HomeDerde klasseDoCoSDoCoS (zo) op karakter langs GOL Sport in boeiende derby

DoCoS (zo) op karakter langs GOL Sport in boeiende derby

-

derby days stad(Zondag, 4A)- De derby tussen de zondagtak van DoCoS en het opkomende GOL Sport was er één die vooraf als zeer interessant werd beschouwd. De bewoners uit het Morskwartier wonnen vorige week tamelijk verrassend bij Leidsche Boys en GOL Sport boekte een prima 3-0 overwinning op Bernardus. Het Leidse onderonsje smaakte naar meer..

Voor aanvang van het seizoen zouden veel kenners een uitoverwinning voor GOL Sport hebben voorspeld, maar na de prima competitiestart van DoCoS werden de verwachtingen toch wat bijgesteld.

De start van de wedstrijd was overduidelijk voor de ploeg van trainer Taoufik Maatoug. DoCoS kwam voetballend tekort en binnen tien minuten stond er al 0-2 op het scorebord. Mouhyieddine en Azauag waren het die het net wist te vinden. In het restant van de eerste helft bleven de bezoekers de bovenliggende partij, maar na een slippertje in de verdediging kon Vladimir Stikic vanuit het niets de 1-2 aantekenen. Zo vlak voor de rust was de ploeg van John van Berkel dus plots terug in de wedstrijd, terwijl de ploeg van de Boshuizerkade al een grotere afstand had moeten nemen.

In de tweede helft verscheen er een compleet anders DoCoS op het veld. Er werd veel meer strijd op de mat gelegd en de aansluitingstreffer vlak voor rust had de thuisploeg duidelijk goed gedaan. GOL Sport had daarentegen juist moeite de hoge versnelling van de eerste helft terug te vinden, waardoor er een boeiende en vooral spannende tweestrijd ontstond. Docos knokte voor iedere meter en het was dan ook niet onverdiend dat Rob van Noort de 2-2 op het scorebord zette. De bezoekers kregen vervolgens een spannende slotfase voorgeschoteld. Het was GOL Sport dat de lat raakte, maar DoCoS dat er in de 92e minuut via Aleks Aulic met de overwinning vandoor ging: 3-2.

Docos-aanvoerder Niels van der Linden was in zijn nopjes met de tweede overwinning op rij. ,,In het begin werden we compleet weggespeeld. Na die 0-2 verwachtte ik een loodzware middag, maar ik ben blij dat het compleet anders is gelopen. In de rust hebben we afgesproken dat we er in de tweede helft vol voor zouden gaan. We wilden GOL Sport bestrijden met passie en strijd. Daarnaast zijn we met drie spitsen gaan spelen en meer druk naar voren gaan geven. Hun backs waren namelijk wel wat zwakker en uiteindelijk heeft dat drie mooie punten opgeleverd.”

GOL Sport-trainer Maatoug toonde zich realistisch. ,,Voetballend waren we heer en meester, maar DoCoS heeft het prima aangepakt. Ze hebben veel vechtlust getoond en uiteindelijk heeft hun dat ook de drie punten bezorgd. Ik kan zeker leven met de nederlaag, maar vind het wel jammer dat we gemakkelijk goals tegen krijgen. De laatste twee doelpunten vielen uit een corner, waarbij zij wel erg veel vrijheid kregen. Dit zal in de rest van de competitie wel beter moeten, want nu konden ze de bal er bijna in lopen.”

Verder vindt Maatoug het lastig om een voorspelling te doen over de eindrangschikking van zijn ploeg. ,,We hebben nog een lang seizoen voor de boeg. De vierde klasse is een vreemde competitie die moeilijk te voorspellen is. Ik denk dat de meest constante ploeg in de prijzen zal vallen. Wel vind ik dat wij ons doel al hebben bereikt. GOL Sport wordt weer serieus genomen en dat vind ik belangrijk. Ook denk ik dat GOL Sport de competitie leuker maakt en de vierde klasse nu meer leeft dan voorheen.”

Van der Linden zei het volgende over de mogelijkheden van dit seizoen: ,,Ik denk dat we moeten proberen een periodetitel te pakken. We hebben veel spelers met een goede mentaliteit en het is zaak om elke week veel strijd te leveren. Ik ben blij dat het nu zo goed gaat, want nog niet zo lang geleden werd de zondagtak bijna opgeheven. We hebben nu een aantal nieuwe jongens erbij en ik moet zeggen dat zij het prima doen. Ik ben dan ook benieuwd waar dit gaat eindigen!”

Opstelling DoCoS: Van der Kaay, Heppener, Boers, Spasic (Van der Leek), Zuidmeer (Van Noort), Van der Linden, Schmidt, Aulec, Roukema, Overvliet, Stikic.

Opstelling GOL Sport: Yarico, Ugur, Ben Aissa, Al-Mokadem, De Vlugt, Engel, Ajar, Otman, Mouhyieddine, Azauag, Imaouch (Elhammouchi en Bukuru).