Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsOuwehand (Rijnvogels): ,,Echte twijfels over goede afloop hebben wij niet gehad”

Ouwehand (Rijnvogels): ,,Echte twijfels over goede afloop hebben wij niet gehad”

-

ts rijnvogels(Zaterdag,1B)- Op een goed gevulde Kooltuin moest FC Rijnvogels het zaterdag opnemen tegen het Rijswijkse Haaglandia Sir Winston. Op papier een tegenstander die in eigen huis (makkelijk) te kloppen zou moeten zijn. Promovendus Haaglandia kent een stroeve start van het seizoen. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci behaalde tot dusver negen punten uit acht wedstrijden. Beide ploegen troffen elkaar niet eerder.

De enige overeenkomst tussen beide verenigingen is, dat zij beide een fusieclub zijn. In 2005 fuseerde RVC Rijswijk en FC Kranenburg samen tot Haaglandia. Rijnvogels won het duel overtuigend met 4-2.

Scheidsrechter Mik zorgde dat de bal om 14.30 uur ging rollen op de Kooltuin en binnen tien minuten waren er al kansen voor Martin Onderwater, na goed werk van Timo Schaap. Schaap verving de met een buikspierblessure kampende Thomas Dijk uitstekend.

Na vijftien minuten spelen was het plots even schrikken. Verdediger Andreas Stam kwam met het hoofd in botsing met Karam Boukhari (neefje van Nordin Boukhari,red.). Gelukkig bleek de schade mee te vallen en konden beide spelers weer verder. Na nog een aantal kansjes (Van der Breggen en Guyt) voor Rijnvogels beet Haaglandia na een klein half uurtje spelen iets meer van zich af. Toch scoorde Guyt de 1-0 door een bal uit de kluts van Mitchel Beijersbergen droog achter keeper Nicky van Sprang te schieten.

2-0 voor FCR resultaatOp slag van rust kon ook de 2-0 worden genoteerd (waarvan acte). Wie anders dan Mitchel Beijersbergen soleerde met zijn prachtige techniek dwars door de verdediging van Haaglandia heen en drukte prachtige af, dit vanuit een moeilijke hoek. De wedstrijd leek gespeeld en meer doelpunten werden in de tweede helft verwacht van Rijnvogels.

De eerste kans na de doelwisseling was echter voor Haaglandia. Het was de beste man aan de kant van de Rijswijkers, Boukhari, die met een puntertje van randje zestien net niet doelman Peter Messemaker kon verrassen. Met nog een half uur op de klok kwam Haaglandia dan toch dichterbij. Het was verdediger Ivialo Staal, die keeper Messemaker laag over de grond passeerde: 2-1. Paniek in de tent? Nee. Twee minuten later was het verschil alweer twee.

Guyt maakte met het hoofd zijn doelpunt nummer twee van de middag, na een verre inworp van Stam. Een paar minuten later leek de teller voor Rijnvogels op vier te komen, echter mikte Beijersbergen snoeihard op de paal na een goede pass van Sander van der Horst. De wedstrijd werd vervolgens wat harder van de kant van Haaglandia. Scheidsrechter Mikt hield echter lang de kaarten op zak.

Met nog twintig minuten te gaan wisselde Van Heek onder luid applaus de moegestreden Timo Schaap voor Niels Hogewoning. Enkele minuten later was het ook de beurt aan Hendrik van Beelen, die Onderwater verving. Het werd nog spannend met nog twaalf minuten op de klok. Peter Messemaker tastte mis bij een voorzet en zo kon invaller Guilliaono Windzak de 3-2 binnen koppen.

Timo Schaap resultaatUiteindelijk zorgde Beijersbergen voor de 4-2 en was de wedstrijd definitief gespeeld. Invaller Wesley van Wijk, die twee minuten voor tijd nog het veld inkwam voor Guyt, eiste nog even een hoofdrol op. Koud in het veld belandde hij in een opstootje met Azief Jahangir. De volledige bank van Haaglandia kwam hierop verhaal halen in het veld. Scheidsrechter Mik keek de situatie vanaf een afstandje aan en gaf beide spelers een gele prent. In blessuretijd leek Van Wijk ook nog zijn doelpuntje mee te pikken, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

Verdediger Orlando Ouwehand, die dit seizoen zeker lijkt te zijn van een basisplaats, was kort in zijn reactie. ,,In de eerste helft hadden wij het al af moeten afmaken, daar waren kansen genoeg voor. Haaglandia verdedigde meer dan wij hadden verwacht en dat was af en toe lastig. Door twee fouten van ons stonden wij twee goals af. Daarnaast stonden de paal en de lat ook nog eens in de weg. Echte twijfels hebben wij verder vandaag niet gehad.”

Ouwehand lijkt de draad na het minder vorige seizoen weer te hebben opgepakt. ,,Ik kwam goed terug uit de zomerperiode, heb gezorgd dat ik fit was. Daarnaast kreeg ik direct speelminuten door de blessure van Eef Schoneveld. Ik voel me goed en zal zorgen dat ik blijf staan.”

Ook trainer Hein van Heek was tevreden en noemde expliciet de naam van Timo Schaap (foto 2) nog even. ,,Timo komt terug van een blessure en heeft vandaag laten zien dat hij een volwaardige kracht is voor Rijnvogels.”

Mede gezien de andere uitslagen, de nummers twee tot en met vijf kwamen niet tot winst, liep FC Rijnvogels verder weg van de concurrentie. Op ruim een derde van de competitie is het verschil tussen de Katwijkers en nummer twee Swift al opgelopen tot zeven punten. Een weelde, maar voorzichtigheid blijft geboden.

FC Rijnvogels: Messemaker, Zandbergen, Wijmer, Ouwehand, Stam. v.d.Breggen, v.d Horst, Guijt (87. Van Wijk), Beijersbergen, Onderwater (78. Van Beelen), Schaap (72. Hogewoning).