Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Sander van der Horst (FC Rijnvogels): ,,Verbazing over aanvang wedstrijd”

Drankenhandelleiden artikelbanner
Mooi artikelbanner

ts rijnvogels(Zaterdag, 1B)- De eerste horde is door FC Rijnvogels overtuigend genomen, hoewel de uitslag (1-2 winst bij DSO) anders doet vermoeden. De Katwijkers heersten lange tijd en hadden de klus vroegtijdig kunnen klaren. Dat gebeurde niet, maar toch konden de handen na afloop voor het eerst dit seizoen de lucht in. Sander van der Horst in de nastoot over de eerste drie punten.

 

Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

Sander van der Horst,,We begrepen uit de analyse dat we vol aan de bak moesten, want DSO zou een hele sterke opponent zijn. Dus zijn we gestart met veel druk naar voren en eigenlijk liepen we ze onder de voet in de eerste tien minuten. Omdat de duimschroeven goed waren aangedraaid, besloten we ook door te pakken. In die fase speelden we ons beste voetbal en er was sprake van een groot klassenverschil. Eigenlijk was ik stomverbaasd dat het zo makkelijk ging. Dat we scoorden was eigenlijk niet meer dan logisch, enkel hadden we er feitelijk drie of vier moeten maken. Dat was in die fase niet geflatteerd geweest.”

 

De Katwijkse formatie leidde door een treffer van Mitchel Beijersbergen, die er vorig seizoen ook al een gewoonte van maken om in de boeken te verdwijnen van de doelpuntenmakers. DSO kwam slechts sporadisch van de eigen speelhelft af hetgeen de verdienste was van een lekker draaiend Rijnvogels. De 0-1 ruststand was echter geen garantie voor een zekere overwinning. Al helemaal niet toen de ontvangende club even na rust de gelijkmaker produceerde door Niels Schoonen die het in het verleden vaker op zijn heupen had tegen met name de buren van FC Rijnvogels, ofwel Valken’68.

 

,,In de rust is er op gehamerd dat we meteen weer bij de les zouden moesten zijn, want de marge was nog gering en DSO zou ongetwijfeld meer tegenstand gaan bieden. Voorin leden we balverlies en vervolgens werd er foutief ingestapt. Prompt was het 1-1 en weg was dus de weelde van de eerste helft. We waren even van de kook. We speelden minder gegroepeerd en zij brachten ons in de problemen met de lange bal. Je zag dat het zelfvertrouwen werd ingeruild door onzekerheid bij ons, maar gelukkig duurde dat niet te lang. We kregen weer onze kansen en daarvan heb ik er zeker vier geteld. Zelfs eentje die gemist werd voor een open doel. Zij waren zo vriendelijk om ons te helpen met een eigen treffer, waardoor we de winst toch konden pakken. Tja, het boeit mij dan niet zoveel wie die goal maakt. In de slotfase had DSO ook een goal kunnen maken en dan hadden we zwaar onnodig puntverlies geleden. Dat zou dan een typisch geval zijn van ‘eigen schuld, dikke bult’.”

 

Voor de middenvelder bleef vooral hangen dat zijn ploeg zo goed speelde en stond voor de pauze. ,,Ja, dat smaakt naar meer. En dan te bedenken wat we nog op de bank hadden zitten. Het wordt dit jaar knokken voor een plek, maar met zijn allen kunnen we ver gaan komen. We zijn derde en tweede geworden in deze klasse en hebben periodetitels gepakt. De afloop daarvan is bekend. Het wordt tijd om daar verandering in aan te brengen. Maar voorlopig zal je mij niet horen over welke prijs dan ook. In elk geval is dit mijn derde jaar hier en ik en de club zijn toe aan een vervolgstap. Daar gaan we voor, dat lijkt me in elk geval duidelijk.”

Slingerland artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten