ook al gemogen. Het lijkt mij heerlijk om daarop te mogen voetballen’, filosofeert hij hardop. Het blijft bij filosoferen, want de inmiddels gepensioneerde Houwer mag er alleen nog maar naar kijken. Dat doet hij trouw, want Frans volgt zowel het tweede als het eerste elftal op de voet. Het tweede heeft al de nodige ervaring op het kunstgras.

 

De vrijwilliger pur sang heeft de aanleg van het kunstgrasveld op het hoofdterrein van minuut tot Kunstgras FCR 2 resultaatminuut gevolgd. En voor de nodige begeleiding gezorgd. Het afgraven van de oude grond, het storten van het zand, het aanbrengen van de drainage en de lavalaag, niets is hem ontgaan. Bij de finishing touch blijft hij scherp. Lichtmasten, het plaatsen van een nieuw vangnet, juiste afmetingen bij de dug-outs, niets ontgaat hem.

Frans beseft terdege dat kunstgras de toekomst heeft. ’Geen  nostalgische gevoelens over het gras ruiken, slidings in de modder maken en vuile broekjes. Dat was vroeger. De nieuwe generatie wordt groot gebracht op kunstgras’, is ook de mening van Houwer. Behalve het aanleggen van het kunstgras, waarbij onder vrijwel alle weersomstandigheden (behalve bij sneeuwval) kan worden gespeeld, is de ’Man van het onderhoud’ ook blij met de nieuwe bestrating langs de lange zijde. Hier wordt een verhoging aangelegd, een zogenaamde statribune. Houwer staat er nog even bij stil. ’Wat hebben we toch een prachtige accommodatie’ glimt hij met gepaste trots.

 

Komende zaterdag komt FC Rijnvogels voor het eerst officieel voor de dag op de nieuwe grasmat. Het Amsterdamse WV-HEDW komt op de thee, ofwel Wilhelmia Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen.

Johlex bouw artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten